Lister/Voracova i ny final – men missar Franska Öppna

Efter en finalplats i 100 000-dollarsturneringen i Trnava i Slovakien är Cornelia Lister och Renata Voracova rankad på plats 22 i racet, men paret når ändå inte ända fram till spel i Franska Öppna.

Det svensktjeckiska paret var förstaseedade men fick ge sig mot det andra finalseedade paret Anna Blinkova/Xenia Knoll. Det blev 5-7, 5-7.

Tyvärr räcker heller inte rankingen till för att Lister/Voracova skulle ta sig in i Franska Öppna. De är dock anmälda på olika håll och Lister är tillsammans med Anna Blinkova på plats fyra utanför startfältet just nu och får hoppas på återbud.

Lister/Voracova skulle hamna på en sammanlagd ranking på 170. I nuläget är Golubic/Muchova sist inne på 154. Voracova är anmäld ihop med Hibino och är precis utanför på 163. Lister/Blinkova har en sammanvägd ranking på 167.

Lister/Voracova spelar nästa vecka WTA-turneringen i Nürnberg.

Visa det här inlägget på Instagram

? Finalist of $100 000 @empireslovakopen

Ett inlägg delat av Cornelia Lister (@cornelialister)

Hennemann/Petrovic vann i Varberg

Caijsa Hennemann och Maria Petrovic vann dubbelfinalen i W15 Varberg. Hennemann vann ju också i förra veckan, då med Melis Yasar. För Petrovic var det första ITF-titeln.

20 minuter innan dubbelfinalen åkte Hennemann på en riktigt tung förlust i semifinalen då Marina Yudanov vann med förkrossande 6-0, 6-0. Det är nog få som mentalt hade pallat med att ladda om till en ny match så kort tid inpå.

Ny seger för Eriksson/Bergevi

Markus Eriksson och Filip Bergevi vann även M15 Kalmar. Det blev 7-5, 6-2 i finalen mot Simon Freund som spelade ihop med amerikanen Justin Butsch. Finalen fick spelas inomhus.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.