Ström och Hennemann fick vinna i Australian Open

Australian Open för juniorerna Gustaf Ström och Caijsa Hennemann är över.

Ström vann första matchen i singelturneringen mot japanen Matsushita med 6-3, 6-1, men förlorade sedan mot Otto Virtanen med 5-7, 1-6. Virtanen har precis som Ström sin bas på Good to Great. I dubbelturneringen blev det förlust i första omgången för Ström ihop med Toby Alex Kodat från USA.

Embed from Getty Images

Hennemann förlorade sin första singelmatch mot sjundeseedade Lulu Sun med 4-6, 3-6. I dubbelturneringen spelade Hennemann tillsammans med Valentina Ryser från Schweiz. De vann sin första match mot ett par från Australien, men förlorade på tisdagsmorgonen svensk tid mot Uchijima/Nahimana med 0-6, 4-6.

5 KOMMENTARER

 1. Bra erfarenhet för våra topp juniorer. Men ändå ett tag sen vi var i Grand Slam för juniorer.

  Nästa kull att hoppas på är 03 med bla Strömberg, och Borg

  • Såg dubbeln idag och det lyste klass över japanskan Uchijima. Rankad 357 på WTA-rankingen redan, men “bara” 139 på juniorrankingen. Hon har mest spelat W25 och W80 senaste året och det märks.

   • Tycker du inte att Nahimana hade ett riktigt bra nätspel också? Jag blev imponerad i alla fall. Det var så stor skillnad mot både Hennemann och Ryser där framme i beteende. Nätspel är väldigt avgörande i dubbel förstås, men kan gynna en även i singel (t.ex. Tsitsipas) så det kan vara fördelaktigt att träna på det.

    • Det brister en del i tänket i dubbel generellt på damsidan, hur man täcker ytor och hur man städar undan bollarna tex. Ser jag dubbel tittar jag mer på vad som händer från baslinjen, position, hur spelarna returnerar och bollträffen ser ut mm. Utav det tror jag att Nahimana kommer få svårt att ta klivet från junior till att bli en riktigt bra senior, obegripligt bra juniorranking nu. Uchijima såg däremot att ha en tajming, tempo och hårdhet som överglänste övriga. Men svårt att bedöma från en match förstås.

     • Rankningen beror ju på att hon tagit poängen i tävlingar utanför Europa där konkurrensen är svagare, som spelare utanför Europa brukar göra. Hennemann bör t.ex. vara bättre än henne i singel. Men nätspelet stod ut.

      De åkte ut nu i nästa omg. dock.

      Ser man på vilka Hennemann mött de senaste tävlinganra så har hon inte haft helt lätta lottningar. Det var nån match hon borde ha vunnit där hon inte spelade bra enligt henne själv, i övrigt har hon bara förlorat mot topp 20-spelare + en 29-rankad. Såna matcher behövs också dock. Sun och Fernandez som hon förlorade mot i de två senaste tävlingarna är i kvartsfinal.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 43 | Två W15-tävlingar väntar i Stockholm

Ellen Allgurin gör comeback på den internationella scenen.

Vecka 42 | Fokus på Stockholm Open

Vad kan en formtoppad Mikael Ymer hitta på i Stockholm Open? Och hur är statusen på Elias Ymer efter skadeuppehållet?

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.