Vecka 14 | Svenskt i WTA-turneringarna i Monterrey och Charleston

24

Det är Davis Cup-vecka, men på andra sidan Atlanten kan det hända saker. Tre svenskor spelar WTA-tennis i Monterrey respektive Charleston.

Efter en vecka med mediokra resultat kan faktiskt ett par spelare bryta igenom barriären och slå sig in på topp 100.

Monterrey
Turneringen i Mexico spelas på hard court. Rebecca Peterson möter 19-åriga Anna Blinkova i första omgången. Den 132-rankade ryskan vann i veckan 60000-dollarsturneringen inomhus i franska Croissy-Beaubourg. Vinnaren där möter antingen Anna Karolina Schmiedlova eller Ajla Tomljanovic. På den här kvartsfinalhalvan finns också förstaseedade Garbine Murguruza.

Cornelia Lister kvalar och vann sin första match mot Valeria Savinykh. Idag 144-rankade Dalila Jakupovic blev dock försvår i nästa omgång (4-6, 6-7). Notera att Listers första vinst var värd 10 rankingpoäng, mer än finalplatsen i 15000-dollarsturneringen i Antalya.

Men Lister är i första hand med för att spela dubbel med amerikanskan Jacqueline Cako. De möter Naomi Broady/Sara Sorribes Tormo i första omgången.

Charleston
Grusturneringen (grönt) i USA har Volvo som sponsor. Johanna Larsson ställs mot en kvalspelare (Caroline Dolehide som slog både Shelby Rogers och Dominika Cibulkova i Indian Wells ) i första omgången, men i en eventuell andra omgång väntar åttondeseedade Anastasija Sevastova.

Herrar

Italy F6 Futures
Christian Lindell är sjundeseedad och möter en spelare på wild card i första omgången. Bra lottning. Dragos Madaras är i kvalfinal.

USA F9 Futures
André Göransson är i kvalfinal.

Turkey F13 Futures
Jeppe Johansson-Holm i kvalfinal.

Damer

$15,000 Hammamet
Mirjam Björklund med flera är med här.

Föregående artikelElias Ymer tidigt utslagen i Saint Brieuc
Nästa artikelLister/Cako ute i Monterrey

24 KOMMENTARER

 1. Bra av Lister att slå 272-rankade, men blir tufft att kvala in.

  Bra juniorvecka med Zaar i final i lettlands G5 (några bollar från vinst) och Sara Dahlström som vann Tunisiens G5. Då har vi redan fyra nya turneringssegrare bland tjejerna i år (Radenkovic, Dahlström, Milicevic, Carlsten).

 2. Tycker också att vi kan nämna att Danmarks supertalang Clara Tauson vann grade 2 i Italien mot Molinaro.
  Mycket imponerande då Molinaro gått som en raket i år.
  Bla final i en 25000.
  Lägg därtill att Danmark har världens bästa 15åring Holger Rune.
  Ser väldigt ljust ut för Danmark!

 3. Hennemann upp till plats 106 på rankingen om jag inte läste fel. Någon som vet gränsen för att få kvala in till Franska?

  • Vet inte men Yasar fick kvala till AU när hon var typ 124, så skulle tro att hon klarar den. Efter Bulgarienturneringarna är hon nog ändå topp 100.

   Flera svenskor som gick upp med det nya systemet. Zaar, Milicevic och Carlsten tjänade en del på det och är nu topp 500.

 4. Är Mikael Ymer tillbaks till Good to great? I deras nya hemsida så finns inte hans namn med bland Spelare-sidan men däremot i Team Bactiguard. Citerar: ”Team Bactiguard spelare är Mikael Ymer, Arslan Temirhanov, Måns Dahlberg, Isak Strömberg, Tsegai Gebremeskel och Henrik Bladelius.” Och kollar man på Johan Hedsbergs tränaruppdrag så står det ”2013- Mikael Ymer ”

 5. Ofattbart att Peterson fick stryk mot Blinkova. Hade chans att serva hem första set två-tre gånger, hade matchboll i tiebreaket och serve. I andra set flåsade Blinkova som en 60-årig motionär, jag trodde hon skulle tuppa av av värmen, så Peterson tog det setet pga det, annars hade det vart slut där.

