Första futuretiteln i hamn för Karl Friberg

Vann Finland F3 i Helsingfors (15000-dollars)

19-årige Karl Friberg vann futuretävlingen i Helsingfors och tog karriärens första futuretitel efter finalseger mot det finska löftet Otto Virtanen. Friberg vann med klara 6-4, 6-1.

Friberg, rankad 852, gick en märklig semifinal där fransmannen Alexis Gautier gav upp när Friberg bara var några bollar från att vinna i två raka. 6-2, 5-2 var det när 1152-rankade Gautier kastade in handduken.

Friberg började med att vinna två matcher i raka set mot Patrick Kaukovalta [1344] och Kristjan Tamm [1564]. Tuffaste motståndaren på vägen till titeln var kanske Patrik Niklas-Salminen [532], en match där Friberg vann efter två tiebreakset.

17-årige finalmotståndaren Otto Virtanen minns vi också från sommarens futuretävling i Malmö där han bland annat slog Markus Eriksson, men Virtanen får vänta på sin första futuretitel.

Friberg hade fram till den här veckan två kvartsfinaler som bästa resultat (Lund och Hyvinge). Helsingfors verkar annars vara en tävling där han trivs bra i. Ifjol var han i semifinal där.

 

- Annons --

4 KOMMENTARER

  1. Jag har hört att Friberg slår väldigt hårt. Stämmer det?
    Är det hög högsta o låg lägsta som gäller? Har följt hans resultat med stort intresse då jag lärt känna släkt till honom i Skövde. Tyvärr har jag aldrig sett honom spela.

    • Han har en bra forehand i varje fall. Potential för att uvecklas vidare, han är ju bara 19. Humöret finns en del att jobba på, det jag sett av honom i alla fall. Det förklarar nog en del av ojämnheten i prestationerna.

      • Hoppas lite på honom. Kommer ihåg när han utklassade Bublik med 6-1 i ett set. Förlorade visserligen matchen men det verkar finnas lite spel i honom i alla fall.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste nytt