Vecka 23 | Elias Ymer i challenger i Tjeckien

14

(Artikeln uppdateras eferhand)

ATP Challenger Prostejov, Tjeckien
Elias Ymer möter en kvalspelare i första omgången och får troligen möta Jiri Vesely i en andra omgång. Vesely är visserligen i dålig form, men har vunnit turneringen två av de tre senaste åren. Blir det kvartsfinal så kan det bli mot Pablo Cuevas.

Challengerkval var det för Markus Eriksson i Sjymkent, Kazakstan, men han blev utslagen i andra omgången. Christian Lindell kvalade till Poznan, Polen, och åkte ut i andra rundan mot Zsombor Piros, en av Europas främsta 99:or.

Spain F14 Futures
Fred Simonsson möter 277-rankade Joao Monteiro på grus i denna 25000-dollars. André Göransson klarade kvalet och möter nu 427-rankade Frederico Gil.

Damer

WTA 125 Bol, Kroatien
Cornelia Lister och Darija Jurak är tredjeseedade.

$25,000 Singapore
Jacqueline Cabaj Awad lottades mot sjätteseedade Tessah Andrianjafitrimo.

$25,000 Obidos, Portugal
Linnea Malmqvist inkvalad. Möter rysk motståndare, 18-åriga Shalimova.

Föregående artikelDanskt och ungerskt när ITF Junior Värnamo avgjordes
Nästa artikelHär är spelarna som kommer till Båstad i sommar

14 KOMMENTARER

 1. Trots drömlottning så lyckades inte Linnea Malmkvist spräcka årets segernolla.
  Man kan undra varför de flesta svenskar är så mycket sämre i år?

 2. Och var är alla? Inte heller direkt fullt med seniorer i sommartourerna den här veckan, trots ett bra utbud.

 3. En spelare på på väg mot topp 100, en annan på väg ut! Det är ett faktum efter att att Elias Ymer besegrat Jiri Vesely med 6-2, 3-6, 6-4. I kvarten i challengern i Prostejov ?? väntar Jaume Munar.

 4. Så jäkla skönt med Elias. Uppåt framåt! Vet du om Robin S på väg plats? Den känns (kanske inbillar jag mig bara) som Elias spelar bättre med Robin S på plats. Hursomhelst, så jäkla skönt.

 5. ”Vet du om Robin S på väg plats?” Tveksam mening. Vi börjar om: vet du om Robin S är på plats?

  • Ja, mycket starkt. Servade för segern två gånger men tog det till slut i tiebreak. Kul! Dessutom i semi i dubbeln med Fred Simonsson efter seger nu i kväll.

 6. Var det någon som såg Elias match mot Vesely igår. Jag snabbspolade en kvart i efterhand och tyckte spontant att det inte så bra ut. Ffa sista gemen i tredje verkade han knappt våga slå till bollen öht, mest Vesely som missade mycket. Men såg som sagt bara en liten del av matchen.

  Men å andra sidan är det riktigt bra med kvartsfinal även om Söderling inte är på plats och Elias inte spelar på topp!

 7. Snart dags för proffstennis i Sverige igen. 2 x 25 000 ITF för damer.

  På första anmälningslistorna var bästa svenska 70 platser ut från kvalet. Nu lite bättre men ingen nära gå in i huvudtävlingen på egen ranking. Detta och erfarenheterna från ITF-spelet i maj kan ju ge indikationer och funderingar på hur viktiga tävlingarna egentligen är?

  För vem eller vilka har vi dem? Vissa kval fylls inte och hur många fick egentligen med sig nya poäng i våras bland de som är unga och lovande?

  Sett till kostnaden måste man våga ställa frågan. Bara prispotterna på förbundets ITF:er i år är nästan 2 milj.

  Skulle pengarna kunna göra större nytta någon annanstans? På vinter-sommartouren? Elitserien? Till lägerverksamhet för de som verkligen behöver det? Samtidigt som vi alla vill att svenskar prövar lyckan i dessa tävlingar håller få måttet ens i kvalen för närvarande.

  • Ifjol blev de svenskor som fick spela första omgången i Ystad alla utslagna direkt. Hur viktiga tävlingarna är låter jag vara osagt, men det är hela tiden så att förbundet är i otakt. Hur många spelarna räknar man med ska kunna hävda sig i 25000-dollars? Vem riktar man in sig på?

   Förresten, hur många svenska spelare kommer plocka poäng i challengern i Båstad i år?

  • Svart for förbundet dock att veta hur säsongerna ska utvecklas, tävlingsprogrammet spikas ju innan aret börjar. Tidigare ar har spelare som Celik, Peterson och Lister haft stor nytta av 25k tävlingarna och även spelare som Allgurin har vunnit en del matcher i de svenska 25k tävlingarna. I ar verkar de flesta ga bakat snarare an frammat, och kanske hade fler 15k istället for 25k varit bättre, men som sagt inte lätt for förbundet att veta det aret innan. Jag hoppas anda att Ystad och Bastad blir en chans for Björklund och Jarlskog att visa framfötterna, och for juniorerna ar det en bra chans att fa bra motstånd och se vilken niva som verkligen kravs. Hade dock önskat att fler prioriterar dessa tävlingar. Inga ursäkter for kval som inte fylls upp med svenska juniorer, och kanske skulle även tex Lister prioriterat att spela har. Förstår att fokus ar pa dubbel dar hon kan spela WTA niva, men 25k ar en jättebra niva for henne i singel och en chans att plocka viktiga rankingpoäng, plus vara ett foredomme for de yngre spelarna att se upp till. Men frostar som sagt att WTA dubblar lockar mer.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här