Slovakiens kapten: ”Sverige har Johanna Larsson”

Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Slovakien må vara stora favoriter nästa helg i Fed Cup-mötet med Sverige, men Slovakiens kapten Matej Liptak hissar varningsflagg.

– Det kommer inte att bli en lätt match. Jag ska vara ärlig och säga att det inte ser så ljust ut ändå. Vårt team är inte i bländande form, men med stöd från hemmapubliken kan vi göra en stor match, säger Liptak till cas.sk.

Daniela Hantuchova vann i Pattaya i februari, men det är också den enda framgången i år. Sedan dess har Hantuchova bara vunnit två matcher i fyra turneringar. Hantuchova kommer förmodligen att gå på gruset i Bratislva redan på söndag.

– Hon är en förstärkning. Det är en erfaren spelare och i frånvaron av Dominka (Cibulkova) blir hon en ledare för laget, säger Liptak.

Övriga, inklusive det svenska laget, kommer att börja träna på underlaget på måndag.

Näst bäst rankad i hans lag är Magdalena Rybarikova, som inte alls är i form. 5-11 i matcher i år och nu i veckan var hon chanslös i första omgången i Katowice mot Van Uytvanck. Hon har av hävd också alltid svårt på grus.

Slovakien har en dark horse i Anna Karolina Schmiedlova, den slovakiska som kanske är i bäst form. Hon är nu framme i kvartsfinal i Katowice och var i final på grus i Rio de Janeiro i februari.

Jana Cepelova har 1-6 i matcher i år och kämpar för att komma tillbaka från sjukdom.

Liptak har också sett hur Johanna Larsson klättrat på rankingen.

– Vi har ett balanserat lag, men Sverige har Larsson. Hon verkar vara i bra form och har haft en stabil utveckling det senaste. Det är en kämpe och jag förväntar mig en tuff match, säger Liptak.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.