EM-silver igen för Caijsa Hennemann

Sistaårsjunioren Caijsa Hennemann fick inget EM-guld med sig från Klosters i Schweiz, men är ändå Sveriges mest meriterade junior på mycket länge på tjejsidan.

Finalen fick på grund av regnet flyttas inomhus och spelades på en matta som såg ut som någon typ av grusimitation. Nu blev det nya förutsättningar och Anna Kubareva från Vitryssland vann med 6-2, 7-6. I andra set hade Hennemann tre setbollar.

“Jag gick för guldet idag, men det blev silver, därför är det tungt just nu. På grund av regn fick EM finalen spelas inomhus på gummigrus. Jag behövde verkligen gå utanför min komfortzone och spela ett spel jag inte behövt göra under veckan för att ha en chans. I första set hade jag inte det, men i andra hade jag 5-4,40-0 men förlorade tyvärr i tiebreak med 7-5. Överlag är jag nöjd med veckan. Jag har tagit ett junior EM silver. Att gå till en EM final är imponerande, men att göra det två gånger, aa det är ganska bra gjort. Det viktigaste är också i slutändan att veta om hur bra jag kan spela, men också vad jag behöver utveckla. Nu lämnar vi Klosters för den här gången och jag tar med mig mycket bra saker” skriver Hennemann på sin blogg.

I år hade Caijsa två stora mål, Franska Öppna och EM. I Franska Öppna blev det en kvartsfinal och i EM för 18-åringar blev det ett silver. 2017 tog Hennemann silver även i 16-årsklassen, så vi talar om en spelare som stadigt utvecklas.

– Jag är väldigt imponerad hur hon hittar lösningar i de olika situationerna och jag är övertygad om att hon kommer få en fin framtid. Caijsa är ett stort föredöme för svensk tennis, säger förbundskapten Mattias Arvidsson på tennis.se.

1 KOMMENTAR

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 34 | Koll på ITF-tennisen

Här spelar svenskarna.

Så blev lottningarna till kvalen i US Open

Mikael Ymer, Elias Ymer, Johanna Larsson och Susanne Celik i kvalet.

Vecka 33 | Här spelar svenskarna denna vecka

Rebecca Peterson möter Johanna Konta i Cincinnati.

Gustav Hansson vann M15 Ystad

Christian Lindell vann i Italien.

Peterson i kval i Cincinnati

Så många poäng har Rebecca att försvara under US Open-serien.