Fyra svenska spelare finns med i Miami den här veckan. Rebecca Peterson och Elias Ymer kommer att kvala, medan Johanna Larsson och Mikael Ymer finns med i huvudturneringarna.

WTA Miami Open
Rebecca Peterson möter Pauline Parmentier i första kvalomgången. För att sedan ta sig vidare till main draw väntar antingen Allie Kiick eller Eugenie Bouchard i kvalfinalen.

Johanna Larsson går direkt in i huvudturneringen, men det blir tufft. Larsson ställs mot Katerina Siniakova i första omgången. Vinnaren där möter Angelique Kerber i nästa omgång.

ATP Miami Open
Elias Ymer fick Santiago Giraldo i första kvalomgången. Ymer är seedad 19 i kvalet. Giraldo spelade sin senaste turnering i augusti, då han bröt i US Open mot Kohlschreiber. Han gjorde också två Davis Cup-matcher i september, men sedan dess har han varit borta. Vinnaren här möter segraren mellan Yuki Bhambri och Renzo Olivo i en kvalfinal.

Mikael Ymer går direkt in i huvudturneringen och får möta Jan-Lennard Struff [56]

Herrar

Portugal F5 Futures  
Christian Lindell.

USA F8 Futures   
Flera svenskar i kvalet, men när vi nu är framme vid kvalfinaler är det bara Andre Göransson som har chansen kvar.

Bahrain F1 Futures   
Fred Simonsson är sjätteseedad och inleder mot en kvalspelare och Niklas Johansson fick tredjeseedade Jelle Sels.

Egypt F10 Futures  
Markus Eriksson är förstaseedad och möter kvalspelare både i första och eventuellt andra omgången.

Damer

$15,000 Manama  
Rebecca Gustafson på wildcard och Nathalie Johansson via kval. Båda möter motståndare som heller inte har ranking.

$15,000 Sharm El Sheikh  
Jacqueline Cabaj Awad (fjärdeseedad) och Anette Munozova möter kvalspelare i första omgången.

$15,000 Le Havre  
Marina Yudanov möter Yana Morderger [709].

$15,000 Tel Aviv 
Linnea Malmqvist möter kvalspelare i första omgången, men i eventuell andra omgång förmodligen den förstaseedade Ekshibarova.

$15,000 Antalya  
Cornelia Lister (seedad fyra) möter en lucky loser och Fanny Östlund (seedad sjua) möter en spelare från kvalet.

Juniorer

XII ITF Junior GRIP2 Tennis Academy (Spanien, Grade 2)
Caijsa Hennemann.

34. Perin Memorial  (Kroatien, Grade 1)
Simon Yitbarek.

19 KOMMENTARER

 1. Blev enkelt för Rebecca Peterson. 6-0, 6-3 men Parmentier hör egentligen inte hemma på den här nivån. Rebecca mot Eugenie Bouchard i nästa, kvalfinal, bra chans!

  • Tycker inte man bör förringa Petersons insats, Parmentier är ju rankad som hon är för att hon samlat nog med poäng, så nog hör hon hemma i ett WTA-kval. Dålig form i år, men tänk på att hon har spelat 700 WTA-matcher, slog Larsson med 6-2 6-1 så sent som i höstas, och är ordinarie i Frankrikes Fedcuplag just nu.

   Bra insats av Becca. Bouchard, fanns enklare motståndare imo.

   • Jag förringar inte Petersons insats, men rankingen säger inte allt om Parmentiers kapacitet. Det finns inget i hennes spel som gör henne till topp 100 över tid. Parmentier stod i 3.50 trots lite bättre ranking.

    • “Det finns inget i hennes spel som gör henne till topp 100 över tid”

     Men hon har legat omkring topp 100 sedan 2007 så nåt har hon ju som gör att hon har bevisat att hon hör hemma där.

     Oddset lär bero på att hon har 1-8 i matcher i år, medan Peterson nyss gick till semi. Odds är väldigt formbaserat så det förvånar mig inte.

