Leo Borg – en av fem stipendiater

Fem prisas av Stefan Edbergs stiftelse

I och med att JSM spelades färdigt blev det också klart vilka juniorer som får stipendium från Stefan Edbergs stiftelse.

Det är resultaten i fyra tävlingar som räknas in: JSM inne och ute, SALK Open samt Båstadtennis. Vi kan notera att samtliga fem vinnare återfinns i klubbar i Stockholmsområdet.

F14

Nadia Mezan (Farsta TK) och Agnes Mitteregger (Djursholms TK) får dela på prissumman och får vardera 25 000 kronor.

I den här klassen blev det fyra olika segrare. In i det sista hade Mitteregger chansen att stå högst upp på pallen, men föll på målsnöret i och med förlusten i finalen i JSM mot Tilde Strömquist (Sundsvalls TK).

Johanna Bernhold, IS Göta, vann SALK Open. Mezan vann JSM inne och Mitteregger vann Båstadtennis. Samtliga tjejer är födda 2004.

F16

Maria Petrovic (Farsta TK) får 100 000 kronor. Trots att det bara blev en kvartsfinal i JSM ute, så kunde hon hålla undan för Klara Milicevic (Tabergsdalens TK) som hade behövt en seger i Norrköping för att ta sig förbi.

Petrovic vann SALK Open och Båstadtennis. Milicevic vann JSM inne och Julia Lövqvist vann JSM ute. Petrovic är född 2002, medan Milicevic och Lövqvist är födda 2003 och får en ny chans i klassen nästa år.

P14

Här stod Elwin Gauffin (Näsbyparks TK) högst upp och får 50 000 kronor efter att ha varit i final i samtliga tävlingar. Han vann SALK Open och Båstadtennis.

SM-vinnare blev dock två andra spelare. Jeiden Saidizand (Upsala TK) vann JSM inne och Emilio Zielkowski (Norrköpings TK) vann JSM ute. Alla är födda 2004.

P16

Här var grabbarna födda 2003 strået vassare än de ett år äldre. Leo Borg (KLTK) var i final i samtliga tävlingar och får 100 000 kronor. Han vann SALK Open och JSM ute.

Jämnårige Isac Strömberg (Åkersberga TK) var närmast i tabellen och vann Båstadtennis.

Linus Carlsson Halldin (Näsbyparks TK) vann JSM inne. Han och Adam Heinonen (Växjö TS), som var i final i SALK Open var de spelare födda 2002 som gjorde bäst resultat.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.

Återbud från Peterson/Larsson – då fick Lister chansen

Lister/Fichman åkte dock ut i första omgången i Australian Open.

Vecka 4 | Detta händer utöver Australian Open

• ATP Challenger Rennes med Markus Eriksson • W25 Petit-Bourg (Guadeloupe) med Fanny Östlund

Ymer vidare i Australian Open

Möter Khachanov i nästa omgång.