US Open: Giorgi blev för svår för Larsson

0
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

36-rankade Camila Giorgi blev en för tuff motståndare för Johanna Larsson. Italienskan vann i två raka set med 6-3, 6-3 i den första omgången av US Open.

– Giorgi var bra idag. Hon spelade tufft på exakt varje boll. Hon servade och returnerade bra, vilket innebar press på Johanna att göra något varje gång det blev spel, säger Johanna Larssons coach Mattias Arvidsson.

Matchen, som gick på en bana utan TV-bevakning, såg ändå ut att vara jämn. Giorgi var pressad i sina inledande servegem i första set, men fick med sig ett tidigt break och en 4-1-ledning.

– Giorgi fick spela i ledning hela tiden, vilket vi inte hade hoppats på då hon kan komma i lite dippar, säger Arvidsson.

Larsson bröt tillbaka till 3-4, men tappade sin serve i ett blankgem omedelbart efter och Giorgi kunde sedan serva hem första set.

I andra set tappade Johanna på nytt sin serve och Giorgi fick ett försprång. I underläge 3-4 hade Larsson ändå två chanser att bryta tillbaka och utjämna, men Giorgi klarade det och kunde sedan avgöra matchen i Larssons serve fram till 6-3.

2014 gick Johanna Larsson till tredje omgången och tappar således en del poäng efter US Open. Johanna spelar också dubbel ihop med Kiki Bertens.

– Nu är det bara ”all in” i dubbel och sedan jaga hela hösten för att sätta sig i en bra situation inför 2016, säger Arvidsson.

 

Föregående artikelFidde: ”Det blev fel från början”
Nästa artikelUS Open dag 2: Franskt fiasko var nära

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här