Färdigspelat efter förluster i kval är det redan för en handfull svenskar. Elias Ymer testade till ATP-turneringen i Halle (förlust mot Basilashvili). Christian Lindell samt Karl Friberg åkte ut på varsitt håll i challengerkval.

(Artikeln uppdateras efterhand)

Herrar

ATP Challenger Blois, Frankrike
Mikael Ymer var förstaseedad i kvalet och gick igenom det utan att tappa set. Han får nu möta 195-rankade och mycket formsvage Kenny de Schepper.

ATP Challenger Fergana, Uzbekistan
Tredje turneringen i Centralasien i rad för Markus Eriksson, som nu tar en plats i main draw. Eriksson har inte fått med sig någon rankingpoäng hittills på den här turnén och möter nu 236-rankade Roberto Cid. Han har en final och en kvartsfinal på de här turneringarna. Turneringen i Uzbekistan spelas på hard.

Hungary F5 Futures
25,000-dollars på grus i Budapest. Svenskarna har numera svårt att hävda sig på den här nivån, men vi har två svenskar i main draw. Gustav Hansson möter 18-årige Zsombor Piros, rankad trea i världen som junior. Piros slog Christian Lindell nyligen i ett challengerkval, men övergången från junior till senior har inte varit smärtfri under våren.

Fred Simonsson får möta en junior, 17-årige Marko Miladinovic, som var i semi i Australian Open i januari.

Italy F15 Futures
Grusturnering i Sassuolo och här gör Jonathan Mridha comeback! Mridha har inte spelat sedan i december pga skada. Han möter 622-rankade Omar Giacalone.

Germany F4 Futures
15000-dollars på grus i Kaltenkirchen. Filip Bergevi möter förstaseedade Christopher Heyman.

Guam F1 Futures
Niklas Johansson har blivit svensk tennis egen världsresenär. Guam är en Stilla havsö 250 mil söder om Japan. Sju spelare på topp 1000 har tagit sig hit. Johansson vann sin första match mot orankad japan, men möter nu andraseedade Kento Takeuchi.

Damer

WTA Mallorca
Både Johanna Larsson och Rebecca Peterson klarade kvalet och säkrade 18 poäng på gräset. Larsson möter nu 49-rankade Sorana Cirstea och Peterson möter 39-rankade och sjätteseedade Danielle Collins.

Cornelia Lister/Darija Jurak förlorade i första omgången mot Cirstea/Petrovic med 1-6, 4-6.

31 KOMMENTARER

 1. Tyvärr ännu en tresetsförlust för Björklund.
  Dock hennes bästa insats på denna nivå
  Troligen blir det bara Henneman i andra omgången.

 2. Intressant match mot Collins som gått fram i år med, men spelbolagen verkar hålla Rebecca som favorit. Känns som en tuff match ändå.
  Kul också med Hennemanns vinst mot tre år äldre Rosenqvist som visst gjort bra ifrån sig enligt andra här i USA

  • Jag minns när Peterson blev utklassad av Collins på hardcourt förrförra året i en semi i en 50k. Det var precis innan hon blev skadad dock, eller hon var redan skadad då. Men nu är det ju gräs och Collins har bara spelat tre tävlingsmatcher på gräs i karriären (1-2). Gräs är alltid omöjligt att tippa mer eller mindre, förutom att Federer alltid vinner =D

   Ja, vem kunde tro att Hennemann i år skulle gå vidare i både dubbel och singel i en 25k? Visserligen hade hon lottningen med sig, men ändå, det är bra att slå Rosenkvist.

   Jag hoppas Celik är bra. Det verkar inte som att hon har stressat fram comebacken utan tagit tid på sig. Förstås väldigt svårt ändå, men Peterson gjorde det bra i sin comeback efter långtidsskada. Vrljic var bra för ett antal år sedan, men har inte gått förbi andra omgången i någon turnering på ett år, så det känns ändå som en bra chans. En normal Celik hade ju tagit henne.

 3. Bra av Yasar att ta set mot Benoit! Brukar inte vara särskilt imponerad av svenska 3 sets förluster men med tanke pa Yasars alder och Benoits ranking far det ses som mycket bra gjort! Någon som sag matchen ‘live’? (noterar att det inte finns någon livstream från Ystad till skillnad från manga andra ITF turneringar…)

  I skrivande stund leder Peterson med ett set och har 2-0 i andra set. Kan bli en bra tennisdag :o)

 4. Bade Rebecca och Johanna vann! 48p var från denna vecka, hitills! Svenskorna brukar inte lysa under gräsveckorna men det har var ju jättebra!

  • Peterson vann en 25:a förra året samma period så hon ligger -2 just nu, så de poängen har hon försvarat. Collins var förmodligen ingen bra grässpelare. Många seedade utslagna och många kvalspelare som har gått vidare, förmodligen har de en fördel av sina två vinster på gräs i kvalet mot de andra spelarna som kommer in mer ouppvärmda på underlaget. Lite detta jag menar med att Wimbledon kan vara en givande turnering för man kan ha tur med lottningen och få spelare som inte alls klarar att spela på gräs. Nu får Becca sin gamla nemesis Tomljanovic.

