Ymer vidare i Australian Open

Mikael Ymer fick en bra start på Australian Open och besegrade Yasutaka Uchiyama i tre raka set. Nu väntar Karen Khachanov i nästa omgång.

– Jag tycker att jag låg på och lät inte honom komma in i matchen. Jag servade bort honom och höll mig väldigt lugn och koncentrerad. Jag tror att han kände att jag hade ett väldigt tryck mot honom hela tiden. Jag var lite offensivare, lite snabbare, lite stadigare, säger Ymer till TT.

6-4, 6-1, 6-2 blev det. Spelarna följdes åt i första set fram tills att japanen tappade sin serve i det sista gemet. Det var Ymers enda breakmöjlighet i setet. Därefter hade Ymer full kontroll på matchen.

Ymer satte 76% av förstaservarna i spel och fick bra utdelning på det. Uchiyama hade påtagligt svårt att returnera. Än svårare hade han med Ymers variation i tempo och Ymer var allt som oftast överlägsen i de långa duellerna.

Uchiyama är kanske ingen värdemätare i sig, men vi är vana vid att Ymer ofta går längre matcher än så här. Nu bör han vara bra förberedd mot ”Fidde” Rosengrens nya adept, Karen Khachanov.

Embed from Getty Images

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.