Tufft motstånd väntar i Fed Cup

Fed Cup i Helsingborg (Foto: Emma Nyqvist)
Fed Cup i Helsingborg 2015 (Foto: Emma Nyqvist)

Ett vrålstarkt Ukraina och ett svagare Portugal. Det blev Sveriges motståndare i gruppspelet i Fed Cup i Eilat, Israel, som startar den 3 februari.

Sverige blev seedat och hamnade i en trelagsgrupp och med mycket flyt hade Sverige kunnat få en bra lottning mot länder utan några toppspelare alls. Så blev det inte.

Klart är att den svenska kvartetten med Rebecca Peterson, Susanne Celik, Jaqueline Cabaj Awad och Cornelia Lister kommer att behöva spela sin bästa tennis under veckan.

Ukraina må vara oseedade och blir inte bara favoriter i gruppen. De lär säkerligen ha en bra chans att ta sig upp en division. Ukraina har aviserat starkast möjliga trupp där Elina Svitolina (rankad 19) och Lesya Tsurenko (33) är de troliga spelarna i singel. I dubbel har man rutinerade Olga Savchuk (53 i dubbel) och Katerina Bondarenko (76 i dubbel och 89 i singel).

Portugal har Michelle Larcher de Brito som etta i laget. Hon slog igenom 2013 när hon besegrade Maria Sharapova i Wimbledon. Sedan har det inte blivit så mycket mer. Efter skadeproblem är hon nu rankad 226 efter att ha toppat som 76. Portugals övriga tre är Babara Luz, Maia Joao Koehler och Ines Murta. Det är samma kvartett som hamnade sist i sin grupp förra året som som fick kvala sig kvar mot Lichtenstein. Det är ett lag som Sverige måste ha bakom sig i gruppen.

Vinnaren i Sveriges grupp ställs mot vinnaren i pool C där Kroatien (ett ungt lag med bla Ana Konjuh och Donna Vekic) eller Estland (med bla Anett Kontaveit och Kaia Kanepi) är troliga vinnare.

Skulle Sverige bli sist i gruppen kan det bli riktigt svettigt. Då möter man förmodligen sämst placerade laget i pool C som kan bli relativt starka lag som hemmanationen Israel eller Turkiet.

 

 

- Annons -

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Klara Milicevic och Leo Borg vann 16-årsklasserna i JSM

Förstaseedade vann 16-årsfinalerna.

Vecka 17 | Peterson och Larsson i Istanbul – viktiga poäng på spel

Cornelia Lister är tredje svenska i Istanbul. Mikael Ymer spelar challenger i Italien.

Lindell tillbaka på ATP-rankingen

Finalplats i M25 Santa Margherita Di Pula, Italien, fixade ATP-poängen.

Lister och Samuelsson vann sista vintertouren

Vinterns dominanter satte punkt för inomhussäsongen.

Tre av fyra lag klara till Svaneholm Open

Spelas 26-29 juni och ingår i ATP Champions Tour.