EM-silver igen för Caijsa Hennemann

Sistaårsjunioren Caijsa Hennemann fick inget EM-guld med sig från Klosters i Schweiz, men är ändå Sveriges mest meriterade junior på mycket länge på tjejsidan.

Finalen fick på grund av regnet flyttas inomhus och spelades på en matta som såg ut som någon typ av grusimitation. Nu blev det nya förutsättningar och Anna Kubareva från Vitryssland vann med 6-2, 7-6. I andra set hade Hennemann tre setbollar.

“Jag gick för guldet idag, men det blev silver, därför är det tungt just nu. På grund av regn fick EM finalen spelas inomhus på gummigrus. Jag behövde verkligen gå utanför min komfortzone och spela ett spel jag inte behövt göra under veckan för att ha en chans. I första set hade jag inte det, men i andra hade jag 5-4,40-0 men förlorade tyvärr i tiebreak med 7-5. Överlag är jag nöjd med veckan. Jag har tagit ett junior EM silver. Att gå till en EM final är imponerande, men att göra det två gånger, aa det är ganska bra gjort. Det viktigaste är också i slutändan att veta om hur bra jag kan spela, men också vad jag behöver utveckla. Nu lämnar vi Klosters för den här gången och jag tar med mig mycket bra saker” skriver Hennemann på sin blogg.

I år hade Caijsa två stora mål, Franska Öppna och EM. I Franska Öppna blev det en kvartsfinal och i EM för 18-åringar blev det ett silver. 2017 tog Hennemann silver även i 16-årsklassen, så vi talar om en spelare som stadigt utvecklas.

– Jag är väldigt imponerad hur hon hittar lösningar i de olika situationerna och jag är övertygad om att hon kommer få en fin framtid. Caijsa är ett stort föredöme för svensk tennis, säger förbundskapten Mattias Arvidsson på tennis.se.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.

Återbud från Peterson/Larsson – då fick Lister chansen

Lister/Fichman åkte dock ut i första omgången i Australian Open.

Vecka 4 | Detta händer utöver Australian Open

• ATP Challenger Rennes med Markus Eriksson • W25 Petit-Bourg (Guadeloupe) med Fanny Östlund

Ymer vidare i Australian Open

Möter Khachanov i nästa omgång.