Vecka 20 | Peterson klarade kvalet – ställs mot Williams igen

97

Efter vinster mot först Veronika Kudermetova och sedan Samantha Stosur är Rebecca Peterson klar för spel i Premierturneringen i Rom. Frågan är dock om hon överlever första omgången?

Fler lottningar kan komma till. Johanna Larsson är anmäld till W100 Trnava, Slovakien, där också Cornelia Lister kvala. Mirjam Björklund kvalar till W60+H La Bisbal D’Emporda, Spanien, och Linnea Malmqvist till W25 Obidos, Portugal.

WTA Rom

Måndagsmatch på största arenan, Centrale, blir det för Rebecca Peterson. Då förstår man att lottningen inte blev lätt. För andra gången på kort tid ställs hon mot Serena Williams. De möttes i Miami och då gick matchen till tre set. Det var i mars och i omgången därpå gav Williams upp pga skada och det är hennes senaste framträdande. Hon har vunnit Rom inte mindre än fyra gånger, senast 2016.

ATP Challenger Heilbronn, Tyskland

Elias Ymer tog ett wild card och blir niondeseedad här. Han står över första omgången och fick en drömöppning. Han möter vinnaren mellan Arthur Rinderknech och Hernan Casanova, två spelare som använder ITF-rankingen för att få vara med. Det blir andra veckan i rad med challengerspel för Ymer. Han nådde kvarten i Frankrike, men tappade ändå poäng eftersom han var i semi i samma turnering ifjol.

M15 Kalmar

Andra veckan på hemmaplan. Jämfört med Karlskrona har Jonathan Mridha och Dragos Madaras tillkommit.

W15 Varberg

Andra veckan på hemmaplan även för tjejerna. Kvalet fylldes inte. Jämfört med förra veckan är Ida Jarlskog med på listan till main draw, trots att hon veckan därpå ska spela NCAA-slutspelet i USA. Även Kajsa Rinaldo Persson är med.

Föregående artikelHennemann i sin första W15-final
Nästa artikelSvenska tennisspelare – snabbfakta om herrar

97 KOMMENTARER

 1. Lister med i kvalet till 100K Slovakien. Även Larsson är uppskriven till turneringen och blir seedad i MD.

  Peterson-Williams låter som en rolig match! ?

   • Och vann sin första mot #335, nätt och jämnt! 3-6 6-0 10-8. Det gäller att inte vara trögstartad eftersom allt kan hända i ett supertiebreak.

    Men Reales hade svag formkurva och det gäller även Hogbarski i nästa match, även om de är högre rankade. Så hoppas hon lyckas kvala in.

    • Andra kvalmatchen spelas också idag, regnade det i söndags eller varför lägger de två kvalmatcher på samma dag?

     • Vet ej, men det påverkade inte Björklund som tog 259-rankade Hogbarski i två raka och är inkvalad =)

      Malmqvist vann första set i Portugal, var dock nära att tappa 5-1.

     • Det spelas inget kval längre på söndagar sedan man introducerade nya touren. Alla turneringar är måndag-söndag. Vissa turneringar kör bägge kvalomgångarna på måndag medan de flesta sprider det på två dagar. Varför man ibland kör två matcher samma dag vet jag inte men blir åtminstone lättare göra så med supertiebreak i tredje. En gissning är att en förklaring kan vara att tävlingarna har begränsat med planer och att man gör det för att inte få för många matcher tisdag-onsdag.

 2. Cornelia Lister vann också sin första mot #343 Udvardy i Slovakien! 10-8 i sista, kul när de vinner de jämna matcherna.

  Läste för övrigt i artikeln om Hennemanns insatser i GBG på Tennis.se:

  ”19-åriga Caijsa Hennemann har sin bas på Ullevi TK”

  Hon fyllde ju faktiskt 18 nyligen.

  • Lika bra faktakoll som här; ”Hon laddar liksom Rebecca för Rom-tävlingen”, om Mirjam. Problemet är bara att den ena är en W25k och den andra har miljoner i prispengar. Inte konstigt att tennisen dör ut när inte ens representanter för ”svensk tennis” vet vad man pratar om

  • Kul att Lister kom tillbaka efter 1-6 på 22 min (!) i första setet. Och härlig mental styrka att ta ett jämt match tiebreak ??

