Ymer: ”Jag vill vara topp-100 riktigt snart”

ymer-pk-2

Elias är klar för huvudturneringen i US Open. I en intervju med usopen.org berättar svensken hur det är att vara den andra spelaren genom tiderna att kvala in till alla grand slams under samma år. 

För exakt ett år sedan spelade Elias Ymer en challengerturnering i Bangkok, då förlorade han mot 370-rankade Toshihide Matsui i första omgången. Ett år senare befinner sig svensken i en helt annan miljö.

– När jag spelade dessa challengers var jag fem platser från att få vara med och kvala till US Open. Det kändes riktigt tråkigt. Jag tänkte att nästa år måste jag vara med i huvudlottningen, säger Elias Ymer till usopen.org.

Och nu är han där. Under fredagen blev svensken historisk genom att bli den andra spelaren genom tiderna att kvalificera sig till alla grand slams under ett år.

– Det kändes helt underbart. Jag är riktigt nöjd med vad jag har gjort. Om någon hade frågat mig i början på året om jag skulle kvala in till alla fyra grand slams hade jag aldrig trott på det. Men i fredags hände det och det är jag riktigt glad för, säger Elias som snart hoppas vara bland de 100 bästa.

– Jag vill vara där riktigt snart. Så klart tar jag en match i taget. Jag hoppas att jag kan göra bra saker här.

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.