Vecka 10 | Svenska bakslag i Indian Wells

7

Vi har hunnit fram till torsdag när detta skrivs och i den bästa av världar hade vi haft svenskintresse kvar i Indian Wells, men så blev inte fallet.

Rebecca Peterson och Johanna Larsson spelade kvalet. Peterson bröt i första omgången när Sachia Vickery var i ledning med 6-3, 4-0. Varför eller vilken skada det handlar om är oklart, vad jag kunnat se. Intressant är att Vickery klarade kvalet, vann första omgången mot Eugenie Bouchard och får nu möta Garbine Murguruza.

Larsson slog Arina Rodionova programenligt i första matchen, men hade sen en 50/50-match enligt spelbolagen mot Kurumi Nara. Den lilla japanskan vann i raka set.

En som heller inte rosat marknaden i år är Larssons dubbelpartner Kiki Bertens. Dubbelparet fick också stryk, som sjundeseedade i första omgången mot Mertens/Schuur.

Larsson reser för övrigt till Indian Wells och Miami med Pontus Norberg.

Ymer skadad

Elias Ymer skulle ha spelat kvalet. Nu har Ymer lämnat återbud till ett par turneringar inklusive Indian Wells, utan att det blir några större notiser. Det är bara att hoppas att problemen är övergående.

Mikael Ymer spelare en futuretävling i Kanada, en 25000-dollars. Det blev vinst i första omgången mot 482-rankade Monette och i andra omgången står tredjeseedade Brayden Schnur för motståndet.

Davis Cup-laget nominerat

Om fyra veckor möter Sverige Portugal i Davis Cup i Kungliga tennishallen och portugiserna kör med öppna kort och har redan nominerat laget.

Joao Sousa, Pedro Sousa, Gastao Elias och Joao Domingues. De var de som också var uttagna i Portugals senaste match mot Tyskland i september. Rimligen ett alldeles för tufft motstånd för Sverige.

Det leder osökt in på spelarna i det svenska laget, bakom bröderna Ymer. Markus Eriksson har gjort fyra turneringar i år och för tredje gången i år åkte han ut i första omgången. Nu på hardcourt i en 15000-dollarsturnering i Sharm El Sheikh i raka set mot 542-rankade Jelle Sels. Eriksson var fjärdeseedad.

Fred Simonsson gick till kvartsfinal i Doha (också 15000-dollars) men fick bara tre gem med sig mot förstaseedade Jay Clarke.

Filip Bergevi fick också möta förstaseedade, men i Antalya. Där bröt Bergevi sin match mot Adam Pavlasek efter 5-7 i första set i den andra omgången.

I dubbel står Andreas Siljeström på 4-7 i matcher i år och då handlar det om challengertennis. Tre turneringar i Asien sista veckorna har resulterat i en kvartsfinal, men förlust i första rundan i två av turneringarna. Inte kul.

Tilläggas kan att Robert Lindstedt inte spelar Indian Wells.

Juniorerna i Kramfors och Thailand

Om vi börjar i Thailand så handlar det om en Grade 1-turnering. I pojksingeln fanns fyra svenskar med: Erik Grevelius, Simon Yitbarek, Anton Örnberg och Jesper Klööv Nilsson. Längst, tredje omgången, nådde Yitbarek.

I flicksingel försvann både Alexandra Viktorovitch och Melis Yasar i den första omgången.

I Kramfors (Grade 4) är Kevin Chahoud och Måns Dahlberg framme i semifinal. I flicksingel har Victoria Carlsten och Agnes Gustafsson nått lika långt.

 

 

Föregående artikelEfter succéveckan – så mycket lyfter Rebecca Peterson på rankingen
Nästa artikelVecka 11 | Nu är säsongen igång på allvar

7 KOMMENTARER

  1. Yitbarek hade ingen bye i första omg, det var bara de seedade spelarna som hade det. Han vann med 6-1 6-1 i första, sedan slog han 14-seedade, sen blev han utklassad. Juniorframgångarna på G4-nivå fortsätter åtminstone, hoppas Carlsten/Chahoud kan vinna turneringarna, i övrigt en bedrövlig vecka.

    Tycker även att det är så dåligt att man inte kan få någon information om spelarna. Elias är den bästa herrspelaren, Peterson den näst bästa damspelaren. Men vi har ingen info från nåt håll, varken från dem själva eller förbundet, om vad som händer med dem, skadestatus etc. Och lika omöjligt med de lägre rankade spelarna.

  2. Förlust i andra omgången för Mikael Ymer. 6-1, 5-7, 6-4 för tredjeseedade Brayden Schnur, rankad 202.

  3. Storslam i Kramfors G4, svensk seger i alla fyra klasserna. Framgångarna på den nivån fortsätter. Extra kul för Victoria Carlsten som haft så mycket skadebekymmer.

    När jag kollade kvalet till den kommande G4:an i Kramfors så var det bara ynka sex spelare uppsatta på flicksidan med totalt två matcher som skulle spelas. Idag går lottningen inte att se, något som var fel eller fick de verkligen bara ihop så få? Skandal i så fall när det är en juniortävling på hemmaplan.

  4. Ymer i Kanada för ITF-spel. Challengerkval i helgen i Kanada – som inte är fullt. Utan Ymer… Why? Jag förstår inte planeringen eller är han skadad?

  5. 1 timme mellan spelplatserna, men ser att han är i USA för ny ITF. Viktigaste är att han spelar o vinner…

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här