Vecka 2: Dags för Australian Open

14

Det har varit bra aktivitet i kommentarsfälten senaste tiden och visst finns det ett tomrum att fylla där vi tennisintresserade kan diskutera lite?

Sagt och gjort. Vi prövar att dra igång den här avdelningen, ”Kalendern”, med en kortare genomgång av vad som händer i veckan. Tanken är att fylla på med lottningar och annat efterhand och hålla diskussionen öppen i kommentarsfältet.

Australian Open

Elias Ymer och Rebecca Peterson kvalar. Lottningen görs tisdag/onsdag.

Johanna Larsson genrepade med kval till Sydney, men blev utslagen av Kristie Ahn. Amerikanskan slog ut både Suarez Navarro och Puig och kvalade in till huvudturneringen. Där tog det stopp mot Kiki Bertens. Larsson och Bertens spelar dubbel ihop och det gör det också i Australian Open.

Robert Lindstedt spelar AO ihop med Franko Skugor. De båda gjorde sin första turnering ihop i ATP-turneringen i Pune och vann en match men förlorade kvartsfinalen. De finns med i Auckland den här veckan.

EuroElite ITF Junior Malmö Open

Grade 4-turnering i Malmö med Fair Play TK som arrangör.

 

Föregående artikelSå gick det i ITF SALK Open 2018
Nästa artikelHennemann vann ITF Junior i Malmö

14 KOMMENTARER

 1. Mycket bra initiativ!

  Det ska bli spännande att följa både Rebecca och Elias i kvalet till AO. Tror både har chans att ta sig in i huvudturneringen, men det kan verkligen gå precis hur som helst i kvalet. Gäller att ha lite tur i lottningen också…

 2. Alla 4 WC vidare i Malmö FS18. Berlin drog sig ur och förlorar därmed i första omg. i båda turneringarna på hemmaplan. Ingen rolig start på året, hon gjorde en bra elitserie annars.

  Radenkovic fick bästa möjliga lottning, den portugisiska hon mötte har fått upp sin rankning till 457 på att likt Christian Lindell spela mycket i Sydamerika, men den rankningen är bedräglig. Överlag mycket bra utdelning med fem vidare. Återstår att se om nån annan än Hennemann går till kvarten. Bland killarna är det ju många svenskar i startfältet, så många gick vidare, men bara 4 av 12 möjliga mot internationellt motstånd.

 3. Johanna Larsson skippar Fed Cup? Jaha… då får vi försöka hålla oss kvar då istället för att ha chans att gå upp som vi hade haft annars. Och sen vänta in unga spelare som vill tävla för sitt land.

 4. Elias Ymer fick Kenny de Schepper i första kvalomgången. Vinnaren där möter sen antingen Matosevic eller Novikov.

 5. Viktigt med seger för Elias. Tror första omg i kvalet var avgörande för att gå vidare. Kanske har missat ngt…men varför är inte Johanna med i FED ? Är det hennes agent som råder henne att bara fokusera på pengarna ?
  Spännande att se hur Ström löser samma motståndare i kvarten i Malmö ITF18 som han sensationellt slaktade i SALK.

 6. Tyvärr gjorde Peterson ingen bra match… 7 eller 8 dubbelfel, 45 bortslagna bollar, det är ju för mycket. Vet inte om jag sett henne sprida så många bollar. Kanske inte var så klokt att börja året med en GS, kunde tagit nån turnering innan. Får hoppas Ymer kvalar in.

  • Såg bara första set innan Bet365 gick ner och det såg egentligen inte bra ut där heller. Ska man vara ärlig så har Rebecca det jättesvårt i sådana här sammanhang. Stort antal egna, oprovocerade misstag, rena transportslag som hamnar metern bakom baslinjen.

   Jag vet inte om det låser sig och hon blir stressad, för kinesiskan var sannerligen inget monster. Men hon försvarade sig bra, sänkte tempot, backade lite. Får Rebecca tillbaka lösa, höga bollar så slutar det ofta med att hon förr eller senare slår bort sig. Det saknas variation.

 7. Elias Ymer vinner en match som han förmodligen förlorat för ett år sedan. Bra utveckling nu och positivt att reultaten kommer. Ser ut att bli kvalfinal mot Darian King.

 8. Går bra i Malmö får man säga. Tre killar i semi (en garanterad final därmed) och Hennemann återigen i final. Svårt att klaga på de här två hemmaturneringarna.

 9. Hennemann 6-2 6-3 i finalen. 10-0 i matcher i år, två raka G4-segrar. Mycket starkt! Uppsatt på att spela G1 i Tjeckien nästa vecka, få se om hon orkar. Uppsatt på G5 i Norge i slutet av månaden men den kan hon stryka sig från nu eftersom den inte ger några poäng i singel längre. Rankad 150 ungefär efter detta, närmar sig Yasar på plats 120.

  Ser man på killarna vs tjejerna så har killarna större bredd nu på juniorsidan rent rankningsmässigt med ganska många på topp 7-800 (vet inte varför de bättre tjejerna inte spelar nåt), medan tjejerna har en vassare spets. Hennemann är en jättetalang.

 10. Kul att det gått bra för juniorerna dessa två tävlingar på hemmaplan.
  Ändå har vi 5-6 spelare till under 19 år som lätt hade platsat i Main Draw både i Stockholm och Malmö. Såg att de gör om poängberäkningen på ITF18 från 1/4, och då blir Hennemans 3 Grade 4 segrar värda ytterligare 60p. Hon bör då har stor chans på Franska Öppna trots att hon ännu inte fyllt 17 !

 11. ”Hon bör då har stor chans på Franska Öppna trots att hon ännu inte fyllt 17 !”

  Enligt vad man kan se på Henriks tabeller så är det nog mer tvärtom kanske, hennes insatser i de små turneringarna kommer att bli mindre värda. Nu måste hon börja spela i de svårare tävlingarna. Vilket hon definitivt har kapacitet för. Hade hon inte varit skadad så länge så hade det redan hänt.

  Detta är bra på ett sätt iom att det gör att de som åker snålskjuts i G4/G5 (i Sydamerika/Oceanien och sånt) inte får en så hög rankning längre. Och jag tycker det är rätt att man ska få fler poäng för att komma långt (final/vinst) i de stora tävlingarna. Men det blir även svårare för alla svenskar som normalt bara spelar G4/G5 att klättra.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här