$25,000 Båstad – fem svenskor i main draw

Tio spelare på topp 400 finns med i Båstad. Julia Rosenqvist klarade kvalet och därmed får fem svenska spelare var med i huvudturneringen.

- Annons -

28 KOMMENTARER

 1. Björklund som har störst chans, vann ju en rysare mot Francati förra gången. Svårt motstånd för övriga, inte minst för Celik. Colmegna har inte gjort en bra turnering sedan februari, men Yasar väger kanske lite för lätt ändå. Sen vet man aldrig med Rosenkvist, som har en hög högstanivå, men svårt motstånd.

 2. Noterar att denna sk ‘satsning’ pa denna veckas turnering i Bastad förutom att inte ha mer prispengar an den har varje ar heller inte har någon livestream (vilket numera tom 15k tävlingar brukar ha). Vari ‘satsningen’ bestar ar for mig ännu ett mysterium…

  • Och Yasar/Hennemann vann dubbeln också! Mot sammanlagt 14 år äldre motstånd och en singelrankning på i snitt 400 i världen. Bra skalp. Hoppas Rosenkvist kan stänga sin match också.

 3. Rosenqvist fick bara 10 bollar i avgörande set.
  Kul för Björklund som nu tog sin första seger på denna nivå.
  Ser ut som nu kan nå en plats i nästa års Tour.
  Behöver ca 5 poäng till.

 4. Även Celik vidare i dubbel efter seger mot förstaseedade. Mycket bra, det ger självförtroende och visar att det går.

  • Ja helt klart. Men vi vet att hon kan, gäller bara att komma dit igen. Ett steg i taget, nu dök hon ner på djupt vatten direkt.

 5. Märklig planering av Celik.
  Varför inte börja lite lugnt m nån sommartour o få vinna lite matcher. 2 bortslängda WC.
  Hur svårt kan det vara? Inte spelat match på 18 månader o opererats flera gånger.

  Har hon ingen som kan hjälpa till?
  Sorgligt.

  • Det är klart Celik ska ha WC, hon förtjänar det efter allt slit och hon är dessutom tillsammans med Peterson vår närmaste framtid om hon kommer tillbaka. Förbundet borde göra allt de kan för att få henne att komma tillbaka till sin tidigare form då hon kvalade till US Open. Finns ingen annan svensk tjej efter topp två som har varit i närheten av det de senaste åren.

   Sen att hon vann en dubbelmatch, mot förstaseedae dessutom, gör att hon redan har gjort bättre ifrån sig än 90 % av de svenska deltagarna, så WC:et är även resultatmässigt berättigat.

   • Jag haller med Andreas om att det var ratt att ge Celik WCs och ge henne chansen att spela mot bra motstånd direkt. Tycker dock hon kunde ha spelat åtminstone en sommartour innan for att komma in i tavlingrutiner innan hon gick rakt pa 25k tävlingar.

 6. Wow! Bjorklund vann andra omgangen med 6-0 6-1!!! Nagon som sag matchen eller vet något – var hon i storslag eller var motståndaren inte pa topp? Eller bade och? Hon gjorde 5 servess vilket imponerar, inga breakbollar emot sig.

 7. Mäktigt av Björklund, skulle också vilja ha mer info om den matchen. Få se om hon klarar Rosenkvists överkvinna nu. Celik till semi i dubbel! Kanske är så att dubbel fungerar bättre för att det inte är lika fysiskt påfrestande, hon kanske inte är i toppslag rent fysiskt för att orka med singel.

  JCA och Yudanov i kvarten (återstår att se med Malmkvist).

  Milicevic och Halldin i semi i Danmark och Gustav Ström plockar nya poäng.

  June Björk i semi i TE Danmark och final i dubbel.

  En positiv vecka helt klart.

  Sen har Mitteregger vunnit ytterligare 4 matcher för 32-0 nu i och med riksfinalen i Elite Hotels Next Gen. 4-0 4-0 4-0 mot Emma Persson i semi, imponerande. Få se om vinstsviten håller mot en annan tjej i superform, Johanna Ström, som utklassade Isabelle Persson i sin semi. Intressant match.

 8. Förmodligen spelade Björklund bra och motståndaren mindre bra.
  Fransyskan fick bara 1 game mot Barritza förra veckan också.
  Segrar för Eriksson och Bergevi idag också.
  Malmkvist föll dock igen trots att hon vann flest poäng.
  Riktigt tungt.

 9. Ett tips är att registrera er på Tennisplay.se, eftersom de sänder från Båstad och Elite Hotels Next Generation från fre-sön. Gratis i en månad om man inte gjort det innan.

 10. Läste också precis på tennis.se att Hennemann ingår i SOK:s satsning på unga för framtiden som enda tennisspelare. Riktigt kul för henne!

  “Talang 2020 riktar sig till de som ska vara med i världseliten om sex till tio år med sikte på OS i Paris 2024 eller London 2028.”

