Jarlskog nära dubbel fullträff i Den Haag

Ida Jarlskog var nära att vinna både dubbel och singel i $15,000 Den Haag. Nu blev facit karriärens andra dubbeltitel, men den första i singel får vänta.

På sin väg till final slog Jarlskog två seedade spelare. I andra omgången mötte hon andraseedade Sviatlana Pirazhenka och vann efter tre set. I kvarten besegrades åttondeseedade Merel Hoedt.

Det kom att bli en nordisk final och där vann norskan Malene Helgö med 6-4, 4-6, 6-3. Detta var Jarlskogs första ITF-final i singel.

I dubbel har hon nu två titlar. Ifjol segrade Jarlskog och Fanny Östlund i Lunds 25000-dollars och nu togs den andra titeln i dubbel med Emily Appelton.

- Annons -

1 KOMMENTAR

  1. Nu möter hon, liksom Yudanov och Munozova, seedat motstånd i nästa Hollandturnering. Fast ser ändå Jarlskog och Yudanov som lite favoriter med tanke på senaste resultaten, om Ida inte är tröttkörd.

    Rosenkvist kvalar samtidigt in och har klarat den första bra junioren på vägen efter tre set. Andra matchen blir mot en ännu svårare junior som har slagit topp 25, 40 och 50 i världen + andra topp 100-juniorer senaste året. Ingen lätt väg för att vara ett 15k-kval.

    Björklunds lottning i Belgien ser bra ut fram till kvarten där det nog inte blir den seedade, utan någon av Salden/Mareen (Mareen som hon skulle möta i semin förra året men som fick lämna WO). Enklare motstånd i semi om hon vinner kvarten känns det som. Goda chanser att vinna turneringen i år igen dock och hon är ju i bra form.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Linus Carlsson Halldin och Agnes Mitteregger vinnare i Jönköping

Vann singelfinalerna i J5 Jönköping.

Debut i Franska Öppna väntar för Mikael Ymer

Får möta 188-rankade kvalspelaren Blaz Rola.

Franska Öppna: Detta väntar Peterson och Larsson

Peterson möter Putintseva och Larsson ställs mot Rybarikova.

ITF-rankingen skrotas – men inte helt och hållet

Fler spelare får chansen till ATP- och WTA-ranking.

Rankingrapporten: Här är spelarna som går bra i skymundan

Mirjam Björklund och André Göransson positiva exempel.

Sätt in 100 kr och få totalt 600 kr att spela för

Unibet har oddsen på tennisen. Vem vinner tex Franska Öppna?