Vecka 10 | Indian Wells riktas blickarna mot

Tävlingarna i Indian Wells drar igång på allvar till mitten av veckan. Som vanligt kan fler namn tillkomma när kvalen är klara.

ATP Indian Wells
Elias Ymer spelar kvalet och kommer till USA med diffus form och spel på grus i ganska många veckor nu. Han möter 190-rankade Darian King. Vinner han den får han i kvalfinal möta antingen Christian Harrison eller återigen Juan Ignacio Londero.

Till nästa vecka är Ymer anmäld till challengern i Phoenix.

WTA Indian Wells
Både Rebecca Peterson och Johanna Larsson går direkt in i huvudtävlingen via sin ranking. Larsson gjorde det efter ett par återbud.

Peterson får möta 59-rankade Ekaterina Alexandrova i första omgången. Om det blir vinst väntar sedan 13-seedade Caroline Wozniacki.

Larsson möter 86-rankade Kaia Kanepi. Vinnaren där möter 15-seedade Julia Görges.

W25+H Irapuato, Mexico
Efter vinster mot Anna Danilina [370] och Reka-Luca Jani [308] är Cornelia Lister inne i huvudturneringen. Lister möte 570-rankade Pamela Montez i första omgången.
Jani och Lister spelar också dubbel ihop.

M15 Oslo
Markus Eriksson, Linus Frost och Filip Bergevi i main draw. Fler spelare kan ta sig dit via kval.

W15 Sharm El Sheikh
Med Marina Yudanov.

W15 Antalya
Med Fanny Östlund.

J4 Kramfors
Grade 4-turnering på hemmaplan där de bästa 03:orna är med.

Caijsa Hennemann är med i J1 Casablanca och Kevin Chahoud i J1 Nonthaburi.

- Annons -

47 KOMMENTARER

 1. Månsson, Renard, Nicklas Johansson, Solberg, Melker Isaksson, Stenberg och Yitbarek kvalar i Oslo idag. Noterbart är att Isaksson var 111 på alternate för kvalet men ändå fick chansen. För den vågade så lär det merparten av veckorna gå att få spela även om man ligger rejält långt ned på alternatelistan. Men gör det inte enkelt för de som jagar ranking för att komma in i kvalet utan alternate då det kan bli dyra resor till ingen nytta.

  På herrsidan spelar ingen fler kval idag medan det på damsidan är kval för Lister i Mexicos 25k+H och för Rinaldo-Persson i Carsons (USA) W15 där hon är förstaseedad. Lister skulle onekligen må bra av en rejäl dos poäng när hon för en gångs skull tar sig in i ett singelkval (första alternate den här gången). Att Lister spelar i 25K+H är förstås för att turneringen hamnar mittemellan två WTA turneringar och det inte finns någon annan turneringar att spela i regionen den här veckan.

 2. Maratonmatch på 3 timmar 15 minuter mellan Heyman och Bergevi där den senare till sist fick revansch för förlusten på GoodToGreat i höstas. Även Eriksson vidare i Oslo, möter igen Lakat som han fick stryk av för några veckor sedan. Månsson kvalade också in, bra gjort.

 3. Segrar i tuffa, jämna matcher i dag för Månsson, Yudanov och Bergevi. Särskilt den sistnämnde ska framhållas i lång match mot kapable Christopher Heyman. Segrar även för Mackan, Östlund och Nylander Altelius. Enda missräkningen Frost, som tvingades bryta, och så tyvärr förlust för Yitbarek mot “svenskdödaren” Steinegger (slog också Niclas Johansson enkelt i första kvalomg)