   Larsson har gjort det väldigt bra, många som trodde att hon skulle åka ur topp 100 för ett tag sedan, men hon håller sig fast.

   Cabaj Awad fick tre gem, ligger på 0-8 eller 1-11 i matcher i senaste main draw nu då.

   • Jag tror mycket av Johannas senaste framgångar kan vara ett resultat av att det kommer någon underifrån (Peterson) som ger motivation och sporrar. Det som är bra med två spelare i toppen man drivs av varandra.

 5. Mikael Ymer har precis som tidigare matcher man kunnat sett ett otroligt dåligt psyke där det är väldigt mycket gnäll, skrik och ifrågasättande angående domslut. Frågan är vad som försiggår i hans huvud.
  Otroligt tråkigt att titta på…

 6. Mycket jobb återstår för Celik kan man ju konstatera. Men hon klarade hela matchen, nu är det bara att kämpa på.

  • Jag kallsvettas nästan, men inte helt oväntat scenario efter så långt matchuppehåll. Tydligen en hel del folk på matchen, sponsorer på plats och man lägger matchen på kvällen. Enorm press redan som det är. Och så stämmer inte spelet alls. Den känslan vill jag inte byta till mig.

 7. Även förlust för Mridha i comebacken.
  Blir även tufft för honom att nå topp 750 vid årets slut.
  16 svenskar klarade det ifjol.
  Blir färre i år.

 8. Damtoppen ser bra ut för närvarande. Två svenskor runt 50 i världen efter sommaren?

  Celics förlust och siffror är inget att bry sig om? Det viktigaste är att hon är hel och får en chans att lira. Intressantfortsättning följer. Har hon ngn ”protected” att använda? Annars är det ett hopp ner till övriga efter JL o RP. Ystadresultaten säger det mesta.

  På herrsidan är oron total trots att Elias nosar på topp 100.

  • Jag haller med, Celiks förlust ar inget att tanka for mycket pa. Förhoppningsvis kommer hon kora lite sommarotur och/eller 15k ITF tävlingar resten av sommaren for att komma in i matchvanan igen, och framåt host/vinter kommer hon nog att klättra ratt bra pa rankingen igen. Hon borde kunna använda sin protected ranking när hon inte far WC. Hon har två PR till Grand Slams och jag tror (men kan ha fel) att man har 8 till i andra non-GS tävlingar (ratta mig gärna någon som vet, ifall jag har fel).

   Efter JL och RP kommer förstas Cornelia Lister. Synd att hon inte fatt till det hitills under grässäsongen, som val ar hennes basta underlag. Hade också gärna sett att hon kort fler turneringar som passat henne i singel (typ 25k niva). Risk for rakningras annars.

 9. Mitteregger nu 28-0 i matcher på TE och i Sverige…6-0 6-1 i final mot förstaseedade Mezan. Hon står klart ut i den åldersgruppen.

  Hennemann fick ingen revanch, tycker alltid det är konstigt när man vinner ett stenhårt tiebreak och sedan blir utklassad. Man tycker det borde vara tvärtom, att den som vinner får mentala övertaget. Men sån är tennis.

 10. Otroligt vad ojämna svenskarna är.
  Igår slog Bergevi frdtaseedad.
  Idag 3 game mot oranksd tysk.
  Obegripligt.

 11. Framgångar för juniorerna. Milicevic och Carl Gustafsson i semi i Danmark. Milicevic möter nu Wygonowska som hon förlorade mot i TE (och som Lövkvist slog i EM några månader senare).

  Gustav Ström har vunnit två matcher i en G1:a mot kvalificerat motstånd. Känns som vår bästa killjunior just nu.

  • Håller med om Ström känns väldigt intressant och har slagit många bra spelare på sistone som båda han mött i denna turnering samt i den han fick till final (?) där han slog 1a seedade tysken bland annat. Får se hur det går i dagens match mot australiensaren som har hög rankning. Oavsett vad så bra vecka för honom.

   • “Får se hur det går i dagens match mot australiensaren som har hög rankning. ”

    Den gick till en tuff tresetsförlust. Inget att skämmas för.

 12. Niklas Johansson föll mot nr 1005 i kvartsfinalen…
  Går tydligen inte att göra 2 bra matcher i rad för svenskarna i år…

  • Ang Johansson och Bergevi…. När jag ser spelare som ena dagen slår ut högt rankade och sen förlorar mot typ kvalspelare och dåligt rankade mistanker jag alltid läggmatcher…. Behöver inte vara Johansson/Bergevi i detta fallet utan spelarna dom slog.

 13. Milicevic/Gustafsson i G4-finaler. Milicevic imponerar som bara tappar 4 gem mot Wygonowska, en av de bättre 2003:orna på TE som bland annat slagit topp 70-spelare i år. Peruanska i final, vore kul med seger, det hade fått in henne på topp 300 med tre år kvar på touren.

 14. Också otroligt imponerad av Elmer Möller 14 år som vann pojkklassen.
  Danmark har världens bästa 03:a i Holger Rune och Möller är nu åtta.
  Ser väldigt bra ut för Danmark på både pojk och flicksidan.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.