 3. Hur bra är hon Henneman? I alla fall svårt att fylla 19 om hon skall spela juniorsingeln i Paris? Vad kan vi tro om det? De bästa juniorerna är väl framme och vinner ITF-tävlingar de också?

  Damsidan har ändå lite skjuts framåt. På herrsidan är det fortsatt trögt bakom Mackan och Bröderna Ymer. När man läser att beundransvärde Mackan är bäst igen i Karlskrona kan man ju tro man hittat en artikel från 2014… Ingen annan är ju i närheten av att ta sig fram på allvar mot ATP-spel. Att en annan junior krånglar sig fram och tar en ATP-poäng betyder ju inte så mycket, jag efterlyser flera spelare 18-24 år som på allvar utmanar. Om nu 16-års killarna är så bra som alla haussar om vill jag också se dem göra bra ifrån sig i år, både på ITF-juniors tävlingar och i Sommartouren.

 4. Förlust för Peterson mot Serena (6-4 6-2) och synd på Malmqvist, som verkade ha greppet. Däremot mycket roligt med segrarna för Björklund och Lister.

 5. Lindstedt/Qureshi (tredjeseedade) också i Heilbronn och Göransson/Reese (fjärdeseedade) fortsätter i Gwangju/Sydkorea på challengertouren.

 6. Efter att ha sett lottningen i Kalmar sticker jag ut hakan och säger att minst två svenskar går till semi. Har inget emot att en av de två är Eriksson men ser gärna att två andra kliver fram.

  • Vilka tror du på då? Om du ska sticka ut hakan måste du avslöja vilka du tror på 😉

   Tror du att Yitbarek tar Markus, ifall de möts? Vem av svenskarna i det tuffa svenskboet på tredje fjärdedelen, tror du på? Har Hansson värmt upp nu och tar sig fram?

   • Skriver efter att Mridha torskat och Hansson nästan torskat.

    Första kvarten: Eriksson, Samuelsson, Yitbarek
    Tredje kvarten: Friberg, Madaras, Bergevi, Frost
    Fjärde kvarten: Hansson

 7. Av herrar <20 så är det väl Yitbarek som visat mest. 20+ vill jag snart se Friberg spela stabilt och vinna några omgångar o de flesta 15k tävlingarna.

  JHL har tuff lottning i Kalmar. Men det tros på honom då han fick wc till main draw.

  • JHL fick den svagaste på papperet i första ronden så borde vara väldigt nöjd med den lottningen även om det förstås lär bli rejält respass i andra. Så håller nog inte med om tuff lottning med sådan ”enkel” match i första. Kanske däremot skulle varit bättre lottning att få en mer utmanande match i första ronden och en betydligt lättare motståndare i andra vid seger om man ska se på det långsiktigt. Klart är i alla fall att han fått värdefulla ITF poäng redan och än mer om man han vinner första i Kalmar.

   • Menade inte första omgången utan att redan i andra ställas mot Mackan/Christian. Mycket GLTK där.

    Sen håller jag med att bättre tuff match i första och sen ”lättare” i andra. Nu fick han 2a seedad förra veckan och nu 1a…..

 8. Fem inkvalade i herrsingeln. Var fyra som var topp 8 seedad så ett ok facit. Stenberg brände medan Carl Gustafsson slog andraseedade i kvalet och Erik Ahren Moonga slog Daniel Svensson som slog ut femteseedad amerikan. Även Freund, Renard och Ruzgas kvalade in. Exakta halva startfältet är svenskar i Kalmar därmed. I huvudturneringen har Madaras och Mridha just nu en jämn kamp och Gustav Hansson har just börjat i den andra matchen med svenskt deltagande idag.

  Sämre gick kvalet i Varberg där endast Elin Vilen än så länge kvalat in (Marta Louise Söderberg har jämn match mot finska) vilket inte är så positivt då det var två som hade seedning för att ta sig igenom kvalet utan att lyckas. Mest anmärkningsvärt danska Federation cup spelare som bara släppte ett game mot Victoria Carlsten som kvalade in förra veckan. I huvudturneringen desto mer positivt då Julita Saner slog ut fjärdeseedad vitryska och Agnes Gustafsson utnyttjade sitt WC och bara släppte två games mot ytterst formsvag ryska. Återstår idag gör Jarlskog som möter en av förra veckans stora överraskningar holländskan Melgers.