 4. Bergevi slog precis in matchbollen och inledde med att slå en av de sannolikt starkaste spelarna i Oslo (Heyman). Även Mackan vann och om Mackan tar revansch mot Lakat samtidigt som Bergevi problemenligt slår Holländsk kvalspelare (eller rentav norskt WC) så möts dom i kvarten. Annars var nog Marcus Månsson den svensk som var klart nöjdast med dagen då han kvalade han i turneringen och även vann sin dubbelmatch. För spelare med Månssons ranking är det sannerligen viktiga poäng bara att kvala in. Månsson har fått en tacksam lottning också då han möter kvalspelare i första ronden och antingen sämst seedade spelare eller kvalspelare i nästa match. Sannolika är väl dock att han får stryk i första omgången. I övrigt gick det sämre för svenskarna i farten än så länge idag (Lister kvar att spela) då Frost bröt sin match och Yitbarek torskade sin kvalfinal. Frost hade osis i lottningen då han fick en spelare som varit nära topp 200 trots att Frost hade seedning i turnering. Om bara Frost kan hålla sig i spelbart skick kan han få stor användning av sina ATP poäng närmaste månaderna då de kan ge seedning i många turneringar och två skapligt lätta inledande matcher med lite tur.

  Rinaldo-Persson förlorade redan igår tillsammans med övriga svenskar i Oslo. Två av de fyra herrarna i Oslo var rentav seedade och torskade ändå. Noterbart är att Månsson tog sin i turneringen som alternate och var oseedad.

  • this Lakat guy is strong, i think he is Top300 ATP Talent. He has a great swedish Connection as he played college and also ATP Doubles with Göransson and Bergevi, and he is also travelling with Bergevi and Mackan (see instagram Posts), the swedes know him really well.

 5. Första omg. i Kramfors avklarad. 4 svenskar och 10 svenskor vidare. Isac Strömberg borta direkt, drog sig sedan ur dubbeln.

  Kul att Victoria Carlsten är tillbaka i tävling igen.

  Hennemann vann med klara siffror i Marocko. Lottningen känns bra, hoppas hon kan komma förbi G1-kvarten i den här tävlingen.

 6. Lister vinner med 13-11 i avgörande super tiebreak i sin kvalfinal. Räddar 2 matchbollar på vägen!

 7. Ruud förlorade mot Ito så Elias kommer lite närmare igen. Undrar om de sporrar varandra. Bäst i Norden är lite hedrande ändå.

  • Jag tror definitivt att Ruud och Ymers sporrar varandra. Mikael kommenterar ofta Caspers framgångar. Det är bra!

   Roligt och starkt med Lister mot högre seedat motstånd och efter att för egen del inte ha spelat mycket singel på sistone. Kul också att se att hon numera tar tresetare. Tror att supertiebreak passar henne. Fin comeback av Elias mot King. Tack för uppdateringar.

 8. Intressant just nu är hur marknaden värderar Elias Ymer. Inatt stod han i 2.25 mot King (1.57). Nu är Ymer nere på 1.53 mot Christian Harrison ikväll. Spelarna brukar ofta ha rätt, men här är det tydligt att väldigt många är osäker på Ymers kapacitet. Hade han varit en potentiell topp 100-spelare inom kort hade han varit klar favorit mot King. Nu svänger det lika snabbt igen åt andra hållet.

  • Harrison är i usel form vad det verkar. Sist han vann mer än en match i rad var i kvalet till wimbledon. Efter det har har han 8-14 i matchfacit. Men man vet ju aldrig med tanke på hur ojämn Elias kan vara men man tror och hoppas ju alltid.

 9. Ser ut att bli fem svenskor vidare till kvarten i kramfors. Milicevic ställs mot Idrizovic. Serbiskan är #16 bland 16-åringarna på Tennis Europe (Klara är runt #50). Dock skillnad på ITF och TE.

  Skulle vara kul med helsvenska semifinalerna Milicevic – Carlsten och Ström – Petrovic.

  • Hoppas du får rätt andreas så att inte det blir så att alla svenskarna åker ut som du tyckte skulle vara kul och vanessa ersöz är kvar

 10. Lister has nothing to defend until end of April….so she Needs every Point to maybe improve her ranking just to sneak in into the 25ks qualies

 11. great comeback for elias after being 6-7/0-3 down last night.
  Fratangelo is beatable (also he beat Rublev )

  Lister won her 1st round!!!

