Vecka 28 | Björklund finalseedad i Belgien

Challenger i Båstad, Robert Lindstedt kvar i Wimbledon och dubbel för Cornelia Lister i 100K-turneringen i Budapest med Marketa Vondrousova.

$15,000 Amstelveen, Holland
Ida Jarlskog på övre halvan. På den nedre finns Marina Yudanov, Anette Munozova och Julia Rosenqvist.

$15,000 Knokke, Belgien
Mirjam Björklund är andraseedad.

$15,000 Prokuplje, Serbien
Paulina Milosavljevic har kvalat in.

$25,000 Setubal, Portugal
Med Jacqueline Cabaj Awad.

Juniorer

Limelette, Belgien (Grade 4)
Med bland andra Carl Gustafsson, Isac Strömberg och Måns Dahlberg. Frida Bostrand, Olivia Malm, Vanessa Ersoz och Johanna Ström i flicksingeln.

- Annons -

18 KOMMENTARER

 1. “Frida Bostrand och Johanna Ström i flicksingeln.”

  Samt Olivia Malm och intressanta Vanessa Ersoz. Ström enkelt vidare från första trots klurigt motstånd.

  Sen är Leo Borg och ett gäng andra i Island av alla ställen i en G5:a för att plocka poäng. Chahoud spelar en G3:a i Ukraina och Julia Lövkvist en G4:a i Holland. Bra aktivitet den här veckan på alla fronter.

 2. Jarlskog och Yudanov slog som väntat sina seedade, vilket öppnar upp för dem att gå en bit. Dock tretimmarsmatch för Jarlskog som nog inte är helt fräsch efter finalen förra veckan.

  Elias Ymer utslagen i första, aj aj. Micke vidare iaf, men han blir nog den enda. En svensk vidare från första omgången i Båstads challenger, ändå är det tjejernas (med två topp 100-spelare) Båstad WTA de lägger ner. Bra tajming.

 3. Fyra svenskpar i dubbelturneringen i Båstad. Inget par vann. Mikael Ymer blir den ende svensken i singel som lämnar challengern med rankingpoäng i bagaget. Elias Ymer spelar sin dubbelmatch med Altuna

 4. Björklund lätt till kvarten. Rosenkvist till andra omg i Holland där alla tre svenskor har goda chanser att nå kvarten.

  • Ser lovande ut. Rosenqvist och Jarlskog återvänder väl snart till college, men det är ett par spelare nu som i turnerning efter turnering går till minst kvartsfinal och kan utmana om finalplatser.

   • Ja, jag vet inte riktigt när det börjar för dem? Men Rosenkvist spelade ut i december förra året och Jarlskog nån turnering i oktober. Men så länge kan de väl knappast stanna.

    De två är ju tillsammans med Björklund vår närmaste framtid och det är så här det skulle se ut hela året om de inte gick där borta, men å andra sidan verkar det ha gett resultat. Bra för dem att spela tennis och möta bra motstånd, spela många matcher på “tävlingsnivå” regelbundet.

 5. Alla tre till kvartsfinal i Holland utan problem. Nu är det Helgö nån av dem måste stoppa känns det som, Rosenqvist först ut. Kennel är förstaseedad men kom till turneringen med sex raka turneringar utan vinst i main draw och överlevde knappt första omgången (och ligger under i andra), så Jarlskog har bra chans oavsett vem det blir i kvarten. Yudanov som nu har sju raka matcher utan settapp är också favorit mot Ivanova imo.

  Lite synd att Yudanov verkar välja att spela 25k nästa vecka, tycker hon borde ha fortsatt pumpa upp självförtroendet och skaffa poäng i 15k ett tag till först nu när det går så bra. Rosenqvist strök sig samtidigt idag från nästa veckas turnering i Belgien, märkligt eftersom Jarlskog och Björklund fortfarande är uppsatta.

  Nästa vecka blir också intressant då Kajsa Rinaldo Persson verkar göra debut i Dijon och Celik är uppskriven i Estland.

 6. Björklund föll överraskande mot Salden rankad 888.
  Väldigt ojämn och tappar nu lite poäng.
  Fina juniorframgångar då Chauod tagit sig till semifinal och Carnello till kvartsfinal på G3 nivå.

