Gustav Hansson vann M15 Ystad

Gustav Hansson vann M15 Ystad efter seger mot dansken August Holmgren med 7-6, 6-1.

Att det finns kapacitet i Hansson är ingen hemlighet. Ifjol efter collegelivet tog han ITF-titel nummer två och tre i ordningen under två augustiveckor i Finland. Men han har en kropp, en rygg, som inte tillåter mycket spel och i år hade han innan Ystad bara spelat turneringarna i Kalmar och Karlskrona.

– Jag ska sätta mig ner och fundera och göra en plan för den närmaste tiden, så får vi se hur det blir, säger Gustav Hansson till Ystads Allehanda.

Tilläggas ska att Hansson slog Carl Söderlund i första omgången och Markus Eriksson i kvartsfinalen, så någon lätt väg var det inte. Den, för veckan, starkaste svensken segrade.

Robin Thour, Simon Yitbarek och Marius Ruzgas nådde också kvartsfinal.

21-årige Holmgren hade aldrig varit längre än i kvarten i någon ITF-tävling tidigare. Han är ett bekant namn för de som följer colllegetennisen. Holmgren har tillsammans med Joel Gamerov haft en del framgångar i USA.

Dubbelturneringen vanns av Karl Friberg och Sam Taylor. Det var första titeln i dubbel för båda. De finalbesegrade Simon Freund/Markus Eriksson.

Christian Lindell vann finalen i M25+H Appiano i Italien och det var hans tredje titel i år, alla på 25000-dollarsnivån.

13 KOMMENTARER

 1. Riktigt konstigt tycker jag också.
  Vore rätt kul o få höra någon förklaring.
  Men hoppas han blir aktuell för Davis cup i sep.
  Kör hårt Lindell.

  • Med de resultat han gjort i år borde han vara aktuell för DC-matcher på grus.
   Nu har ju förbundet gjort bort sig och lagt DC-matchen mot Israel i Kungliga på hardcourt inomhus vilket är Israelernas favoritunderlag, och då blir Lindell definitivt inte aktuell, tror jag.
   Hade matchen spelats på grus (inomhus eller utomhus) hade vi garanterat vunnit men nu ger jag Israelerna 50/50-chans att vinna i Kungliga.

 2. Jag funderar på att kontakta http://www.tennis.se och fråga varför Lindell hanteras såpass styvmoderligt. Det kan inte vara misstanke om läggning i en match – han blev aldrig fälld. Så, kan inte vara den anledningen.

  Måste vara någon annan sak som skaver. Men klart provocerande att hans framgångar inte ens nämns.

 3. Det handlar väl om att han aldrig är hemma och spelar och inte har någon kontakt med Sverige. Det är väl inte konstigare än så.

  • Hej Sven,

   Det skulle känns märkligt om det fanns några kriterier för en svensk tennisspelare – han spelar för Sverige – bar han ska spela. Men jag tyckte själv att det var extremt märkligt att han inte ett WC till Båstad för några år sedan när han var klar tvåa i Sverige, och befann sig i Europa. Jag vet givetvis ingenting och spekulerar bara, men det känns som om något hände där och då i relationen mellan Lindell och ”svensk tennis” Trist är det i alla fall. Svenska framgångar borde lyftas fram – det om något är ett ansvar som Tennisförbundet både ska och måste axla.

   Uppåt framåt.

 4. Skön stil ändå att han spelar för Sverige trots den minimala mediebevakningen.
  Hoppas att han känner att han har stöd i Sverige ändå. Pratar ju bra svenska.
  En jädra härlig krigare är han, för det mesta….Intressant att se om det blir lite challengers blandat med 25000 dollars framöver

 5. Det som Lindell drabbats av är ganska vanligt i Sverige idag, nämligen vuxenmobbing. Vi pratar ofta om hur hemskt det är med mobbing i skolan men exakt samma sak finns i vuxenlivet bara på ett mer subtilt sätt, det syns inte lika tydligt. Lindell visar enorm karaktär genom att bara fortsätta bli bättre i tennis, hoppas han kan ta minst en challenger och varför inte kvala in till Roland Garros igen.

 6. Finns näppeligen ett “beslut” att inte rapportera om Lindell på SvTF men nuvarande personal känndr honom inte och ovsnnämnda rykten har satt sig.

  Angående DC är det lätt att stå utanför och säga Båstad och grus vore bäst. Sportsligt ja, men tar du ansvar för säkerheten på Båstad Tennisstadion med en miljon ingångar, konferensgäster, hotellpersonal etc?

  Frågan är om inte Söderlund spelade bort sin DC chans i Ystad…

  • “Angående DC är det lätt att stå utanför och säga Båstad och grus vore bäst.” Jag måste fråga dig, vem har sagt någonting över huvud taget om Båstad? Jag sade att grus är att föredra framför hardcourt.
   Om vi tittar på Israels bortamatcher de tre senaste åren så ser vi att Ungern(2016), Portugal(2017) och Tjeckien(2018) alla valde att spela på grus inomhus, och alla tre vann komfortabelt. Sydafrika(2018) valde att spela på hardcourt och gissa vad som hände ? Jo, de torskade………
   Om vi då av säkerhetsskäl inte kan spela i Båstad, vilket jag ändå tycker är ett tveksamt beslut, varför väljer vi då inte en inomhusarena som vi kan lägga in grus i ?

  • Vet att denna strängen egentligen handlar om Hansson och Lindell men jag vill göra en sista utläggning om DC-matchen mot Israel. Varför tjatar jag? Varför är det viktigt att vi gör allt för att vinna?
   Svar: Om vi vinner så har vi möjlighet att nå DC-finalen 2020. Om vi förlorar kan vi nå DC-finalen tidigast 2022.
   Att nå DC-finalen innebär rejäla intäkter för vårt fattiga tennisförbund, är det då inte värt att lägga några extra kronor för att lägga in grus (i Kungliga eller någon annan inomhusarena) för att säkra chansen till avancemang så snart som möjligt? Vad är det som gör att vi i Sverige inte klarar av att utföra det som Ungern, Portugal och Tjeckien så framgångrikt utförde?
   Nåja, om vi slår Israel är ju allt frid och fröjd………….

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.

Återbud från Peterson/Larsson – då fick Lister chansen

Lister/Fichman åkte dock ut i första omgången i Australian Open.

Vecka 4 | Detta händer utöver Australian Open

• ATP Challenger Rennes med Markus Eriksson • W25 Petit-Bourg (Guadeloupe) med Fanny Östlund

Ymer vidare i Australian Open

Möter Khachanov i nästa omgång.