  • ”Mest anmärkningsvärt danska Federation cup spelare som bara släppte ett game mot Victoria Carlsten som kvalade in förra veckan”

   Två gem faktiskt. Men jag tycker inte detta är så anmärkningsvärt då Viller Möller är bra. Tänk på att Hennemann bara släppte ett gem i Pixbo mot Carlsten. Carlsten har varit skadedrabbad och haft otur, annars hade hon nog legat mycket längre fram i sin satsning nu.

   Men det säger också en del om hur lovande Milicevic är som slog Viller Möller tidigare i år. Jag hoppas KRP tar henne i första omg. Det ska hon göra men man vet aldrig.

   ”Sämre gick kvalet i Varberg där endast Elin Vilen än så länge kvalat in, vilket inte är så positivt”

   Positivt/negativt… man får titta på vilka som kvalar också. Kvalet fylldes ju inte ens. Keranovic tog t.ex. två bollar (!) i första set mot Vojcinakova. Det är såklart klasskillnad. Detta är ITF15k, det är inte många svenskor som klarar den här nivån om de inte möter andra svenskor. Det är ju faktiskt inte så konstigt att spelare som inte vinner matcher på juniornivå i G5 eller G4 inte vinner matcher här.

   Vilén slog för övrigt Lebesheva som var runt topp 500 på WTA som bäst för fem-sex år sedan. Men det var länge sedan, sedan dess har hon nästan lagt ner satsningen, gift sig och skaffat barn. Kollar man hennes resultat så är det rätt många retired-matcher märkligt nog.

 9. Strong from Gustafsson! Amazing that she cannot win a lot of matches in lower Junior competiton but 1st round ITF EASY win
  this is nothing against Agnes in this opinion..it just Shows that Junior tournaments are harder as some itfs

  • Lister kvalar in till W100k:an! Mycket roligt men kommer bli tufft i MD. Kommer få möta en föredetta top 100 spelare oavsett vem hon lottas mot. Kan ställas mot Johanna i första omgången.

 10. Lister vinner førsta setet i kvalfinalen i Trnava efter bland annat 5 ess i de två førsta servegemen!

  • Woohoo! Lister vinner æven andra set och matchen! Mig veterligen førsta gången hon kvalar in i en 100k på egen hand. 6 WTA poæng och US$926 smakar nog bra, plus chansen att vinna fler matcher såklart. Kan møta tredjeseedade Larsson i førsta omgången då hon lottats mot en kvalspelare. Lister dessutom førstaseedad i dubbeln.

   • Big wins for her 🙂
    she Needs more of this 🙂

    maybe give a shot in november-Dezember-January, quitting doubles for that time and just concentrating on Singles 25ks or sth like this
    she only Needs a ranking of top400/350 i think to Play more regulary qualies on WTA-Challenger-Level for example
    at 500+ she allways Needs to get lucky to just get in… 🙁

    • I doubt that it is worth the money to travel around in 25k tournaments to get single points. Unless she raises her standard in singles to at least top 200 quality it will probably not be good to mix singles and doubles too much as doubles is her obvious priority. Still probably good for Listers doubles that she can play singles and get some extra matches once in a while. Probably also makes it more fun with the tennis life to occasionally play singles even if most doubles player seems to completely skip singles even if the would have the capacity to play regularly at ATP levels, e.g. Bob Bryan must have had the possibility to combine with singles for much longer than he did.

     For Lister it really is needed to reach pretty far in similar tournaments to make a real difference in her rating. If she wins the tournament it will bring her up to top 300. It does not feel likely that she will reach many rounds though considering her previous single record.

   • Kommer bli en tuff match i MD för Lister, kommer ställas mot en föredetta top 100 spelare oavsett vem hon lottas mot. Även fast Larsson-Lister skulle vara en rolig match så hoppas jag att de slipper mötas och har chans att vinna några matcher var :^)

   • Lister har tidigare kvalat in i två WTA International (Båstad och ’s-Hertogenbosch 2017), en W80 (Prag 2018), en W60 (Zagreb 2018) och förstås även till W25, W15 och W10 vid rätt många tillfällen. Helt klart en av hennes största meriter i singel. Ett rejält steg framåt. Hon har hittills inte vunnit i turnering på högre nivå än W25 i singel, utöver de fyra turneringarna som hon kvalat in i så har hon dessutom fått WC till Båstad en gång och till en W100+H (Dubai). Närmast seger var hon märkligt nog mot dåvarande världsettan (eller nära etta åtminstone) Angelique Kerber i Båstad 2016 (!).

