Vecka 20 | Peterson klarade kvalet – ställs mot Williams igen

Efter vinster mot först Veronika Kudermetova och sedan Samantha Stosur är Rebecca Peterson klar för spel i Premierturneringen i Rom. Frågan är dock om hon överlever första omgången?

Fler lottningar kan komma till. Johanna Larsson är anmäld till W100 Trnava, Slovakien, där också Cornelia Lister kvala. Mirjam Björklund kvalar till W60+H La Bisbal D’Emporda, Spanien, och Linnea Malmqvist till W25 Obidos, Portugal.

WTA Rom

Måndagsmatch på största arenan, Centrale, blir det för Rebecca Peterson. Då förstår man att lottningen inte blev lätt. För andra gången på kort tid ställs hon mot Serena Williams. De möttes i Miami och då gick matchen till tre set. Det var i mars och i omgången därpå gav Williams upp pga skada och det är hennes senaste framträdande. Hon har vunnit Rom inte mindre än fyra gånger, senast 2016.

ATP Challenger Heilbronn, Tyskland

Elias Ymer tog ett wild card och blir niondeseedad här. Han står över första omgången och fick en drömöppning. Han möter vinnaren mellan Arthur Rinderknech och Hernan Casanova, två spelare som använder ITF-rankingen för att få vara med. Det blir andra veckan i rad med challengerspel för Ymer. Han nådde kvarten i Frankrike, men tappade ändå poäng eftersom han var i semi i samma turnering ifjol.

M15 Kalmar

Andra veckan på hemmaplan. Jämfört med Karlskrona har Jonathan Mridha och Dragos Madaras tillkommit.

W15 Varberg

Andra veckan på hemmaplan även för tjejerna. Kvalet fylldes inte. Jämfört med förra veckan är Ida Jarlskog med på listan till main draw, trots att hon veckan därpå ska spela NCAA-slutspelet i USA. Även Kajsa Rinaldo Persson är med.

Senaste

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.

Linus Carlsson Halldin och Olivia Malm vinnare i JSM

Tvillingarna Wallin vann U21-SM.