Ukraina kopplade greppet – nu går Sverige in i Fed Cup

Fed Cup med Rebecca Peterson och Johanna Larsson (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Fed Cup med Rebecca Peterson och Johanna Larsson i Helsingborg 2015 (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Ukraina har kopplat greppet om pool A i Fed Cup. Man besegrade Portugal med 3-0, ett Portugal som Sverige möter idag.

Sverige ställer upp med Rebecca Peterson och Susanne Celik i singel. Förbundskapten Lars-Anders Wahlgren har satt upp Rebecca med Cornelia Lister i dubbel, även om det går att ändra på efter singlarna.

Det var just det som Portugal gjorde under onsdagen mot Ukraina när det var kört efter singlarna. Kateryna Bondarenko slog Maria Joao Koehler med 6-4, 6-2 och sedan vann Lesia Tsurenko enkelt över Michelle Larcher de Brito med 6-2, 6-3. Ukraina vann också dubbeln. Bondarenko ihop med Olga Savchuk slog Larcher de Brito/Ines Murta med 6-2, 6-2.

Varken Sverige eller Portugal har lag på pappret som kan matcha Ukraina, så dagens möte blir naturligtvis av största vikt. Frågan är vad man kan vänta sig av Sverige utan Johanna Larsson? Rebecca Peterson var inte som bäst i de matcher hon gjorde i januari och för övriga i laget är det till och med tal om säsongspremiär och första matchen för året.

Är den nya generationen redo att ta över?

– Jag tycker att det är dags för tjejerna att sätta fart på sin ranking. De är så pass bra att de håller en klass kring topp 2–300. Det måste de själva inse också – det gäller att steppa upp före matcherna och tänka att de är så bra. Ukraina har ett superbra lag och vi kommer att möta många bra topp 50- och topp 100-spelare. Det blir en intressant uppgift och en lärorik resa, säger Wahlgren på tennis.se.

Sverige möter Ukraina på fredag. På lördag är det placeringsmatch. Ettan i gruppen kvalar uppåt, medan sämst placerade lag kvalar för att vara kvar.

2 KOMMENTARER

  1. Förlorade mot Portugal…. bra insats. Synd att Larsson, inte är med, då hade vi haft ett slagkraftigt lag, nu får Peterson försöka göra allt själv medan de andra förlorar mot såna som är rankade 900. Kanske skulle spelat lite matcher innan Fed Cup-premiären.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 38 | Hur följs en svensk succévecka upp?

Hur blir Rebecca Petersons reaktion efter första WTA-titeln? Kan Markus Eriksson ta med sig positiv energi från Davis Cup till challengern i Biella?

Historisk seger för Rebecca Peterson

Vann karriärens första WTA-titeln i Nanchang i Kina.

Fanny Östlund vann W15 Kairo

Tredje ITF-titlen i karriären.

Davis Cup: Sverige-Israel 3-1

Avgörs i Kungliga tennishallen fredag och lördag.

Vecka 37 | Rebecca Peterson seedad i WTA Nanchang

Förutom Davis Cup riktas vårt fokus mot Asien denna vecka.