Jarlskog nära dubbel fullträff i Den Haag

Ida Jarlskog var nära att vinna både dubbel och singel i $15,000 Den Haag. Nu blev facit karriärens andra dubbeltitel, men den första i singel får vänta.

På sin väg till final slog Jarlskog två seedade spelare. I andra omgången mötte hon andraseedade Sviatlana Pirazhenka och vann efter tre set. I kvarten besegrades åttondeseedade Merel Hoedt.

Det kom att bli en nordisk final och där vann norskan Malene Helgö med 6-4, 4-6, 6-3. Detta var Jarlskogs första ITF-final i singel.

I dubbel har hon nu två titlar. Ifjol segrade Jarlskog och Fanny Östlund i Lunds 25000-dollars och nu togs den andra titeln i dubbel med Emily Appelton.

1 KOMMENTAR

  1. Nu möter hon, liksom Yudanov och Munozova, seedat motstånd i nästa Hollandturnering. Fast ser ändå Jarlskog och Yudanov som lite favoriter med tanke på senaste resultaten, om Ida inte är tröttkörd.

    Rosenkvist kvalar samtidigt in och har klarat den första bra junioren på vägen efter tre set. Andra matchen blir mot en ännu svårare junior som har slagit topp 25, 40 och 50 i världen + andra topp 100-juniorer senaste året. Ingen lätt väg för att vara ett 15k-kval.

    Björklunds lottning i Belgien ser bra ut fram till kvarten där det nog inte blir den seedade, utan någon av Salden/Mareen (Mareen som hon skulle möta i semin förra året men som fick lämna WO). Enklare motstånd i semi om hon vinner kvarten känns det som. Goda chanser att vinna turneringen i år igen dock och hon är ju i bra form.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 35 | Nu inleds US Open

Ännu en Grand Slam väntar och som vanligt hoppas man: får svensk tennis ett lyft nu? Vi entusiaster är säkerligen tillfreds om vi får se...

Peterson får möta Puig i US Open

Johanna Larsson och Mikael Ymer spelar kvalfinaler fredag kväll.

Vecka 34 | Koll på ITF-tennisen

Här spelar svenskarna.

Så blev lottningarna till kvalen i US Open

Mikael Ymer, Elias Ymer, Johanna Larsson och Susanne Celik i kvalet.

Vecka 33 | Här spelar svenskarna denna vecka

Rebecca Peterson möter Johanna Konta i Cincinnati.