Ymers elfte raka GS-kvalseger

Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)
Elias Ymer (Foto: Jacob Johannesson/SweTennis)

Elias Ymer fortsätta sin makalösa svit i Grand Slam-kvalen och är nu framme i kvalfinal. Detta efter en gastkramande seger mot Jan-Lennard Struff i den andra kvalrundan av US Open.

Elias Ymer trivs med Grand Slam-kval. Det blir tydligare och tydligare. Mot tyske Struff radade Elias upp den elfte raka segern i Grand Slam-kval vilket är ett fantastiskt facit. Nu har vi inte exakt koll på när någon gjorde något liknande, men i bakhuvudet finns att amerikanen Michael Russell hade en väldigt stark kvalstatistik i Grand Slam-turneringarna för några år sedan. Men utan att säga för mycket kan vi nog säga att Elias håller på att göra något unikt.

Att kvala in i samtliga fyra Grand Slam-turneringar under samma år kan inte tillhöra vanligheterna. Mot Jan Lennard fick Elias slita hårt och han var illa ute i avgörandet tiebreaket då Struff hade minibreak, men Elias visade styrka och självförtroende och lyckades vinna med 6-2 4-6 7-6 (7-5).

Nu väntar kvalfinal mot Albert Montanes, en veteran med grus som sitt klart bästa underlag. Det finns mycket goda möjligheter att Elias gör det igen.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.