    • ”Närmast seger var hon märkligt nog mot dåvarande världsettan (eller nära etta åtminstone) Angelique Kerber i Båstad 2016 (!).”

     Kerber lämnade ju WO i nästa match pga armskada, kan nog ha påverkat en hel del.

     • Lister spelade dock bra även om Kerber var skadad men att Lister var så kan mycket väl ha förklarats nästan enbart av skadekänning för en världsspelare som Kerber ska inte behöva förlora mot någon som är rankad utanför topp 100 (Lister var nog inte ens topp 500 då så än mer extremt om hon torskat mot Lister förstås).

 11. by the way JoLa is allways winning her matches at German Bundesliga, she is playing 1 or 2 and has easy wins there vs Top150 Player…6-1/6-2 vs Irina Bara (WTA 165) and 6-3/6-1 vs A.Rus (who is in form)

  • I’m happy to hear that! Hopefully those matches will give her a lot of confidence for the upcoming tournaments. Miss having her on a consistent level on the WTA tour.

 12. Bra dag i Varberg, Sanér och Gustafssons segrar var oväntade. Jarlskog kommer in och visar var skåpet ska stå mot Melgers =). Hon hade väldiga problem med Melgers serve i första set. Holländskan tog åtminstone 15 raka poäng i egen serve. Ser bra ut för svensk del i den här tävlingen.

  Kul för Lister också!

  Björklund får däremot en riktigt tuff utmaning mot topp 100-spelaren Voegele som var i 80k-final förra veckan. Men Björklunds bästa kan nog räcka långt.

 13. Vet inte om någon håller med eller kan förklara… Tycker att Lister har ett märkligt tennisspel som på flera sätt passar bättre mot topp 150 spelare än mot spelare rankade 350 och sämre. Har sett henne i både WTA-sammanhang – men också i svenska småturneringar och till och med i elitserie etc. Mot ”dåligt” motstånd biter hennes spel inte alls, hon avslöjar sin tröghet i rörligheten och i flåset. Men, när det blir spel mot ”stjärnor” står hon upp bra och kan tom vinna matcher… Vi ska inte dra för höga växlar på det här men ser man hennes pondus i dubbel mot bra rankade spelare är det ibland svårt att förstå varför hon förlorar mot mycket sämre rankade spelare i singel…

  • Jag vet inte varför det är så rent spelmässigt – men tittar man på resultaten är det ofta anmärkningsvärt hur hon spelar jämt med tjejer rankade 100-150, för att sen ha svårt för eller förlora mot tjejer rankade utanför 500. Rent intuitivt tycker man att det borde vara tvärtom – att det lite bristande fotarbetet skulle kosta mer mot bättre motstånd, men men…

 14. Pera minns man mest när hon föll mot Ulvefeldt i Helsingborg 2015.
  Verkligen synd att hon tvingades lägga ner sin satsning.

 15. Kan vi inte lägga ner snack om juniorer här som är yngre än 15?! Helt ointressant om x spelar hem ps 12 i Hässleholm eller är i kvarten i en TE i Slovenien.

  • Jag tycker det är intressant nog att nämna i ett eller ett par inlägg av hundra, så ta det med Henrik om du vill införa regler mot detta. Både Swetennis och Tennis.se skriver om spelare i dessa åldrar vid exempelvis lag-EM, antagligen för att det är av intresse för andra. Är man syskon eller son till en kändis som Rafael Ymer eller någon som t.ex. Melvin Holm är, så är det klart att många tycker det är av nyhetsvärde.

   • Fortsätt med dina inlägg Andreas.
    De är intressanta.
    Alltid spännande att se om det kommer fram nya talanger.

    • SweTennis har tex alltid redovisat resultaten från EM och JSM ner till 14-årsklasserna. Någonstans där drar jag gränsen för resultatrapportering i de åldersgrupperna.

     Sen är det förstås upp till var och en. För mig känns det ändå viktigt att ha viss koll på årgångarna och att det inte kommer som en total överraskning den dag spelaren går från 15 till 16 år.

