Vecka 25 | Svårt motstånd för Peterson i WTA Mallorca

En viktig turnering för svensk del går i Ystad (W25) där kvalet spelas måndag och tisdag.

Det kommer en separat artikel om det senare, men klart är att Mirjam Björklund är den enda svenska som går in på sin ranking. Caijsa Hennemann är skadad, muskelbristning, och kan inte vara med.

Till huvudturneringen har följande fått wild card: Fanny Östlund, Marina Yudanov, Ida Jarlskog och Julia Rosenqvist.

Kvalet har sex tomma platser och intressant är att Clara Tauson kommer till spel där.

WTA Mallorca

Då var det dags för Rebecca Peterson att visa vad hon går för på gräs. 13-rankade Belinda Bencic blir jättefavorit i deras möte, en spelare som gjort bra resultat tidigare på gräs. Peterson har utöver ett par besök i Wimbledon spelat en grästurnering i karriären och det var på Mallorca ifjol. Då vann hon tre matcher efter att ha kvalat in och vunnit i första omgången.

Johanna Larsson kvalar i samma turnering och har kvalfinal idag mot Sara Sorribes Tormo. Larsson är med i dubbel också med Kirsten Flipkens.

ATP Challenger Ilkley, England

I norra England finns den här anrika klubben. Mikael Ymer gör sin andra vecka på gräs och är seedad (15) och står således över första omgången. Det står sedan mellan Jan Choinski och en kvalspelare.

M25+H Toulouse

Med Christian Lindell, som kom med tack vare sin ITF-ranking.

M25 Martos, Spanien

Med Jonathan Mridha.

M15 Harare, Zimbabwe

Med Simon Yitbarek, Niklas Johansson och Markus Schultz.

M15 Netanya, Israel

Med Christoffer Solberg.

M15 Tulsa, USA

Med Simon Freund.

M15 Orlando, USA

Med Dragos Madaras.

W25+H Figueira Da Foz, Portugal

Med Linnea Malmqvist.

W15 Tabarka, Tunisien

Med Louise Brunskog.

74 KOMMENTARER

 1. Kan det vara så att Tauson glömde anmäla sig till turneringen och därför spelar kval fast än att hon skulle kunna komma med i MD med sin ranking. Ser henne inte alls på listan. Om det är fallet så förstår jag varför hon inte fick WC till MD.

 2. she missed to enter the tournament i think
  she only could enter the qualies cause the 32 qualies was not full,
  cause of her ranking she is seeded there
  the Wildcards should be preserved for hometown swedish player

  • I agree, but she got a WC to Båstad so I wouldn’t have been surprised if she got one here too:) but it’s good that they let her learn from her mistakes rather than giving her a free card that someone else deserved too.

   • Tycker det är bra att man inte ger WC till någon som hade kommit med i turneringen om man bara kommit ihåg (alternativt prioriterat) att anmäla sig. Kommer ihåg hur Hewitt snodde åt sig WC gång på annan i Stockholm Open när han hade ranking för att komma in i turneringarna när det rentav fanns svenska spelare som hade kunnat göra rätt för sig (den tidens svenska “medelmåttor” hade trots allt topp 200-300 ranking vilket idag är något unikt). Gjorde ju inte saken bättre att han åkte direkt eller tidigt pga bristande intresse i en för hans del “skitturnering”. Tycker inte ens turneringar borde vara tillåtna ge WC till någon som har ranking för att komma med i turneringen då spelarna vid tidpunkten de tar emot WC kan välja att dra sig ur tävlingen utan konsekvenser (möjligen upp till 1000 SEK förlorat i anmälningsavgift som är försumbart belopp för topp 100 spelare).

    • Toppspelare snor tyvärr WC från hemma spelare vecka efter vecka, inte bara så i Sverige. Exempelvis världstrean Karolina Pliskova i Birmingham. Om hon så gärna ville spela så borde hon haft bättre koll och anmält sig? Förstår från turneringens perspektiv att hon säljer mer än en topp 200 spelare som ingen har hört av förut, men förstår inte varför spelare i hennes rankingklass inte anmäler sig till för många turneringar istället för att stjäla WC på detta viset…

 3. Lindell M25+H Toulouse, Mridha + Renard(kval) M25 Martos, Solberg M15 Netanya, N Johansson + Yitbarek(kval) + Schultz(kval) M15 Harare efter en snabbkoll, kan finnas fler som jag missat.

