Finalsegrar för Hennemann/Yasar och Bergevi/Eriksson

Caijsa Hennemann och Melis Yasar vann dubbelturneringen i Pixbo och i Karlskrona segrade Filip Bergevi och Markus Eriksson.

Hennemann är framme i sin första ITF-final för seniorer, men i dubbel var det faktiskt den andra titeln som bärgades. Hennemann och Yasar vann också W15 Antalya tidigare i år.

Hennemann spelade tre matcher på lördagen och vann samtliga utan setförlust. Hennemann/Yasar slog Fanny Östlund/Alina Silich i semin och i finalen på kvällen blev det 6-2, 6-3 mot det tjeckiska paret Klara Hajkova/Aneta Laboutkova.

Eriksson är även han i final i singel och kan vinna dubbelt. Bergevi och Eriksson tog sin första dubbeltitel i M15 Tabarka tidigare i år och nu vann de M15 Karlskrona.

Även Eriksson behövde spela tre matcher på lördagen. Bergevi/Eriksson besegrade Linus Frost och Christian Samuelsson efter 10-8 i matchtiebreaket, men i finalen gick det lättare. De vann över Simon Freund och Justin Butsch med 6-1, 6-3.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 29 | Så blev lottningen till Swedish Open

Mikael Ymer har en bra chans att gå vidare i Swedish Open, medan Elias Ymer lär få det svårare.

Junior fick wild card till kvalet i Båstad

John Hallquist Lithen får chansen.

117-rankade Doi vann första WTA125-tävlingen i Båstad

Är WTA125 rätt nivå för Båstad?

Svensk tennis behöver WTA-tävling i Båstad

Första dagens spel är över i Båstad. Hur en WTA125-tävling sedan ska summeras är en senare fråga, men nog är det viktigt för våra...