 16. i think U12 is not interesting for sure
  but U14-TE is interesting, many of the good players there are making serious pro careers.

  Hmm…Lister should ve gotten JoLa in the draw…as JoLa right now is losing (again…) and Lister has a very tough draw

  i really fear this is Larssons last season….even Arvidsson hat better success in her last 2-3 seasons…at careers end 🙁

  • And there Johanna lost with 3-6 6-0 3-6.. 🙁 Didn’t watch the match so can’t say anything about her performance but if she doesn’t go far in Nuremberg she will be outside of top 200 soon..

   • must been a bad match..cause this result in just 80 minutes??? 1st set 3-6 in 25 minutes on clay??? tough is that the 2nd went 6-0 but Larsson still lost

    she has no chance in nuremberg at all…vs no one…

    • Looks like Larsson has actually only won 5 WTA matches, excluding 2 qualifying matches and one 125K match won, since last year when she won Nuremberg if I didn’t count wrong. Feels like she’s done, but that’s what some said about her last year before Nuremberg so you can never know.

     • yess..she is not only going to fall of WTA200 it is even more…wta 300 or worse…25Ks would be the new solution but is this what she wants ?

 17. How is it going for Lister? Can’t find live scores of her match. Mirjam won her first set 6-1 over top 100 opponent!!

 18. Lister is playing later

  JoLa lost in just 80 minutes to a mediocre 219 WTA *sigh* ..hmm she will fall out of 200 very soon now….hmm german league tennis seems to be a big difference to world singles tennis?

  Mackan is down 1-6/2-4 vs Samuelsson….how good is he? Samuelsson soon top200 ATP?

   • oh Lister lost 3-6/2-6
    it was never on any livescores by the way
    i ve checked all livescorins since 8 o ’clock

    she was scheduled at 10 o’clock

    • Yes, not a happy day for our top 2-4 ladies singles players, Björklund lost a tight game against world no 96, and last week’s finalist in Cagnes-sur-Mer, Voegele, after winning more points and having more break chances than her opponent. Strange game, they kept breaking their opponents all til the end, apart from the last game unfortunately. Larsson also had more break points than her opponent and was equal on points won. Lister easy loss, but a few good WTA points and thre singles games, and the, for the moment, more important doubles game later today.

     Happier faces in Kalmar – Mackan and Bergevi managed to turn their games around, and Freund won. Hope that Yitbarek can manage to turn it around as well. Hope the ladies in Varberg can continue the streak as well. Good start at least.

     • Yitbarek lyckades inte vända matchen, så tyvärr inte resultaten i dessa två turneringar men han ser lovande ut.

      Däremot lyckas Viktorovitch, Helgesson och KRP alla vända tillbaka matcherna och vinna i tre set, så redan sex segrar i dag + Saner och Jarlskog i går samt att Östlund är på god väg att slå följe. Så minst 9 svenskor (kanske även Yasar) av totalt 16 kvar i andra omg.

 19. big match by björklund
  never forget her opponent is Top100 wta (also maybe not on real wta level,but very good level behind)
  looks bright for Björklund i think , she should be able to reach top200 in the next 12 months (but you also need a lot of luck in the draws as well)
  scoring in tennis i sometimes real bad..you can win more points and still lose

 20. En superinsats av Björklund skulle jag säga, att spela så jämnt med en topp 100-spelare. Finns bara positivt att ta med från det, från kvalsegrarna till denna matchen. Hade gärna sett den, men tyvärr streamade de inte från Spanien fast det är en 60k =/.

  Johanna finns inte så mycket att säga, hemskt år för henne. Lister hade för svår motståndare.

  Varberg ser ännu mer positivt ut idag. Viktorovitch vann en på förhand (och i efterhand) jämn match mot Brune Olsen så nu är det garanterad svensk semifinalist på första kvarten. KRP slog Viller Möller efter mycket om och men. Två medical timeouts, från Viller Möller antar jag. Precis som Samavati verkade ha gjort mot Yasar förra veckan. Hennemann – KRP vore en intressant kvartsfinal och här får vi nog också en svenska i semi, tror inte Hertel slår både KRP och Hennemann (jag utgår då från att Caijsa slår Saner).

