Celik siktar på Franska Öppna

4-2 i matcher och en semifinal andra veckan. Det blev facit för Susanne Celik i comebacken i Sharm El Sheikh.

– Jag hade velat göra comeback mycket tidigare. Jag har tränat för fullt ganska länge och spelet har känts bra. Men jag drabbades av hälsporre i januari, och det gjorde ont till och med när jag promenerade. Då kan man inte åka på tävling, då ger man sig själv inte en ärlig chans. Så jag har fått ställa in några planerade tävlingar, men nu är hälen bra, säger Celik till NA.se.

Hon berättar också för tidningen att planen är att använda den skyddade rankingen som hon hade innan skadan för att få spela kvalet till Franska Öppna i maj.

5 KOMMENTARER

  1. Har man möjlighet att kvala till en GS så gör man det såklart. Får man pengar och poäng bara för att delta i kvalet eller måste man vinna en match?

  2. Pengarna i Grand Slam är även i kvalet extrema. Det ger mer att åka ut i första ronden i GS kval än att vinna en challenger på lägsta nivån och på högsta krävs det finalplats för att plocka mer pengar. Att fixa ranking för att spela alla GS kval ger bara det en rejäl boost i ekonomin och kan man rentav kvala in till alla GS under ett år så har man klarat sig rätt ok det året ekonomiskt eftersom det blir en del pengar även i challengers om du får ihop en topp 100 placering som bonus till pengarna för torsk i första ronden i GS.

    • Blir naturligtvis ett självklart val för Celic att använda sin PR för Franska kvalet även om det kanske inte är effektivaste sättet att jobba sig tillbaks till den ranking hon hade före skadan. Borde väl även kunna nyttja PR till US Open tycker man då det väl är exakt samma ranking som är skyddande även då rimligen.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 43 | Två W15-tävlingar väntar i Stockholm

Ellen Allgurin gör comeback på den internationella scenen.

Vecka 42 | Fokus på Stockholm Open

Vad kan en formtoppad Mikael Ymer hitta på i Stockholm Open? Och hur är statusen på Elias Ymer efter skadeuppehållet?

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.