  I tredje blev det molnigare som det såg ut och Blinkova var inte lika besvärad efter 4-5 gem. Peterson borde ha dragit ifrån innan dess men hon gjorde nog den sämsta match jag sett henne göra, undrar hur många unforced. Trist. Så som hon spelade i Acapulco har hon inte varit i närheten av efteråt. Då spelade hon agressivt men missade knappt nåt, nu missar hon jättenkla bollar igen. Ser ut som det kommer vara hackigt och ojämnt ett tag framöver.

 6. Dyster svensk dag
  Endast Lindell vidare dock utan att imponera.
  Madaras ledde stort mot klent motstånd men kollapsade och föll.
  Ser fortsätt mörkt ut för svensk herrtenis.

 7. Med sin ranking är det Elias det handlar om på herrsidan, ingen annan.

  Fram till sommaren har han inte så mycket poäng att försvara och chansen finns att han kan närma sig topp 100 nu.

  I övrigt kan man hoppas Erikssons kommande Nigeriaspel lönar sig. Topp 250 inte omöjligt. I övrigt hade vi inte brytt oss om spelare runt 300 om e-namnet ej varit Ymer? Men bra att Mikael ska jobba m Hedsberg men lång väg att vandra i challengervärlden innan strålkastarna hamnar på honom.

  • ”I övrigt hade vi inte brytt oss om spelare runt 300 om e-namnet ej varit Ymer?”

   En 19-åring som är Sveriges tredje bästa spelare, varit topp 5 bland juniorerna och har slagit flera topp 100-spelare hade man brytt sig om oavsett vad han hette. Det är inte för att han delar namn med Elias som jag tycker han är spännande, utan på egna meriter.

 8. Bra gjort av Molly Helgesson att slå Lukacs som är rankad 683 just nu, men var topp 400 förra året och har spelat 300 ITF-matcher. Det var oväntat.

 9. Sex matcher (herrar och damer) spelas just nu samtidigt i Santa Margherita Di Pula. Alla utom en är spelbar på tex Bet365. Alla utom Christian Lindell-Riccardo Bonadio.

 10. Göransson föll precis med 7-6 i avgörande mot Shu.
  Tyvärr förlorar svenskarna 9 av 10 sådana matcher av någon anledning.

 11. Björklund i semi efter vinst mot Chernyshova. Inte så pjåkigt, 400-rankad ung spelare som vann 5 st. 15k-turneringar förra året. Även i semi i dubbel.

  • Bra gjort! Det gäller att få med sig den typen av vinster, ett måste för att ta sig en bit in i turneringarna. Nu blir det semi mot Montserrat Gonzalez från Paraguay och som inte släppt många gem ifrån sig. 342 idag, rankad 150 som bäst.

 12. Kul för Björklund.
  Första segern mot en topp 500 spelare sedan februari förra året.
  Nästa match blir nog för tuff.
  De möttes förra året och då fick hon bara 3 game.
  Göransson är i final i dubbel igen borta i Usa.

 13. Milicevic mot Petrovic i den väntade F16-finalen i SM. Intressant match. Milicevic/Radenkovic tog ju dubbeln mot Petrovic/Mezan.

 14. Björklund förlorade idag sin tionde raka 3setare när hon föll överaskande mot Jespersen i Tunis.
  Cabaj-Awad föll också mot sämre rankad spelare.
  Ser tufft ut för svenskarna i år.

 15. Undrar hur bra Jespersen är. Har inte spelat mycket, men slog Boualem och har vunnit två av två dubbelturneringar med Francati. Björklund var ju i form också efter sin fina semifinal, så känns lite märkligt. Cabaj Awad är ju helt under isen, så mindre förvånande.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här