 12. Yudanov chanceless vs Paszek (former WTA top100-sucks a Little bit she is playing this tournament)
  Bergevi, Östlund and Mackan not looking good either

 13. Bergevi just lost 5-7,6-2,6-7, tough loss…he served for the 1st set…

  and Mackan is 7-6/6-7 after having 3 MPs now in 2nd set tiebreak
  bad day…

 14. and Mackan also lost, i feel the tiebreak jinxs and the 3rd sets Problems are back in sweden …. 🙁

  • Naah, yesterday was a good day in that respect, but today has indeed started very badly – Bergevi and Mackan in tight games and Östlund and Yudanov in clear ones. However, Ymer and Lister can still turn it around, fingers crossed.

 15. Riktigt dyster dag igår när samtliga 8 spelare förlorade sina matcher.
  4 tresetare.
  Vi får hoppas på juniorerna och de finska spelarna resten av veckan.

 16. Kul med 3 svenskor i semi i Kramfors, men killarna….. Iofs så spelar våra bättre juniorer inte J4 men borde vara dags för 03 att gå långt i J4or på hemmaplan.

  • Illie, möjligen då ett bevis för att juniorresultat upp till 16 är relativt ointressanta?
   Innan den upphaussade 03-generationen visat lite mer på ITF-nivå och här hemma på sommartouren ska vi inte dra för stora växlar?

 17. ”relativt ointressanta”?
  Hur många team och spelare i Sverige gör en gemensam internationell satsning om man bara visar resultat i tävlingar i Sverige?
  Mycket avgörande att inte ligga för långt efter internationellt vid 14-18 års ålder. Satsningen blir ganska mycket enklare om du kommer med fart från junioråldern. Blir ganska svårt att komma in i någon internationell turnering om du vid 19 år plötsligt kommer på att du vill spela internationellt. Finns säkert undantag men varför ta den svåra vägen när du är så duktig som ex. Klara, Leo, Måns, Emma, Johanna och Isak. Med det nya ITF systemet så är det en enorm morot att försöka bli topp 100 på juniorrankingen, och på så sätt få möjlighet att mycket enklare komma in i $15.000 tävlingar. Ge dock inte upp Smid om din son eller dotter ännu inte visat några resultat ännu internationellt. Vinner han/hon sommartourens slutspel i sommar, så borde förbundet kanske dela ut en wc till höstens tävlingar i Stockholm

 18. Klara Milicvic – Maria Petrovic i final =)

  Milicevic har 20-2 i år, oerhört imponerande som 2003:a. Hennes match mot den duktiga serbiskan igår blev en riktig rysare. Inte helt säker, men av vad jag förstod från det 20-tal serber som försökte följa Kramfors extremt hackiga livestream och höll på Klaras motståndare så låg hon under med 0-1 och 2-5 innan hon lyckades vända på matchen. Theft of the year sa de.

  Maria Petrovic har inte satsat på ITF juniors tidigare, men jag skulle tro att det som Mona var inne på är topp 100 som lockar nu eftersom hon den vägen kan komma in i 15k. Hon verkar vara en bra dubbelspelare, då hon gått minst till final i alla hon ställt upp i under 2019.

  Fransyskan som hennemann ska möta nu känns svår. Minst semifinal i de åtta senaste tävlingarna säger en del. Skulle vara riktigt kul om Caijsa vann.

 19. By the way, some swedes are signed for the 19-20 college -season in the united states_

  Tensing and Wiklund to Butler
  Oliver Dunne to Dayton
  Oliver Andersson to Gonzaga
  Brungs to Drexel
  Hedlund to Delaware
  and most impressive is Grevelius to Georgia! Same college Isner went and the Team that dominated their conference for a Long time

 20. Milecvic vann finalen.
  Missade mindre av det lilla jag såg av finalen.
  Nu måste Klara börja spela G2 och då blir det tuffare.

 21. Mona, menar bara att dagens föräldrar överdriver sina barns resultat och värdet av dem, tyvärr ofta redan från 12-års åldern…
  Fram till 16 är resultaten helt ointressanta!

