Cornelia Lister (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)
Cornelia Lister (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Det blev en finalplats för Cornelia Lister i singel i $15,000 Antalya, Turkiet. Där blev Rebecca Sramkova för svår och det blev förlust med 1-6, 5-7.

Lister gjorde sin första ITF-final som senior 2014 i Oslo. Sen dröjde final nummer två till 2016 (Båstad). 2017 blev det en final, och finalvinst dessutom, i Las Palmas. Det här var alltså karriärens fjärde ITF-final och den första för året.

Slovakiskan Sramkova har en ranking på 424 idag, men då ska man vara medveten om att hon var borta en stor del av 2017. Innan det var hon så högt rankad som 111 och slog då spelare som Sara Errani och Francesca Schiavone i Fed Cup i februari.

Sramkova slog också ut Fanny Östlund i kvartsfinalen med 6-4, 6-1.

Semi för Yudanov

En spelare som är under avancemang på rankingen är GLTK:s Marina Yudanov. Idag rankad 875, personbästa, och i veckan blev det en semifinal i $15,000 Le Havre.

 

 

2 KOMMENTARER

  1. Yudanov efter detta bara 5-6 platser från att ta över Njukis roll som tia i Sverige, vilket ju kommer ske då Njuki precis som Rinaldo Persson.. har slutat? Spelar inte iaf.

  2. Bra att Lister spelar lite fler 15k. Behöver matcher, självförtroende (och rankingpoäng) i singel. Har lika stor potential dar som i dubbel. Hoppas dock se henne mycket i WTA dubblar senare i var/sommar :o) Med ratta partner och lite tur kan hon t.o.m. vinna WTA dubblar.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här