  • Sam Taylor kämpar för närvarande i kvalet i Toulouse (M25+H). Katarina Filip tog bara ett game i Tjeckiens W60+H i sin kvalmatch. Sen är det förstås en massa svenskor i Ystads kval (W25).

   I Ystad tog precis Jacqueline Nylander-Altelius en av sina främsta segrar i karriären när hon slog ut seedad Litauiska. Möter i kvalfinalen Viktorovitch som med ett nödrop (åtminstone siffermässigt) slog ut Julia Lövqvist. Noterbart är två riktigt unga tjejer som (åtminstone siffermässigt) gjort dagens stora prestationer då Julia Lövqvist, född 2003, torska knappt mot Viktorovitch och Maria Petrovic, född 2002, vann med väldigt klara siffror mot seedade Sydney Berlin. Känns som Lövqvist och Petrovic borde tillhöra de största talangerna på damsidan efter Milicevic och Hennemann.

   • Det är synd att just Viktorovitch och Lövkvist möttes, då det är de två tonåringar som gjort bäst resultat på sommartouren på sistone.

    Sara Dahlström vann Båstad Corem FS18 helt överlägset, men mot KRP var hon helt chanslös.

  • Her 4th best result this year. The two GS match wins this years are carrying her ranking. Hope she will be able to climb back to top 60s for the olympics next year but sadly I would be surprised if she even was in the top 200 after those points drop off.

 4. Vet inte riktigt hur Rebecca tappade första set mot Bencic. Hade 5-3 30-15 egen serve och Bencic var irriterad och slängde racket flera gånger. Det var hennes set, lite för många unforced.

 5. Beckan never beats better Players
  allways only Players in her ranking range
  thats a fact since some months

  • Hon kan vara nöjd med insatsen mot Bencic. Bencic är en av världens bästa spelare, #55 i början av året, nu #13 och har slagit mängder av topp 10, Osaka etc. Varit skadad innan. Dessutom bra på gräs.

   Att Rebecca pressade henne såpass är grymt, matchen kunde gå åt båda hållen. Gillar inte hur Bencic slänger rack och håller på, Rebecca är lugnet själv i jämförelse. Blev förvånad att hon faktiskt reagerade på att en boll dömdes ut en gång, det brukar hon aldrig göra. Men linjedomarna var usla i den här matchen och Bencic klagade 20 gånger mer.

   Ser ändå rätt bra ut inför Wimbledon, forehanden biter bra på gräset. Bara hon får en okej lottning. Långsiktigt så gäller det att få bort dubbelfelen och unforced errors, men det vet hon själv om, och då blir hon en toppspelare.

   • Förväntade mig att Rebecca skulle bli en framgångsrik grusspecialist, men skulle inte förvåna mig om hennes första potentiella WTA titel skulle komma på gräs eller hardcourt istället. Där kan hon bara ösa på med sin forehand. Hon har topp 20 kapacitet, som du sa är det de egna misstagen som hon måste minska på.

 6. Rebecka såg bra ut. Passar bra på gräs.
  Även om hon låser sin forehand i traditionell fotställning för ofta, funkar inte bra med hennes grepp. Annars mkt bra. Fin defensiv. Bra tanke

 7. Danmarks framgångar fortsätter.
  Torpegaard vann Challengeren i Columbus och 16årige Holger Rune tog sig vidare till andra omgången i en Challenger.
  Vi får se om även Tauson glänser i Ystad.
  Hoppas att någon Svensk kan överraska.

 8. WC till kvalet i Båstad går till Mackan och Carl Söderlund.
  Mycket märkligt att Christian Lindell inte fick WC istället för Söderlund.
  Lindell har radat upp fina resultat i år.
  Söderlund har inte gjort något resultat sedan januari 2017!
  Var helt chanslös mot spelare runt ranking 1000 sist han spelade en future….

  • Varför WC till okänd spanjor i main draw? Borde varit WC main draw: Ymer x2, Eriksson. WC kvalet: Lindell, Söderlund.

