Lister/Voracova i ny final – men missar Franska Öppna

Efter en finalplats i 100 000-dollarsturneringen i Trnava i Slovakien är Cornelia Lister och Renata Voracova rankad på plats 22 i racet, men paret når ändå inte ända fram till spel i Franska Öppna.

Det svensktjeckiska paret var förstaseedade men fick ge sig mot det andra finalseedade paret Anna Blinkova/Xenia Knoll. Det blev 5-7, 5-7.

Tyvärr räcker heller inte rankingen till för att Lister/Voracova skulle ta sig in i Franska Öppna. De är dock anmälda på olika håll och Lister är tillsammans med Anna Blinkova på plats fyra utanför startfältet just nu och får hoppas på återbud.

Lister/Voracova skulle hamna på en sammanlagd ranking på 170. I nuläget är Golubic/Muchova sist inne på 154. Voracova är anmäld ihop med Hibino och är precis utanför på 163. Lister/Blinkova har en sammanvägd ranking på 167.

Lister/Voracova spelar nästa vecka WTA-turneringen i Nürnberg.

Visa det här inlägget på Instagram

🥈 Finalist of $100 000 @empireslovakopen

Ett inlägg delat av Cornelia Lister (@cornelialister)

Hennemann/Petrovic vann i Varberg

Caijsa Hennemann och Maria Petrovic vann dubbelfinalen i W15 Varberg. Hennemann vann ju också i förra veckan, då med Melis Yasar. För Petrovic var det första ITF-titeln.

20 minuter innan dubbelfinalen åkte Hennemann på en riktigt tung förlust i semifinalen då Marina Yudanov vann med förkrossande 6-0, 6-0. Det är nog få som mentalt hade pallat med att ladda om till en ny match så kort tid inpå.

Ny seger för Eriksson/Bergevi

Markus Eriksson och Filip Bergevi vann även M15 Kalmar. Det blev 7-5, 6-2 i finalen mot Simon Freund som spelade ihop med amerikanen Justin Butsch. Finalen fick spelas inomhus.

- Annons -

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 35 | Nu inleds US Open

Ännu en Grand Slam väntar och som vanligt hoppas man: får svensk tennis ett lyft nu? Vi entusiaster är säkerligen tillfreds om vi får se...

Peterson får möta Puig i US Open

Johanna Larsson och Mikael Ymer spelar kvalfinaler fredag kväll.

Vecka 34 | Koll på ITF-tennisen

Här spelar svenskarna.

Så blev lottningarna till kvalen i US Open

Mikael Ymer, Elias Ymer, Johanna Larsson och Susanne Celik i kvalet.

Vecka 33 | Här spelar svenskarna denna vecka

Rebecca Peterson möter Johanna Konta i Cincinnati.