  Molly Helgessons match var jättesvajig. Hon hade 5-2 i första set, tappade till tiebreak och hade matchboll där, men tappade setet. Sedan 5-1 i tredje set, tappade till tiebreak men vann i slutändan. Fanny Östlund kanske kan gå till semi från den här kvartshalvan?

  På sista kvartshalvan tror jag på Jarlskog till semi. Om allt faller ut rätt så kan det bli helsvenskt i semi, vi får hoppas på det.

  Just nu är det 8 av 8 segrar mot utländskt motstånd med Yasar kvar att spela. Det har nog inte hänt förut i en 15k på varken hemma- eller bortaplan.

  Förresten, någon som vet varför Helgesson/Yudanov lämnade återbud i dubbeln? Hennemann/Petrovic vann den på WO medan Helgesson fortfarande spelade som det såg ut.

 21. 8 av 8 segrar i Varberg mot utländskt motstånd (om än i tidig omgång) är verkligen glädjande, så nio eller tio svenskor kvar bland de sista 16.

  …och minst 8 av 16 kvarvarande i andra omgången i Kalmar är svenskar (+kanske även Renard som har potential att ”småskrälla” mot sin motståndare).

  • Yasar vann (ska normalt vara bättre än finskan) så det blev perfect score, 9 av 9 mot utländskt motstånd och 11 svenskor vidare till andra omg. Nu väntar många intressanta möten. Jag hoppas på 6 av 8 i kvarten, vilket är helt upp till KRP eftersom övriga matcher är svenskmöten 🙂

   Milicevic åkte ut i Österrike dock, 0-2 mot Morlet.

    • Hertel gjorde det ju bra som junior, topp 40-ish. Men det kändes imo alltid som Hennemann ändå var lite bättre och hon har även vunnit mot henne (fast det var 2015 så spelar ingen större roll). Hertel har även mött och förlorat mot Rosenqvist och Björklund under junioråren.

     Med tanke på formen (1-6 i matcher före Varberg) så hoppas jag på Hennemann, samt Jarlskog och Östlund/Helgesson i kvartsfinalerna.

     Brunskog har 6-0 2-0 i sin match. Zanotti är inte den bästa så det ska nog gå vägen.

     • freaky match
      after brunskog led 6-0/3-0 she had to save 2 setpoints and finally won 6-0/7-6(9-7)
      23 doublefaults by both players combined

 22. Riktig ångestmatch på 4 timmar mellan Ruzgas och Frost. Ta t.ex andra set, först bränner Ruzgas 5 setbollar, därefter bränner Frost 2 matchbollar innan Ruzgas tar sin sjätte setboll.

  • Var hittar man den ens? Under varje spelares profil men hur i hela världen ska man kunna jämföra om 1,8850 är bra eller inte?

 23. Leo Borg med i Mälarhöjdens sommartour och kan i sin andra match få möta Christian Samuelsson. Det kan bli intressant.

 24. Jag verkar inte vara ensam om att ha missat det, men Louise Brunskog spelar i Tunisien 15k. Vann över en italiensk kvalspelare med 2-1 i första. Bra chanser att vinna nästa imo.

  • Ja, den hade jag missat. Tack

   Göransson/Reese i ny semi, vann jämn match med 6-7, 7-6, 11-9 efter 7-9 ned i avgörande supertiebreak.

 25. doubles Needs a Change, no-ad has to go away..
  göransson/reese were 94:79 in total Points but playing so Close

 26. Ymer 2&2 lost to the in-form-clay-courter Delien
  hmm i doubt that Clay is the best court for Elias? He is tryin it so often but cannot come thru with it
  his success in november/december was indoors and outdoors Hardcourt

 27. Intressant match nu mellan herrarna i Kalmar och damerna i Varberg. 4 herrar och 5 damer i kvarten, 1 helsvensk kvart dvs 1 semi säkrad. Blir det herrarna eller damerna som får flest folk i semi?
  Fotnot: Jarlskog åker nästa vecka tillbaka till Florida för att spela NCAA-mästerskapet där hon är seedad.

 28. Lister spelade två dubbelmatcher direkt efter varandra (!) på samma bana. Vann båda och är i semi 🙂

  • Märkligt att de lägger två dubbelmatcher i rad med samma spelare när de kunde kört den tidigare på dagen men riktigt kul för Lister! En till vinst och det blir nog nytt karriärsbästa. Tror hon var i semi i Nürnberg förra året så kommer bli ett litet tapp nästa vecka såvida hon inte försvarar poängen, men roligt att hon har tagit ett bra kliv in i top 100!

