WTA-spel i Guangzhou för Peterson – här spelar övriga

2
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Rebecca Peterson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Både Rebecca Peterson och Johanna Larsson finns med i veckans WTA-turneringar i Asien. Rebecca klarade kvalet i Guangzhou och i Seoul får Johanna starta mot en kvalspelare.

Peterson fick slutföra sin kvalfinal mot Rodionova idag. Matchen bröts igår pga regn vid ställningen 6-3, 6-6. Rebecca vann tiebreaket med 7-4 och har nu fått en intressant lottning.

I första omgången väntar ett inhemskt wildcard, 126-rankade Yafan Wang. Hon har slagit en del bra spelare i år, men i jämförelse med att möta Simona Halep (som var ett alternativ) är det här bättre. Inte lätt naturligtvis, men i en eventuell andra omgång väntar vinnaren mellan Monica Niculescu och Yulia Putintseva.

Peterson är också med i dubbel och partner är Julia Glushko.

I Seoul fick Johanna Larsson det svagaste kortet på pappret i öppningsomgången. Julia Melichar är en topp 100-spelare i dubbel, men i singel är hon rankad 635 och är med via kval. Vinner Johanna här så väntar sjundeseedade Julia Görges i andra omgången.

Johanna spelar också dubbel med Kiki Bertens.

Här spelar övriga tjejer

Hilda Melander är kvar i Kroatien och en ny vecka i Bol ($10K) står för dörren. Hon möter sjundeseedade Szabina Szlavikovics i första omgången.

Cornelia Lister spelar i Madrid ($10K) och är sjätteseedad. Hon går in imorgon i turneringen mot 855-rankade Jessika Ponchet.

Anette Munozova är med i El Kantaoui i Tunisien ($10K) . Munozova fick ta över förstaseedade Arcangiolis lottning och får nu möta kvalspelaren Angelina Skidanova i första omgången.

Brenda Njuki, som vann sin första titel i helgen i dubbel, är kvar i Sharm El Sheikh ($10K). Hon är sjätteseedad och står över första omgången.

Fanny Östlund är kvar i Antalya, Turkiet($10K) och fick ett wildcard i första omgången, Selin Ovunc.

Föregående artikelClement upprörd – samtidigt som Noah tar över
Nästa artikelArvidsson vände i Falun – här är dagens resultat

2 KOMMENTARER

  1. Det vore inte konstigt med vinst för alla i sina första matcher. Munozova mest osäker kanske. Njuki och Östlund är garanterade att vinna sina första. Melander och Lister bör vinna. Larsson ska vinna mot Nicole Melichar. Peterson, hoppas!

    • Ja, vi kan hoppas. Finns poäng att plocka nu på hösten, bara att köra på för en bra grund att stå på i januari.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här