Cornelia Lister lyfter efter fin vecka i Wiesbaden

1

Det blev en kvartsfinalplats i $25,000 Wiesbaden för Cornelia Lister efter ett par meriterande vinster på vägen. I dubbelfinalen blev det dock knapp förlust.

Lister har i skymundan av dubbelsatsningen nu nått sin högsta ranking någonsin i singel, 399. På måndag kan det eventuellt slås ett nytt rekord. Och detta under en säsong där Lister bara gjort tre main draws fram till att maj inleds!

Lister har spelat en del kvalturneringar, bland annat till tre stycken på WTA-nivå där hon varit på plats för att spela dubbel. Det har gett några poäng. Utöver det så är finalplatsen i 15000-dollarsturneringen i Antalya årets bästa resultat.

I Wiesbaden blev det seger mot bättre rankade och erfarna spelare som Alize Lim och Mandy Minella, innan det blev förlust mot kvalspelare Priscilla Heise.

Förlust i dubbelfinalen

I dubbelfinalen ihop med Sabrina Santamaria blev det förlust, en knapp sådan, mot Helene Scholsen/Chanel Simmonds. De sistnämnda vann med 6-3, 2-6, 10-8.

I dubbel är Lister idag rankad 111 och har som bäst varit uppe på plats 104. Med en topp 400-ranking i singel öppnar sig nya möjligheter att spela åtminstone 25000-dollars och lämna 15K-träsket.

Det fina är också att Lister inte har speciellt många poäng att försvara de kommande månaderna.

 

Föregående artikelFramtidshoppen på Fed Cup-läger i La Manga
Nästa artikelITF $15,000 Karlskrona – anmälningslistan klar

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här