Störst titeln hittills för Caijsa Hennemann

Caijsa Hennemann (Foto privat)
Caijsa Hennemann (Foto privat)

17-åriga Caijsa Hennemann, Ullevi TK, visar upp egenskaper som få har. Idag tog hon sin fjärde ITF-titel för året och nu ligger en Grand Slam-start i Paris väldigt nära.

Ifjol vann Hennemann två ITF:er, en G4- och en G5-turnering. De tre tidigare i år har varit G4-turneringar. Haskova i Bulgarien var dock på en högre nivå, en G2-turnering som belönas med hela 160 rankingpoäng och tar Hennemann upp på topp 100.

Hennemann, som också finns med i Team Catella, har precis som många andra i den här åldern en del kvar att jobba på tennismässigt men det finns en hel del egenskaper och förmågor som sticker ut.

Hennemann vinner även de dagar som många skulle känna som dåliga dagar. Hon tycks ha en förmåga att läsa spelet och motståndarna och hitta vägar att vinna och spelar som bäst på de viktiga poängen. Inget underläge tycks känns för övermäktigt.

Caijsa Hennemann bloggar Länk link själv om matchen idag:

Det blev en väldigt tuff match idag, som väntat. Jag förlorade första set med 3-6, och låg under andra set med 0-2. Då kändes det riktigt tungt faktiskt. Hon spelade fantastiskt bra, jag fick mindre och mindre självförtroende och man kände sig bara väldigt liten. Hela publiken hejade självklart väldigt mycket på sin hemmaspelare och det gjorde ju inte att man fick bättre självförtroende. Men sen, när det stod 0-2, så kom jag ihåg vad jag skrev igår. Jag ska göra allt jag kan för att gå härifrån som en vinnare. Det kändes som att ingenting funkande just då vad jag än gjorde, i alla fall inte i spelet. Men spelet är ofta inte allt, det finns ett huvud också som är så mycket starkare. Plötsligt blev jag den stora spelaren på banan, och även resten av matchen. 6-3,6-0 blev siffrorna till mig i de sista seten och jag vinner min första ITF grade 2 titel”.

Turneringsfakta

1R Iva Zelic [128] 7-6, 6-0
2R Kristyna Lavickova [154] 6-3, 7-6
QF Elina Avenesyan [120] 7-5, 7-5
SF Lenka Stara [57] 6-2, 6-7, 6-2
F Daniella Dimitrova [202] 3-6, 6-3, 6-0

Caijsa Hennemann (Foto privat)
Caijsa Hennemann (Foto privat)

 

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.