Gustav Hansson vann M15 Ystad

Gustav Hansson vann M15 Ystad efter seger mot dansken August Holmgren med 7-6, 6-1.

Att det finns kapacitet i Hansson är ingen hemlighet. Ifjol efter collegelivet tog han ITF-titel nummer två och tre i ordningen under två augustiveckor i Finland. Men han har en kropp, en rygg, som inte tillåter mycket spel och i år hade han innan Ystad bara spelat turneringarna i Kalmar och Karlskrona.

– Jag ska sätta mig ner och fundera och göra en plan för den närmaste tiden, så får vi se hur det blir, säger Gustav Hansson till Ystads Allehanda.

Tilläggas ska att Hansson slog Carl Söderlund i första omgången och Markus Eriksson i kvartsfinalen, så någon lätt väg var det inte. Den, för veckan, starkaste svensken segrade.

Robin Thour, Simon Yitbarek och Marius Ruzgas nådde också kvartsfinal.

21-årige Holmgren hade aldrig varit längre än i kvarten i någon ITF-tävling tidigare. Han är ett bekant namn för de som följer colllegetennisen. Holmgren har tillsammans med Joel Gamerov haft en del framgångar i USA.

Dubbelturneringen vanns av Karl Friberg och Sam Taylor. Det var första titeln i dubbel för båda. De finalbesegrade Simon Freund/Markus Eriksson.

Christian Lindell vann finalen i M25+H Appiano i Italien och det var hans tredje titel i år, alla på 25000-dollarsnivån.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.