   • Man kan alltid diskutera varför man ger en spanjor ett WC även om han har en svensk förälder eller något sånt (vilket är fallet för Fokina) och är en stor talang som potentiellt kan tacka genom att delta senare som topp 20 spelare (om han når dit) med att stärka Båstads turnering. Det förändrar inte faktumet att ingen annan svensk än bröderna Ymer har det spel som gör det speciellt meningsfullt med WC. Ingen annan svensk är ens topp 400 och steget därifrån till ATP nivå är gigantiskt. Den enda som väl kunde varit motiverat att ge WC är Lindell då han trots allt har vunnit i första ronden två gånger i Båstad men det är många år sedan nu och hans resultat senaste åren är riktigt tunna så jag skulle nog också prioriterat Fokina före honom. Markus Eriksson är en kämpe och det är imponerande att han kämpar på men på 17 försök har han endast vunnit en kvalmatch (första försöket 2009 mot svensk som aldrig varit topp 1000) i Båstad eller Stockholm Open och då måste det vara max WC i kval som är rimligt även för Markus del (kan ge värdefulla rankingpoäng om han skräller). Carl Söderlund har rimligen inte heller meriter som gör att det är bättre att spela huvudturnering än kvalturneringen trots att han lyckades slå Fred Simonsson när han fick WC för tre år sedan, speciellt som han inte ens spelat på touren i år utan enbart i college. Det är däremot lite synd att man inte har fler WC i kvalet då det antagligen kunde vara en värdefull erfarenhet för några av svenskarna utanför topp 500 och Lindell väl rentav kunnat skrälla och vinna en match men i huvudturneringen är jag tveksam på att det hade funnits något värde av att offra ett WC på svensk spelare tyvärr. Tyvärr är nivån så låg att Sverige-trean är rankad utanför topp 400.

    • Det blir alltid olika tyckande när det gäller WC. Man måste komma ihåg att Challenger-tävlingen i Båstad är borttagen och då blir det extra viktigt, tycker jag, att använda alla tillgängliga WC till svenska spelare, likadant i Stockholm Open. Jag skulle kunna tänka mig att göra undantag endast för nordiska spelare, t.ex en dansk i Båstad och en finne i SO. Spanjoren må vara lovande men vi i Sverige behöver inte främja spansk tennis, det klarar de av utmärkt själva med alla ATP-tävlingar och Challenger-tävlingar som de arrangerar. I Sverige har vi bara futtiga 2 tävlingar där vi kan ge svenskar chansen och att då slösa bort ett WC på en spanjor är i mina ögon helt fel.

     • PS. Om spanjoren har ett svenskt pass eller går i tankarna att börja representera Sverige i framtiden så kommer ju situationen i ett annat perspektiv. D.S

 9. maybe Lindell deserves it more but i think he is not so common to sweden anymore
  Söderlund is still younger and played very good there 2016? in bastad challenger and ATP.
  too bad the ATP qualies are only with 16 Players These times. Takes away spots from local Players.

 10. Friberg lost to an unknown hungarian guy 8-10 in tiebreak…this 3rd set tiebreak to 10 is totally dumb…this is World Ranking level and u are playing common shit

 11. Kanske inte oväntat, men bra av KRP att slå Pribylova. Hon och Viktorovitch vidare. Lottningen till main också ute.

  Yudanov får en 2003:a från Grekland som har 5-15 i år på 15k-nivå, en drömlottning i en 25:a.

  Björklund möter Makarova som ju spelade två 15k i Sverige (och blev avstängd för att ha träffat publiken med en boll). Seger där så kan det bli Viktoria Kan som hon har 2-0 i matcher mot på kort tid. Bra lottning överlag känns det som.

  Rosenqvist – Östlund, ja någon som får poäng i alla fall.

  Jarlskog fick seedat, men Niemer kvalar vanligtvis till 25k och har inte överlevt andra omgången utöver en final på hemmaplan senaste året så det kanske kan gå vägen.

  KRP får Cindy Burger. Varit högt rankad men droppat till nästan 500 nu. Inte gjort så mycket i år, men det blir nog tufft.

  Viktorovitch får Tauson som hon har 0-2 i matcher mot och det vore ju en stor skräll om hon skulle vinna.

 12. Dahlberg lost to Ervin Mesic….in 1st round of G4 in Denmark….tough….Mesic is 2004 without an ITF Ranking

  this 2003 from Grekland played a monster quali…should not underestimate her…

  • Grekiskan hade bra lottning i kvalet bara. Hoek ska inte vara seedad, enda anledningen till att hon är det är för att hon vann mot en nigerianskfödd amerikanska som inte vunnit en match i Nigerias 25k för snart ett år sedan. I övrigt vinner hon knappt matcher och är en renodlad dubbelspecialist.

