WTA-spel i Guangzhou för Peterson – här spelar övriga

Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Både Rebecca Peterson och Johanna Larsson finns med i veckans WTA-turneringar i Asien. Rebecca klarade kvalet i Guangzhou och i Seoul får Johanna starta mot en kvalspelare.

Peterson fick slutföra sin kvalfinal mot Rodionova idag. Matchen bröts igår pga regn vid ställningen 6-3, 6-6. Rebecca vann tiebreaket med 7-4 och har nu fått en intressant lottning.

I första omgången väntar ett inhemskt wildcard, 126-rankade Yafan Wang. Hon har slagit en del bra spelare i år, men i jämförelse med att möta Simona Halep (som var ett alternativ) är det här bättre. Inte lätt naturligtvis, men i en eventuell andra omgång väntar vinnaren mellan Monica Niculescu och Yulia Putintseva.

Peterson är också med i dubbel och partner är Julia Glushko.

I Seoul fick Johanna Larsson det svagaste kortet på pappret i öppningsomgången. Julia Melichar är en topp 100-spelare i dubbel, men i singel är hon rankad 635 och är med via kval. Vinner Johanna här så väntar sjundeseedade Julia Görges i andra omgången.

Johanna spelar också dubbel med Kiki Bertens.

Här spelar övriga tjejer

Hilda Melander är kvar i Kroatien och en ny vecka i Bol ($10K) står för dörren. Hon möter sjundeseedade Szabina Szlavikovics i första omgången.

Cornelia Lister spelar i Madrid ($10K) och är sjätteseedad. Hon går in imorgon i turneringen mot 855-rankade Jessika Ponchet.

Anette Munozova är med i El Kantaoui i Tunisien ($10K) . Munozova fick ta över förstaseedade Arcangiolis lottning och får nu möta kvalspelaren Angelina Skidanova i första omgången.

Brenda Njuki, som vann sin första titel i helgen i dubbel, är kvar i Sharm El Sheikh ($10K). Hon är sjätteseedad och står över första omgången.

Fanny Östlund är kvar i Antalya, Turkiet($10K) och fick ett wildcard i första omgången, Selin Ovunc.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.