  Med ITF:s nyordning är resultaten 17-18 lite mer av intresse men inte avgörande. Det jag med bestämdhet vill betona är att så länge du inte har vunnit en Sommartourtävling och besegrat spelare som tex Figueroa, Claesson, Stenberg etc på herrsidan – så kommer de ha det enorm tufft på ITF 15000 och uppåt. Its a fact!

  Så att tro att ITF-tävlingar ute i världen alltid är så viktigt och den enda måttstocken – det köper jag inte.

  Genvägsmodellen funkar nästan aldrig.

 22. Rätt intressant?!
  Hur många juniorkillar har vunnit en Sommartourtävling de senaste tio åren? Någon enstaka per säsong?
  Varför?
  Borde inte de bästa juniorerna besegra den ”dåliga” seniorelit som vi har?
  Vad har förändrats?
  Visst vann Söderling, Johansson, Enqvist och Norman på ST redan som 16-17-åringar?!

 23. Helt klart är det så! Om man inte slår våra “avdankade” seniorer så är det långt till att vinna ITF15k och uppåt. Problemet är att det är soprent på potentiella juniorer sedan Elias och Micke (pratar herrtennis nu). Sanningen är att vi numera är exalterade över att ha NÅGON junior som kommer in i en junior-Grand Slam. Toppen är svag och bredden obefintlig. Tyvärr.

  Vad kan göras åt problemet? “Mona” skrev att vi kan försöka få fler “sportungar” att välja tennis. Jag håller helt med, istället för att välja plastbandy och andra “ointressanta” sporter (ja, jag vet, förlåt, kanske jättekul att spela innebandy men om alla våra idrottstalanger väljer en idrott som ingen förutom Sverige/Finland bryr sig om missar vi dessa talanger i de sporter som i alla fall jag tycker är intressanta).

  Sen vet jag att svenska tennisungdomar tränar mindra än hälften av vad toppspelarna i andra länder gör. Om det är bra eller dåligt vet jag inte. Men är det en slump att Micke o Elias är överlägset bäst i Sverige då de mer eller mindre har BOTT på en tennisbana sedan unga år?

  Vad tror ni?

  • Nära nära att vinna sin match mot överkomligt motstånd. Men som man säger – ’sometimes you win, sometimes you learn’. I varje förlust lär man sig något och det är bra att hon fått många singelmatcher sista veckan (4 matcher i förra turneringen). Onwards and upwards!!

 24. Skrivit detta tidigare. ITFJuniors är bra för framtiden och ranking inför seniordebuten.

  Men för utvecklingen av spelet tror jag “Sverigetouren:” är väl så bra. 2 matcher om dan mot hårtslående motstånd isf 10 dagar på itf med tom vilodag. Hörde spelare som tappade i form pga lång tid borta utan ordentlig träning.

 25. Fysträning Lister?
  Hur många tresetare vinner hon?
  Dubbeln gäller men bra läge här när hon halkar in i singel?
  Ett par tusenlappar för besväret och inte pviktigt då dubbelpengarna är magra!

 26. Stora finska framgångar förra veckan.
  Jättetalangen Emil Ruusuuvuori vann i Oslo efter att enkelt besegrat Bergevis brandman.
  Oana Orphana gick till final i Egypten.
  De ser väldigt bra ut för Finland som gått förbi Sverige på denna nivå.
  Kanske något för tennisförbundet att kolla på hur de jobbar.

 27. Samuelsson vinner Vintertouren som vanligt, hsr väl vunnit alla Sverigetourer han stsrtat senaste året. Borde nog testa lite mer M15.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 35 | Nu inleds US Open

Ännu en Grand Slam väntar och som vanligt hoppas man: får svensk tennis ett lyft nu? Vi entusiaster är säkerligen tillfreds om vi får se...

Peterson får möta Puig i US Open

Johanna Larsson och Mikael Ymer spelar kvalfinaler fredag kväll.

Vecka 34 | Koll på ITF-tennisen

Här spelar svenskarna.

Så blev lottningarna till kvalen i US Open

Mikael Ymer, Elias Ymer, Johanna Larsson och Susanne Celik i kvalet.

Vecka 33 | Här spelar svenskarna denna vecka

Rebecca Peterson möter Johanna Konta i Cincinnati.