     Om både Elias och Peterson skulle gå vidare så har vi fyra i main i Miami. När hände det senast månntro..

 2. Elias Ymer besegrade Giraldo med 7-6, 6-4 och hade inte en breakboll mot sig på hela matchen. Ymer möter Bambri [107] i kvalfinalen.

 3. Mycket bra dag hittills i Miami. Rebecca Peterson är klar för main draw i efter 6-4, 6-3 mot Eugenie Bouchard. Rebecca är strax utanför topp 100 efter den här segern. Och lite senare också seger för Johanna Larsson i main draw. Efter drygt tre timmars spel vann Larsson efter 4-6, 7-6, 7-5 mot Katerina Siniakova [54] och Larsson får nu möta Angelique Kerber i andra rundan.

  • Ja, kul att Peterson spinner vidare från Acapulco och slår två rätt meriterade spelare ändå, båda har ju erfarenhet av att ligga däruppe på WTA touren. Bouchard har väl dalat rejält mot för vad hon en gång kom fram som, men ändå ett namn att slå.

   Hennemann tog sig vidare med från första rundan i Spanien. Slog sedan samma spelare i dubbeln. Möter italienska, Sacco, som slog ut seedad hemmaspelare så fortsatt tufft, men som de skriver på hennes hemsida är det ju den miljön man vill vara i och önskar sig de här tre veckorna i Spanien. Hon är uppsatt två veckor i rad i Bulgarien i april, två G2;or, eventuellt att hon spelare en till g2:a efter dessa i Rumänien eller åker över till en g1:a i Frankrike.
   Skulle vara intressant att ha Milicevic kalender med, men hon kanske är uppsatt någonstans i de lägre turneringarna, har inte kollat dem än.

   • Jag kollade. Klara Milicevic har JSM och sen blir det troligen en vecka i Frankrike på Mouratoglou-akademin i Frankrike och sen också kval till en G1 i närheten av akademin. V 20 G4 i Montenegro och v 22 Värnamo. Det är för den närmaste tiden i alla fall.

  • Nej, det är anmärkningsvärda resultat. Jag förstår heller inte planeringen och varför han väljer spel på hardcourt? En annan spelare som är helt ur slag är Andreas Siljeström, inte helt oviktigt med tanke på Davis Cup. Fred Simonsson har vunnit två matcher på fyra ITF-turneringar och där det varit relativt enkelt motstånd.

 4. För två år sedan hade man ju aldrig kunnat drömma om att Peterson skulle besegra Bouchard. Får hon vara skadefri så ser det verkligen bra ut för henne, det spelet hon hade när hon var i semi slår hon de flesta med. Nu får hon kvalspelaren Vikhlyantseva, kan hon vinna den så blir det match mot Venus Williams, vilket såklart inte är den bästa lottningen men det vore en riktigt rolig match att se.

  Såg även på Larssons match. Hon fick en varning för att hon slog iväg en boll långt utanför arenan, och kastade även racket, så hon är väl inte alltid det bästa föredömet. Men det var en svängig match där hon hade 5-2 i sista som hon tappade och vann till slut mot en spelare hon hade 0-2 i matcher mot, så det var ju bra.

  Hennemann tappade hela två gem mot 170-rankade Sacco som slog ut sjätteseedade i matchen innan, och är klar för kvarten igen, eventuellt mot sin dubbelpartner. Hon har visat att hon håller utan problem på den här nivån. Men verkar blåsa väldigt mycket där hon är, för hon fick slicea varenda boll under förra matchen.

 5. Mikael Ymer vidare! Han tog chansen. Han brukar höja sig när han får spela de större turneringarna.

  Hennemann enkelt vidare även i dubbel.

  Smolket i bägaren just nu är mellanskiktet. JCA ute i första omg mot en colombianska. Malmkvist borta, usel säsongsinledning. Killarna går det ju kasst för. Går bra för de bästa och juniorerna, men inte däremellan än så länge.

