Ny Fed Cup-triumf för Tjeckien

Tjeckien sitter stadigt i förarsätet som världens bästa lag i damtennis. Tjeckien slog Tyskland med 3-1 och tog därmed sin tredje Fed Cup-titel på fyra år.

Tyskland gjorde sin första final sedan 1992 och idag var pressen stor på Angelique Kerber, som var tvungen att vinna tredje matchen för att hålla spänningen vid liv. Tjeckien hade 2-0 efter första dagens båda singlar. Och det blev en rejäl holmgång mellan Kerber och Petra Kvitova, som slutade med tjeckisk seger efter tre timmar.

– Det var en fantastisk match från oss båda. Det var verkligen upp och ner från start, sade Petra Kvitova efter segern med 7-6, 4-6, 6-4.

Första set tog 76 minuter och där hade Kerber sina chanser med bland annat en 5-2-ledning. Hon hade sex setbollar, utan att kunna ta hem setet. Det gjorde Kvitova, på sin andra setboll.

I andra set hade Kvitova 3-0, men utan att kunna koppla greppet om matchen. Kerber kämpade sig tillbaka, men förlorade ändå tredje set och matchen och Fed Cup till Tjeckien.

– Jag gav allt jag hade idag och det var väl bara två, tre poäng som skiljde oss åt idag. Det var absolut en av de bästa matcherna jag gjort i år, men Petra förtjänade att vinna, sade den alltid ödmjuka Angelique Kerber.

[su_post field=”post_date”]-[/su_post]

 

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.