Rebecca Peterson vann finalen i 100 000-dollarsturneringen i franska Cagnes-Sur-Mer. Titeln är den största i karriären hittills och preliminärt kommer Peterson att vara rankad 95 imorgon.

Rebecca Peterson mötte 17-åriga Dayana Yastremska i söndagens final och vann med 6-4, 7-5. Yastremska kvalade in i turneringen och vann sju matcher innan finalförlusten.

Peterson tappade inte ett set under veckan. Faktum är ju också att det inte är ett eller två resultat som tagit henne upp på topp 100. Grunden har lagts systematiskt sedan comebacken i juni förra året.

Peterson når nu topp 100 för första gången i karriären, 22 år gammal. Eller ung.

Nästa tävling är faktiskt redan lottad. Det blir på nytt en 100 000-dollars, nu Trnava i Slovakien. Motståndare blir Anna Blinkova och där har Peterson revansch att utkräva efter att ha förlorat deras möte i Monterrey.

Resultaten i Cagnes-Sur-Mer

F Rebecca Peterson vs Dayana Yastremska [180] 6-4, 7-5
SF [154] Ons Jabeur v Rebecca Peterson 2-6,3-6
QF [172] Daniela Seguel v Rebecca Peterson 3-6,4-6
2R [146] Tamara Korpatsch v Rebecca Peterson 2-6,1-6
1R [195] Amandine Hesse v Rebecca Peterson 0-6,0-6

10 KOMMENTARER

 1. Någonstans känns det som att Rebecca fått kraft av senaste tidens debatt om herr- och damtennis och tävlingar i Sverige. Liksom att det kvittar att tjejerna inte är garanterade tre wildcards per säsong i stora tävlingar utan låter resultaten talar.

  Hur mycket kommer det här att uppmärksammas i media och av tennisfolk i allmänhet? Två svenska spelare på topp 100, var det inte en sådan sak som skulle lyfta svensk tennis? Eller gällde det bara herrtennisen?

 2. Två svenska spelare är inte säkert det blir särskilt långvarigt iofs. Behöver komma upp på stabilare mark. Men tror även på den här sidan att herrtennis är vad de flesta prioriterar, tyvärr.

  Nu spelar Peterson som i Acapulco, få egna misstag, bra längd på bollarna oftast, bra serve. Sen i andra tävlingar efter Acapulco så slog hon ut många jätteenkla bollar och var inte alls stabil. Så som hon spelar nu behöver hon kunna spela oftare. Tror underlaget hjälper henne här, det är ju ett rätt hårt grus.

  Känns även som hon tagit viss lärdom av matchen mot Larsson, Seguel försökte en del med höga bollar, men då tog Peterson dem tidigt istället innan de studsar upp och blir svårhanterade.

  Den stora skillnaden mellan Becca och motståndarna hittills har, förutom det mentala, varit att hon kan spela både forehand och backhand med längd och variation. De andra har oftast bara en bra eller okej sida, och för det mesta så försöker de avbryta längre bolldueller med stoppbollar och sånt eftersom de inser att de inte kan vinna i det spelet. En stor fördel Becca har jämfört med Larsson.

 3. Woooo! 6-4 7-5 och första 100k-segern. Utan att tappa ett enda set. Mycket starkt av vår nya Sverigeetta 😀

  17-åriga Yastremska lär vi få se mer av i framtiden, hon hade väl egentligen övertaget duellmässigt men missade lite för mycket, samtidigt som Petersons spel inte riktigt var lika bra som tidigare. Det är den enda spelaren som pressat Becca i turneringen. Jäkligt bra gjort iaf, intressant att se vad som händer i Slovakien nu.

  Sändningen drev mig till vansinne, först två timmars försening pga regn, sen regnavbrott igen efter första set, och sedan bytte de mellan nutid och dåtid var och varannan sekund mitt i bollarna.

  • Trodde det var något fel på min stream. Blev också galen av att mot avgörandet i andra set kastas tillbaks till 5-2 i första, sen live, sen tillbaka. Dock bra att dom har en livestream, borde fler ITF täclingar ha.

   Det som slagit mig hela veckan har varit Petersons lugn och tålamod – det behövs på grus. Hoppas hon orkar ladda om till Trnava, då kan det bli riktigt skoj. Kul också att se Larsson och Lister i Trnava.

 4. Härlig vinst Becca! Yastremska spelade bra från 1-5 underläge i första set. Dom två var väldigt lika i spelstil.

 5. Såg från 2-2 i andra set och blev också imponerad av Yastremska. Riktigt vass offensiv från båda sidorna och hon kontraslog också bra när Rebecca drev på. Säkerheten var inte heller dålig, ffa inte så som hon satsade på slagen. Känslan var att Rebecca fick lite mer gratis på sin vassa förstaserve och att det var det som fällda avgörandet i slutändan.

  Skulle inte bli förvånad om Yastremska slår sig in på topp-10 förr eller senare.

 6. Hon slog inte en enda topp 100-spelare på vägen till segern. Men det är åas inte hennes fel att de åkte ut innan hon fick chansen 🙂

  Blinkova kanske blir tufft, ser fram emot att hon flåsar och stönar som en galning igen.

 7. Tennis.se har en intervju med Rebecca som man kan läsa på deras hemsida, och:

  “Nästa tävling för Peterson blir kvalet till Franska Öppna.”

  Jaså? Slovakien då?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.