Susanne Celik gör comeback i Ystad

6

Här kommer ett efterlängtad besked. Susanne Celik är redo för comeback och har fått ett wild card till 25 000-dollarsturneringen i Ystad nästa vecka.

2016 vann Celik turneringen i Ystad och var som bäst rankad 153. Turerna kring vad som hände sedan med skada och operation berättade vi om här och det blev inget spel alls under 2017 och halva 2018.

Ikväll är det sign-in till kvalet i Ystad. Fyra spelare har fått wild card till huvudturneringen och förutom Susanne Celik (SALK) så har följande tre fått en plats: Mirjam Björklund (SALK), Melis Yasar (Helsingborgs TK) och Caijsa Hennemann (Ullevi TK).

Föregående artikelYmer utslagen i Lyon av Kecmanovic
Nästa artikelBåstadtennis: Stort kliv framåt för Vanessa Widell-Ersöz

6 KOMMENTARER

 1. Vad roligt att Celik ar tillbaka! Bra wildcards också, även om jag kanske hade gett ett till Jarlskog istället for Yasar av den enkla anledningen att hon rimligtvis skulle ha större chans att vinna en matek i maindraw. Men bra att de unga far chansen.

 2. Yudanov borde fått WC.
  Hon är tillsammans med Björklund bäst av svenskorna.
  Ska mycket till om någon lyckas kvala in.

  • Finns i stort sett tre möjligheter, allting annat vore superskrällar. Yudanov, Munozova/Viktorovitch, Jarlskog. Adamescu har 3-9 i år, gått till kvartsfinal en gång på de 10 senaste turneringarna (alla 15k) så det är ju ingen världsstjärna. Där skulle vi haft Yudanov eller Jarlskog, men får hoppas på Munozova eller Viktorovitch.

   Sen finns alltid chansen att Yudanov slår Kulikova som inte verkar gilla grus (mest spelat på carpet) eller att Jarlskog slår Francati, kanske kan hon få tips från Björklund. Ingen är favorit men de har ju hemmaplan så en eller två tar sig förhoppningsvis vidare?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här