   Men Sakellaridi har vunnit mot bättre spelare än så tidigare så Yudanov kan mycket väl förlora. Poängen är dock att i en 25k-turnering så får man vara glad om man får spelare som normalt inte håller till på den nivån, sen om hon utnyttjar möjligheten eller inte återstår att se. Hon kunde ha fått mycket värre kvalspelare, som t.ex. Tauson som slog grekiskan 6-1 6-1 nyligen.

 13. Hoppas Klara får lite flyt kommande veckor så att hon får tillräckligt med matcher. Viktigt inför 16-års EM där hon har stora möjligheter om hon är i form. Känns lite som om Kevins ranking är lite för bra för honom, eller så kanske han är vassare på hardcourt? Såg Fanny mot Julia idag och blev imponerad Fanny. Hon lyckas med sitt speciella spel få motståndaren dit hon vill. Julia kändes som den bättre spelaren men gick rätt i fällan som ofta tjejer gör.

  • Såg du matchen på plats? Såg bara på live scoren – det verkade som om Julia hade svårt att knyta ihop säcken. Var det hon som vek ner sig i avgörande lägen eller var det Fanny som ’höjde’ sig?

 14. Då är första omgången klar i Ystad. Hade hoppats på att Jarlskog skulle kunna ge Niemeier en tuffare match, men annars gick det som förväntat för svenskorna, inga överraskningar.

  Björklund vann relativt enkelt mot Makarova. Även om hon har 2-0 på kort tid mot Kan så var det en knapp vinst i första matchen och ryskan är inte dålig. Hoppas hon tar det ändå på hemmaplan.

  Yudanov möter kvalspelaren Primorac som gjort det bra hittills. Jag noterade att Yudanov bara fick in 49 % förstaservar och gjorde hela 9 dubbelfel mot grekiskan. Hon har ju chansen mot Primorac, men då lär hon behöva serva bättre än så.

  Östlund får det såklart tufft, men bara att kämpa på.

 15. Mikael vann lätt i sin första gräsmatch för säsongen(förra veckan spelades båda hans matcher inomhus pga regn), ser bra ut men tufft motstånd i nästa, Rosol eller Istomin som båda är etablerade ATP-spelare men har halkat ur topp-100. Rosol har slagit ut Nadal ur Wimbledon och Istomin har ATP-titel på gräs.

 16. Några minst sagt märkliga saker from entry lists som offentliggjordes idag:

  Båstad W125k – Peterson är inte med, vilket betyder att Båstad måste slösa ett WC på henne om hon vill spela. Larsson kom inte in i MD (men kommer kanske in på withdrawals ändå)

  Wimbledon – Lister har ingen partner!! Hon är inte med på listan alls men har till 28 juni på sig att hitta en. Santamaria och Voracova är redan säkert inne med andra partners så dom är inte tillgängliga

  • Trodde de skulle vänta med sista WC till Johanna ifall detta skulle inträffa… Och Lister har planerat att spela i wimbledon så mycket märkligt att hon inte är med. Kombinerad ranking på 300 för att komma med, så hon kan välja vem som från top 200 i antingen singel/dubbel för att komma till spel. Varför spelar inte Peterson och Lister må tro?

   • Lister entered Wimbledon with Dzalamidze, but they are missing the cut by 2 positions, needing 2 pairs to get out or beeing maybe a lucky loser.

    Voracova is in with 55 WTA Doubles from Japon.

    • the pair just ahead of Lister is Minella/Watson, Watson is british so i think she will surely enter by Wildcard..so Lister only Needs 1 pair to withdraw

     • Oh damn you were also writing about this but I was slower to post it 😂 Hopefully they become the first alternates, they should hopefully get in to MD

   • Om jag inte kommer ihåg fel så sa hon i en intervju att de skulle bilda par tillsammans igen när det spelas på grus igen. Kan att ha och göra med att de i början av säsongen redan bestämt att de skulle spela på gräs med X partner. De var ju inte ens ett riktigt dubbelpar förens någon gång i februari/mars.

    • Tror också att hon fortsätter med Voracova efter Wimbledon. Utgick från att hon skulle spelat med Santamaria hela grässäsongen men hon hon blivit dumpad.

     Hon åkte dessutom precis ur Ilkley i kvartsfinalen, så gräsfacit i år är 1 vinst 2 förluster.