 6. Då rök Hennemann, men man ska inte dra några större slutsatser av det. I princip tredje turneringen i karriören hon spelar på den här nivån och en semi och två kvartar. Hon verkar ha en fightingspirit i alla fall som jag tror kan ta henne långt. Utvecklas ju av att få möta den här typen av motstånd.
  Var inne och kollade på Petersons resultat på juniortouren från 2012 och där besegrades hon ganska enkelt av Bouchard i Wimbledon om jag inte minns fel, Bouchard spinde vidare och tog WTA -touren med storm. 6 år senare möts samma spelare igen i ett Masterskval och Peterson vinner i två raka. Var som högst rankad 37 tror jag under sin tid, men är nu en spelare på bäg in mot topp 100 och har ett stort spel i sig. Inte alltid de juniorer som varit mest framträdande som senare blir etablerade, även om det ju en hel del gånger blir så och säkerligen ur svensk synvinkel är roligare och tryggare att se någon som dominerar på juniortouren, men inget är ju aldrig hugget i sten. Finns väl en hel del belgare på herrsidan som var väldigt framtärande på juniortouren men som idag lirar på itf-toruren mestadels. Som Clement Geens och Julien Cagnina tex…

  Hoppas hon och vitryskan kan ta dubbeln nu och få lite ytterligare poäng, är tiebreak just nu ser jag.

  • Ute i dubbel också. Fyra gem i singel, jag trodde hon skulle ha större chans än så tbh. Kanske lite för snäll mot sin dubbelpartner. Men det har rådit orkanbyar där nere och jag vet inte om det är till hennes fördel eller ej. Får ändå med sig ett fåtal poäng från dubbeln, men lite tråkigt hur chanslös hon har varit i sina förlustmatcher.

   Jag såg Petersons förlustmatch, hon bröt blankt fram till 5-4 och såg ut att ha övertaget, därefter vet jag inte vad som hände. Det var som att det var en helt annan spelare som gick ut på planen och slog ut väldigt enkla bollar och rörde sig dåligt. Hon skänkte bort gemet där hon skulle serva hem matchen och tog nästa gem först vid 0-5. Hon tog en medical timeout efter första set så hon kan ha haft nån form av blåsa som hindrade henne, eller så var hon bara nervös inför eventuella matchen med Venus, eller en kombination. Även hon har ju dock gjort en bra turnering med sina mått mätt och får lite poäng. Överlag tyckte jag inte alls hon spelade som i Acapulco, mycket längre bak i banan och inte lika offensiv eller risktagande, försökte mest få in den. Fel väg att gå, såvida hon inte kände sig hämmad på nåt sätt.

   Mellanskiktet är kasst just nu sa jag igår, men nu är åtminstone tre framme i kvarten på damsidan (Östlund, Lister, Yudanov). Framförallt Yudanov tycker jag har imponerat lite på sistone, en så klar seger mot Yerolymos och även när hon bara tappade ett gem mot seedat motstånd i förra turneringen. Vinner oftast nån eller ett par matcher numera och det känns som det kan bli mer än så.

   • Antyder i bloggen att det var hon som spelade dåligt i den här matchen jämfört med förra veckans förlust då det var motståndaren som var bra. Så kanske en mindre bra prestation helt enkelt får vi hoppas än att hon var chanslös.

    • Mm, såg det och det är såklart positivt. Hon har gjort några plattmatcher tidigare där hon förlorat mot klart sämre motståndare så det vore inte helt ovanligt.

 7. Ny svag insats av Lindell som föll mot beskedligt motstånd idag.
  Det går tungt för alla herrar förutom Ymers.
  Däremot är Finländaren Harri Heliovaara glödhet.
  17-1 varav 12 raka segrar och 24-0 i set.
  Imponerande!

 8. Yudanov enkelt till semi. 12 gem tappade på tre matcher. Nåt som verkar ha hänt med henne, nu blir det förstaseedade eventuellt.

  JCA och Östlund i dubbelfinal och Lister i semi med god chans till final.

  Lite mer positivt i det här skiktet nu, bland damerna iaf.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.