SweTennis – svensk tennis i fokus

Viktorovitch i dubbla finaler i Antalya

Alexandra Viktorovitch (Foto: Henrik Gustavsson/SweTennis)

Alexandra Viktorovitch var utan WTA-ranking inför tvåveckorsresan till Antalya, men den första veckan slutade med final i både singel och dubbel.

Alexandra Viktorovitch, Lisa Zaar, Sydney Berlin och Melis Yasar är alla födda 2000 och resan är i förbundets regi med förbundskapten Mattias Arvidsson som coach.

Viktorovitch mötte finskan Oona Orpana i finalen. Finskan slog både första- och tredjeseedade fram till finalen och vann en jämn match mot Viktorovitch med 6-3, 2-6, 7-5.

Lisa Zaar och Viktorovitch var också i final i dubbel.

Björklund i semi i 25000-dollars

En annan spelare som fortsätter att göra bra resultat på löpande band är Mirjam Björklund. Det blev semifinal och 19 rankingpoäng i 25000-dollarsturneringen i Obidos i Portugal. Björklund slog erfarna och meriterade spelade som Katarzyna Piter, Diana Marcinkevica och Aleksandrina Naydenova fram till semin där Pemra Ozgen blev för svår. Då ska man komma ihåg att Björklund kvalade och behövde spela fem matcher fram till semin.

Björklund närmar sig nu 400-strecket på rankingen.

Svagt ITF-år för herrarna på hemmaplan

Om det finns en bredd och påfyllning underifrån på damsidan, så ser det värre ut på herrsidan. Mycket värre. Fem ITF-turneringar på hemmaplan kan summeras och det är ingen upplyftande läsning.

Gustaf Ström bröt trenden i Falun och blev förste och ende junior som tog rankingpoäng i år på hemmaplan.

Vi ser också att några andra som Filip Bergevi, Karl Friberg och Fred Simonsson gjort resultat i en av fem turneringar, men för att ta sig någonstans på rankingen krävs en jämnhet.

Jonathan Mridha spelade inte de tre första turneringarna pga skadeuppehåll.

Veckorna räddas (?) av Markus Eriksson, som vann en turnering och gick till kvartsfinal i två. ”Räddas” med viss modifikaktion, eftersom vi nog alla hade hoppats att han skulle spela turneringar på högre nivå än 15000-dollars i år.

Exit mobile version