 29. cut for RG Doubles is right now at about 154 combinded ranking
  Lister and Voracova have sth like 168
  there is still a mini-Chance to sneak in

  • Where did you find the cut-information? Always been interested in acceptance lists and so on but outside from ITF they are difficult to find

   • it was from a wta-tennis-forum
    there is a pre-roland-garros doubles entry-list
    this can change until today cause the final entry deadline is today
    Flipkens is entering with Larsson as expected
    even Petersson is in there right now

    • Thanks! Sad to see that Bertens never play doubles anymore, but it’s understandable. She and Johanna were somewhat always a threat to the top seeds. Flipkens is good too but I think Larsson had better synergy with Bertens. Fun for Rebecca, hoping that Lister gets to play too! (Wouldn’t Lister and Peterson be able to play together though?)

    • They just updated with the ”final” list, Lister and Voracova wont play together most likely, Lister will be 4th alternate while Voracova is first alternate. Apparently they still can re-pair until Sunday the 26th, but Lister would need someone ranked better than 66 in either singles or doubles to get in MD immediately. So close but still a bit off, she is in the finals of the W100K now so might be able to climb and play MD in Wimbledon hopefully.

     • Informationen om dubbeln finns på https://www.tennisforum.com/1198-doubles-forum/1340331-roland-garros-final-doubles-list.html. Lister/Blinkova är fyra på alternate. Tydligen tillåts man byta partner så länge man inte är inne i turneringen men är väl knappast något som talar för att Voracova riskerar sin förstareservplats för att teama upp med Lister även om de gjort det mycket bra tillsammans. Lister har spelat tidigare med Blinkova och gjort det bra men bör naturligtvis vara det bästa att spela med Voracova med tanke på de resultat de gjort på slutet.

 30. Ida Jarlskog förlorar mot Makarova efter tre timmars kamp. Sex matchbollar vid 5-4 i tredje set i samma gem, men lyckas inte sätta dit nådastöten.

  Fanny Östlund hade 6-2 2-0, därefter fick hon bara ett gem till och 1-2 mot Samavati som nu möter Makarova.

  Tunga förluster, kom igen nu Hennemann så det blir två i semi i alla fall.

 31. En spelare som det talas lite om men som sliter på i skymundan, avancerar och inte har så många dåliga resultat är André Göransson. Nära final även denna vecka och kanske en topp 100-spelare i dubbel i år?

 32. Johanna Larsson?
  Tappar vi henne i år? Om en dryg vecka kan hon vara rankad 170 eller ngt ditåt och jag undrar om hon efter det har kraft och ork att ta sig tillbaka om hon inte får spela WTA-tennis!?
  Orolig då hon är viktig även om Rebecca redan passerat och är Sverigeetta på pappret…

  • Larsson lottades mot Svetlana Kuznetsova. Vinnaren där möter förmoldigen andraseedade Katerina Siniakova. Inte otroligt att Larsson står på runt 300 poäng om någon vecka. Det räcker precis för att hålla sig kvar på topp 200.

 33. 2 svenskar i final i Kalmar, när hände det sist? Har för mig att Lill-Ymer och Madaras möttes i Båstad men då var fortfarande Madaras rumän (tror jag)? Innan dess var det Rosenholm och Arvidsson? Vem får Eriksson möta i finalen, Madaras eller Hansson? Tar Mackan både singel och dubbel även denna veckan?

   • Hon skrev att hon hade svårt för de blöta väderförhållandena och att Yudanov spelade bra.

    Jag kan tänka mig att med blöta bollar och blöt bana så är det svårt att möta en defensiv motståndare som skär mycket. Bollarna studsar nog iväg mer.

  • Fantastiskt bra, måste vara en av de bästa svenska veckorna på länge, åtminstone på future-nivå. 2 vinnare, 1 finalist och 2 semifinalister!! Mackan dubblar igen, imponerande!! Nu är han inte långt från att ta sig in i challengers.

 34. Mackan nearly was out in 1st round vs Samuelsson, down 1-6/2-5 and now he wins 10 in a row!
  but he still has no chances for challenger..he will be roundabout 84 now in the itf rankings…no chance!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här