Celik siktar på Franska Öppna

4-2 i matcher och en semifinal andra veckan. Det blev facit för Susanne Celik i comebacken i Sharm El Sheikh.

– Jag hade velat göra comeback mycket tidigare. Jag har tränat för fullt ganska länge och spelet har känts bra. Men jag drabbades av hälsporre i januari, och det gjorde ont till och med när jag promenerade. Då kan man inte åka på tävling, då ger man sig själv inte en ärlig chans. Så jag har fått ställa in några planerade tävlingar, men nu är hälen bra, säger Celik till NA.se.

Hon berättar också för tidningen att planen är att använda den skyddade rankingen som hon hade innan skadan för att få spela kvalet till Franska Öppna i maj.

5 KOMMENTARER

  1. Har man möjlighet att kvala till en GS så gör man det såklart. Får man pengar och poäng bara för att delta i kvalet eller måste man vinna en match?

  2. Pengarna i Grand Slam är även i kvalet extrema. Det ger mer att åka ut i första ronden i GS kval än att vinna en challenger på lägsta nivån och på högsta krävs det finalplats för att plocka mer pengar. Att fixa ranking för att spela alla GS kval ger bara det en rejäl boost i ekonomin och kan man rentav kvala in till alla GS under ett år så har man klarat sig rätt ok det året ekonomiskt eftersom det blir en del pengar även i challengers om du får ihop en topp 100 placering som bonus till pengarna för torsk i första ronden i GS.

    • Blir naturligtvis ett självklart val för Celic att använda sin PR för Franska kvalet även om det kanske inte är effektivaste sättet att jobba sig tillbaks till den ranking hon hade före skadan. Borde väl även kunna nyttja PR till US Open tycker man då det väl är exakt samma ranking som är skyddande även då rimligen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Vecka 49 | Första veckan i december – här hittar du svenskarna

Caijsa Henneman, Marina Yudanov, Julita Saner, Maja Radenkovic och Simon Yitbarek är några som tävlar i veckan.

Storseger för Fair Play TK i finalen

Upsala TK utan sin etta Fanny Östlund var utan chans i finalen.

Fair Play TK och GLTK möts i SM-finalen

Den sista omgången i herrarnas elitserie spelades i fredags.

Spelschemat för 2020 börjar bli klart

Enligt tennisförbundets stomkalender är följande tävlingar bekräftade...

Fair Play TK och Upsala TK möts i SM-finalen

Damernas elitserie är färdigspelad. Individuellt imponerade Fanny Östlund mest.