Sex svenska spelare i $25,000 Ystad

Sex svenska spelare fick plats i huvudturneringen i Ystad. Mirjam Björklund och Jacqueline Cabaj Awad kom in på ranking, övriga på wild card. Det blev bara Caijsa Hennemann som tog sig vidare från första omgången.

Efter ett och ett halvt års frånvaro gjorde Susanne Celik comeback. Det blev bara två vunna gem mot Ana Vrljic i första omgången.

– Det var jättekul att vara tillbaka, men självklart är det alltid tråkigt att förlora. Särskilt mot en tjej som jag i vanliga fall vet att jag har chans mot. Om jag hade haft fler matcher i kroppen tror jag att det hade gått betydligt bättre. Men i slutänden känns det som att jag vunnit mer än förlorat genom att stå på banan igen, säger Celik till NA.se.

1:a omgången
Despina Papamichail – Jacqueline Cabaj Awad 6-1,6-2
Marie Benoit – Melis Yasar 3-6,6-2,6-2
Caijsa  Hennemann – Julia Rosenqvist 6-3,4-6,6-3
Mirjam Björklund – Katarzyna Kawa 7-5,6-7,4-6
Susanne Celik – Ana Vrljic 2-6,0-6

2:a omgången
Caijsa Hennemann – Romy Koelzer 7-6,1-6,2-6

- Annons -

4 KOMMENTARER

 1. Synd på kvalspelarna, alla som hade rimlig möjlighet att gå vidare var nära. Munozova ledde 4-1 i tredje set i första matchen, motståndaren vann sedan enkelt mot Adamescu. Yudanov och Jarlskog förlorade båda jämna matcher som de ledde.

  Lottningen i main draw ser bra ut, på så sätt att alla slipper de högst seedade fram till kvarten. Björklund får “kvalspelaren” Kawa, som dock vann en 25:a nyligen så det är ingen lätt match. Det var visserligen på matta och hon har inte många grusmatcher. Inte helt lätt, men skulle hon vinna så har Heisen inte vunnit mycket på sistone och Zmau är rankad 500+ så rätt okej lottning ändå. Hennemann vs Rosenkvist är en intressant match. Celik fick en bra första match tycker jag, men få se hur bra hon är i nuläget. Lite märklig lottning att sex kvalspelare möts i första omg.

 2. Synd att Yudanov och Jarlskog förlorade 3 settare i kvalfinalerna, hade bada varit skojiga att se i main draw. Karlskog har ju spelat väldigt bra pa College niva, skulle varit roligt att fa en bättre uppfattning om hur bra hon star sig pa ITF. Far hoppas att hon tar sig in i main draw nästa vecka istället. Haller for övrigt med Andreas ang lottning. Haller alla tummar pa att Celik kan spela bra trots matchovana.

 3. Finns det inte en överhängande risk att alla svenskor faller direkt? Hemmaspelarna var bland de sista in och vi har ingen tjej på denna nivå just nu? En överraskning vore däremot kul!

  Celic möter en rutinerad tjej som jag minns från Båstad wTA för masa år sen. Kvartsfinal då🎾!

  • “Finns det inte en överhängande risk att alla svenskor faller direkt? ”

   Eftersom det är ett helsvenskt möte som Hennemann vann så var minst en redan garanterat vidare. Övriga skulle kunna åka direkt, det är ingen som är klar favorit i alla fall.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 35 | Nu inleds US Open

Ännu en Grand Slam väntar och som vanligt hoppas man: får svensk tennis ett lyft nu? Vi entusiaster är säkerligen tillfreds om vi får se...

Peterson får möta Puig i US Open

Johanna Larsson och Mikael Ymer spelar kvalfinaler fredag kväll.

Vecka 34 | Koll på ITF-tennisen

Här spelar svenskarna.

Så blev lottningarna till kvalen i US Open

Mikael Ymer, Elias Ymer, Johanna Larsson och Susanne Celik i kvalet.

Vecka 33 | Här spelar svenskarna denna vecka

Rebecca Peterson möter Johanna Konta i Cincinnati.