Lindell tillbaka på ATP-rankingen

Christian Lindell var utan ATP-ranking efter ett märkligt 2018, men nu är han tillbaka. 27-åringen vann finalen i M25 Santa Margherita Di Pula, Italien.

Till skillnad mot många andra svenskar spelade Lindell under 2018 många 25000-dollars, men för att ha ATP-poäng i år gällde det att ta sig till final. Det lyckades inte Lindell med, som bäst blev det ett par kvartsfinalplatser för den tidigare 177-rankade svensken. Inte gick det bättre i de challengerkval han gjorde. Inte heller där trillade det in några ATP-poäng.

Lindell försvann också, mer eller mindre utan spår, från Davis Cup-laget efter att ha varit en avgörande faktor när Sverige slog Turkiet i april 2017. Men faktum är att på grus är det bara bröderna Ymer som är starkare än Lindell av svenskarna.

I Italien har Lindell slagit ut tre seedade spelare: Riccardo Balzerani i första omgången, Liam Caruana i kvartsfinalen och i semin Jan Satral, förstaseedad och rankad 377 idag.

I finalen mötte Lindell fransmannen och förstaårssenioren Hugo Gaston, som för ett år sedan var tvåa bland juniorerna. Lindell vann finalen med hela 6-2, 6-0.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.