US Open: Giorgi blev för svår för Larsson

Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

36-rankade Camila Giorgi blev en för tuff motståndare för Johanna Larsson. Italienskan vann i två raka set med 6-3, 6-3 i den första omgången av US Open.

– Giorgi var bra idag. Hon spelade tufft på exakt varje boll. Hon servade och returnerade bra, vilket innebar press på Johanna att göra något varje gång det blev spel, säger Johanna Larssons coach Mattias Arvidsson.

Matchen, som gick på en bana utan TV-bevakning, såg ändå ut att vara jämn. Giorgi var pressad i sina inledande servegem i första set, men fick med sig ett tidigt break och en 4-1-ledning.

– Giorgi fick spela i ledning hela tiden, vilket vi inte hade hoppats på då hon kan komma i lite dippar, säger Arvidsson.

Larsson bröt tillbaka till 3-4, men tappade sin serve i ett blankgem omedelbart efter och Giorgi kunde sedan serva hem första set.

I andra set tappade Johanna på nytt sin serve och Giorgi fick ett försprång. I underläge 3-4 hade Larsson ändå två chanser att bryta tillbaka och utjämna, men Giorgi klarade det och kunde sedan avgöra matchen i Larssons serve fram till 6-3.

2014 gick Johanna Larsson till tredje omgången och tappar således en del poäng efter US Open. Johanna spelar också dubbel ihop med Kiki Bertens.

– Nu är det bara ”all in” i dubbel och sedan jaga hela hösten för att sätta sig i en bra situation inför 2016, säger Arvidsson.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.