  • Jag är inte så överraskad för Salden är egentligen bättre än sin rankning. Hon hade ungefär samma juniorrankning som Björklund fast ett år senare och har hemmaplan. Hon utklassade förra månaden de Bernardi som ska vara andraseedad i nästa veckas tävling. Jag trodde på Björklund, men var rädd att något sånt här kunde hända.

 7. Men där fick Björklund stryk. Svängig match där hon hade 5-2 i första men förlorade med 13-15 i tieabreak efter sumpade setbollar. Hade 4-3 i andra set men förlorade 6-4. Ingen rolig förlust och nu tappar hon poäng från förra veckan. Tur det buffras av båstadpoängen, men hon har poäng att försvara nästa vecka också då hon gick till final förra året.

  JCA i semi i dubbel i 25k och ett antal juniorer kvar när kvart- och semifinaler ska spelas. Ymer i semi. Mycket lyckad vecka ändå.

 8. Mycket bra av Rosenkvist att slå ut Helgö i raka set. Hon har sett stark ut under veckan och uppenbarligen fått bra hjälp av att spela som etta i sitt lag i USA.

  Yudanov tappar bara tre gem i sin åttonde raka seger utan setförlust och Ida Jarlskog fick en tacksam lottning som hon snabbt kunde avfärda.

  Tre svenskor i semi i en internationell 15k-turnering ser man verkligen inte varje dag. Jarlskog blir favorit i sin semi också.

  • Grymt skoj av tjejerna! 💪
   Synd lill-Ymer torskade alldeles nyss. Han såg trött ut. Bra jobbat ändå. Han har sett fokuserad ut under turneringen.

   • Frida Bostrand och Isak Strömberg dessutom i final i G4 i Holland 🙂

    Erzos blev vald till F16-laget i EM, men undrar om inte Bostrand borde vart med. Inte helt lätt val.

  • Hej Andreas, vem är du som har så bra koll på all svensk tennis? Du skriver ”har sett stark ut under veckan” om Rosenqvist så du är alltså på plats i Holland? Är du tränare? Förälder? Berätta gärna mer om vad du ser live från Holland!

   Kul när det går bra för svenska spelare!

   Med vänlig hälsning, Karl

   • Hej Karl.

    Jag är något så tråkigt som en vanlig tennisfantast :). Med stark ut menar jag bara att hon imponerat på mig i matcherna om man ser till resultaten, jag är alltså inte på plats. Jag har ingen koppling till någon spelare, jag följer bara mycket resultat i många tävlingar på olika nivåer under lång tid och kollar på det som går att kolla på.

    Tyvärr så togs en medical timeout i dubbeln vid ställning 2-2 i tiebreaket. Förlorade ju tydligt setet innan också, så kan ha varit Jarlskog eller Rosenkvist som tog den. Inga skador nu när de går så bra… =/

  • Ja det var på håret, och efter en tretimmarsmatch och final i förra turneringen har ju Rosenqvist fördelen av att vara fräschare åtminstone. Undrar om det var Jarlskog som fick ta medical timeout i förra.

   Tycker det är jättekul att två unga svenskar, som dessutom är så goda vänner, möts i final. Garanterar ju att någon av dem vinner sin första singeltitel. De har fått ett kvitto på att de är på rätt väg de här veckorna. Och att Yudanov var i semi skadar inte.

   Filip stod för en skräll idag, som hon ju gör vid sällsynta tillfällen, när hon slog 650-rankad. Dock slog Pribylova 17 dubbelfel, då är det svårt att vinna…

   Jag nämnde ju att Hennemann hade typ den svåraste lottningen man kunde få. Det stämde verkligen då polska underbarnet Swiatek som hon skulle ha fått i andra omg. vann hela Wimbledon. Typiskt, annars kunde hon säkert ha tagit några matcher med det spelet hon visade upp, för jag tyckte hon spelade bra. Sen i dubbeln såg man att hon verkligen inte är någon nätspelare =P. Men grymt kul att eurosport visar juniorerna också, får hoppas på samma sak i US Open.

   Salden, som Björklund ju förlorade mot i kvarten i Belgien, vann sedan ganska enkelt turneringen. Björklund bjöd på hårdast motstånd. Synd, hade hon tagit första tiebreak som hon förlorade 15-13 är jag övertygad om att hon hade vunnit i år igen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste nytt