  • Innebär att Hennemann kommer att kunna ha coach med sig på turneringarna, mycket positivt. Får dock åka utan tränare till Wimbledon.

 11. Lite spamming här nu, men jag tittade på kommande turneringar och såg den glädjande nyheten att Kajsa Rinaldo Persson är uppsatt på att göra debut i en 15k i Frankrike 16 juli! Samtidigt kommer Celik, Jarlskog och Rosenkvist bland annat att spela ett flertal tävlingar i början av juli.

  Nu behöver bara Östlund, Njuki och Allgurin komma tillbaka från de döda också…

  • Allgurin har fortfarande problem med en axel.
   Hon kör mycket rehab och ändå ca 1 timme tennis varje dag.
   Info kommer från hennes bror.

 12. Mirjam Björklund gjorde en kanonmatch. Cascino försökte rycka sönder spelet, men det var en sådan dag där stoppbollarna fastnade i översta nätmaskan, där nätrullare tog vägen tillbaka istället för över nät osv. Men Björklund imponerar med sin tydliga identitet. Hon vet exakt vad hon ska vara på banan, var hon ska slå och placera bollarna och bygger upp poängen väldigt bra. Genomtrygg. Det blev än mer tydligt, tycker jag, i dubbeln senare där hon spelade med mest auktoritet trots att med- och motspelarna varit med lite längre.

  Sedan fattas det lite hårdhet och serven kan bli mycket bättre, speciellt andraserven. “Pim-Pim” Johansson antecknade flitigt, men nog ser det lovande ut.

 13. Yudanov till semi efter 6-0 6-0 och 20 tappade bollar. Motståndaren vann i sin tur matchen innan med 6-0 6-0 och 14 tappade bollar. Märkliga siffror.

  Björklund vidare mot skadad motståndare. Slår hon Kiick i semin så blir jag imponerad, hon är riktigt bra för den här nivån.

   • Bra lottningar är en del av förklaringen. Yudanov tänkte jag redan innan att hon borde gå till semi, fanns inga svåra på vägen och hon har strålande möjligheter att även vinna dubbeln. JCA är ju andraseedad så hon skulle gå dit, men ja hon har ju inte varit framgångsrik innan direkt. Kan ju dessutom ta dubbeln också. Även Björklund har haft en rätt bra lottning, Francati som hon redan slagit, sedan en spelare som fick ett gem mot Barizza i turneringen innan och nu skadad motståndare.

    Nu får de alla bekänna färg i semifinalerna. För JCA är det viktigt med poäng för hon vann två turneringar förra året runt den här tiden och även Björklunds första 15k-seger i Belgien kom i juli, hon är uppsatt på att spela där i år igen.

    Milicevic fick stryk i semin, säkert för trött efter alla matcher, tyckte det märktes i matcherna innan. Man kan ju fundera lite på hur värt det är att spela i G5:or nu för tiden. Vinner man så får man 30p, det är väl hyfsat om man inte är så högt rankad. Men att vinna fyra matcher som hon gör här och få 9 poäng för det är helt meningslöst när man är rankad 300. Särskilt som motståndet var överlag svårare än i G4:an veckan innan.

    Och så tog Mittereggers svit slut, 32-0 blev det. Jag trodde matchen mellan henne och Johanna Ström skulle bli intressant men… 4-1 4-0 4-0 till Ström. Oehört imponerande mot en spelare i sån form, hon verkar bara bli bättre och bättre för varje dag, Ström.

 14. Men Svensk herrtenis är helt under isen.
  Både Bergevi och Eriksson chanslösa idag.
  De är på tok för ojämna.
  Blandar bra insatser med riktiga dåliga matcher.
  Måste bli jämnare.

 15. Yudanov behövde inte bekänna färg, de har “tur” med skador den här veckan. Svår motståndare nu men borde ha fördel av att hon spelar semi i 35 minuter och finalmotståndaren behöver slita i 3 timmar.

  JCA förlust mot “svenskdödaren” Desai, men är nog ändå nöjd med veckan med tanke på tidigare spel under året.

  Björklund förlorade som väntat, Kiick är mer en 60k-spelare imo. Men man ser ju att hon har ett stort spel i sig, gäller bara att sätta slagen oftare och finslipa det.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Debut i Franska Öppna väntar för Mikael Ymer

Får möta 188-rankade kvalspelaren Blaz Rola.

Franska Öppna: Detta väntar Peterson och Larsson

Peterson möter Putintseva och Larsson ställs mot Rybarikova.

ITF-rankingen skrotas – men inte helt och hållet

Fler spelare får chansen till ATP- och WTA-ranking.

Rankingrapporten: Här är spelarna som går bra i skymundan

Mirjam Björklund och André Göransson positiva exempel.

Vecka 21 | Kval till Franska Öppna och svenskor som letar form

Bröderna Ymer i Pariskvalet. Peterson spelar i Strasbourg och Larsson i Nürnberg.