W15 Tabarka, Tunisien

Mirjam Björklund vann igen – tredje titeln i år

Mirjam Björklund tappade inte ett enda set i W15 Tabarka i Tunisien och spelade hem årets tredje ITF-titel på måndagen efter finalseger mot Chantal Skamlova med 6-3, 6-2.

Det blev en lång vecka i Tunisien och finalspel på en måndag, men det spelade ingen roll. 25-åriga Skamlova var rankad så pass bra 218 för några år sedan och i semifinal besegrades norskan Melanie Stokke, så konkurrens saknades inte.

Björklund har 21-4 i matchfacit i år och har hittills bara spelat 15000-dollars, men når nu topp 5 på ITF-rankingen och är närmaste tiden mer eller mindre garanterad en plats i 25000-dollars.

3 KOMMENTARER

 1. Bra av Björklund! Dessutom tjänar man hyfsat på att vinna på den nivån (drygt 20,000kr) så det blir några slantar när man lägger ihop alla turneringsvinster

 2. Imponerande rakt igenom, hon är för bra för den här nivån nu. Var egentligen det under andra halvan av förra året också då hon gjorde rätt bra i från sig i 25k och slog seedade spelare. Nu blir det intressant att se hur hon lyckas på nästa nivå. Jag har bara sett henne spela ett par gånger men hon har mer raka och offensiva slag än Petersons mer skruvade forehands av det jag såg då och det kan man komma långt på om man har jämnheten i slagen.

  Bara 20 år. Finns ett flertal unga och intressanta namn i svensk damtennis nu tycker jag, man undrar hur det ser ut om fem år.

 3. Ja, tennisen följer svensk sport i stort just nu. Det är damerna som gäller och som levererar resultat. På herrsidan har det hakat upp sig rejält.

  Egentligen har vi två herrspelare i ett enormt intressant läge rankingmässigt, bröderna Ymer. För Elias tror jag det snart börjar brådska. Gör han inte resultat nu under våren fram till mitten av juni, tappar han en del poäng och faller ner till runt 150 med press på sig inför hösten… Mikael har smugit in på topp 200 men hans attityd och agerande gör att han kan få betala dyrt och i kulisserna har jag hört flera säga att man knappt önskar honom framgång trots att han är svensk, trist att bära med sig och ingen hjälp på vägen att vänta. ATP, spelare, ledare, domare mfl kan komma ge honom ett helvete. Det går att vara sur, tvär och en enstöring – om man levererar som tex Söderling. Men just nu blir det mest fånigt.

  Inget är mer välkommet än ett motbevisande men…

  Jag tror att svensk herrtennis står inför ännu större svårigheter än vad vi vill inse inom kort. Fyra herrar noterade på ATP-rankingen ser inte så bra ut och under året fasas två ur? Juniorerna är ännu unga att bedöma vad de kan åstadkomma som proffs.

  Jag är skeptisk…

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 43 | Två W15-tävlingar väntar i Stockholm

Ellen Allgurin gör comeback på den internationella scenen.

Vecka 42 | Fokus på Stockholm Open

Vad kan en formtoppad Mikael Ymer hitta på i Stockholm Open? Och hur är statusen på Elias Ymer efter skadeuppehållet?

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.