     • Blev hon verkligen dumpad eller bara något du antar? Skulle verkligen vara synd men tyvärr så förekommer det mycket sånt.

  • 6 WC att dela ut men jag tror inte Peterson är sugen. Hon spelar inga grusturneringar i juli, har inga poäng att försvara och har sikte på USA i slutet av juli och fokus på Harcourt.

 17. Skulle stått ‘tror hon’. Vet ej, bara ett antagande. Men upplägget verkat märkligt annars – att hon skulle splitta från Voracova under grässäsongen för att spela med Santamaria i Nottingham, Perrin (som inte är någon dubbelspecialist) i Ilkley och sen inte anmäla sig till Wimbledon… Känns som att det måste ha funnits en annan grundplan.

 18. För er som vill höra en intervju med Ida Jarlskog och Julia Rosenqvist så finns det här:

  https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1310035?programid=353

  Del 1 = minut 21, del 2 = minut 46

  Bland annat säger de att de kommer satsa på prokarriär om två år när college är över och dessutom att ingen av dem hade planerat college. Ida sa att hon inte var van vid hur hårt motståndaren slog i Ystad, hon tränar inte mot den typen av spelare.

  Mirjam Björklund enda svenska till kvartsfinal.

  • Mridha är i riktigt bra form. Bra skalp att slå Jomby även om han väl jagat ihop rätt många poäng i lite svagare turneringar.

 19. YTK lade också 2 5000 kronor på en sommartour för damerna den här veckan. Då har i princip alla svenskor valt att åka hem. Nu blir Sapfo Sakellaridi förstaseedad. Övriga seedade:

  2 Molly Helgesson
  3 Sydney Berlin
  4 Therese Ekdahl

  • Herregud. Förstår inte hur dom tänker. Största kategorin på sommartour, dom är redan i Ystad, hur tänker dom? Vissa kanske vill vara med i kval på ITF nästa vecka men dom hade hunnit med både och.

   Vinnaren får väl någonstans runt SEK10,000, mer än de flesta tjänar i snitt på ITF touren. Ibland känns det som om spelarna har mer pengar än vett. Generellt klagas det en del på ’resurser’ bland spelare, ändå prioriteras ofta inte tävlingar med bra möjligheter till prispengar på hemmaplan, så som de största Sommar/Vintertourerna och tex ITF15k. Varje gång man ser svenska spelare ställa upp i turneringar i tex Asien eller USA eller även i Europa samma vecka som det ordnas ITF på hemmaplan (oftast i samma $$$ kategori eftersom de flesta spelar på 15k nivå) blir man lite besviken. Är det en framgångsrik tenniskarriär där dom utnyttjar sina möjligheter och ekonomiska resurser till max för att bli så bra som möjligt som gäller, eller är det att leva ett så flashigt kringresande liv som ’tennisproffs’ som möjligt till mami och papis pengar/tålamod tar slut som gäller?

   Ber om ursäkt för det långa och negativa inlägget men blev rätt triggad av Henriks inlägg om Sommartouren i Ystad och att se hur spelarna inte tar tillvara på de chanser dom serveras på ett silverfat.

 20. Positiva nyheter om Ellen Allgurin.
  Hon hade tänkt spela i Ystad men skadan var inte riktigt läkt.
  Nu är den nästan till 100% Läkt.
  Förhoppningsvis snart tillbaka på tennisbanan.
  Ellen är en riktig fighter som aldrig ger upp sin passion för tennis.

  • Fantastiskt att höra att Ellen är på väg tillbaka :o) Får hon vara skadefri en längre period tror jag att hon fortfarande har mycket att ge.

 21. Siljeström finals!
  Björklund easy win today vs Primorac (i know a Q ..but Primorac could beat 4 women this week so…)
  Larsson/Flipkens into semis @ Mallorca !

  • Intressant värdemätare, Yudanov tar fyra gem mot Primorac, Björklund tappar bara ett. Blir inte förvånad om hon slår Hogenkamp.

 22. Lister är andra alternate till dubbeln i Wimbledon tillsammans med ryskan Natela Dzalamidze. Skulle kommit in i MD med Santamaria men fortfarande bara andra alternate om hon fortfarande spelade med Voracova.

 23. I think Lister should get into it…but Needs Patience to wait for it…and not travel away from Wimbledon or even not travel to Wimbledon….big Money lays on the street there for her…

 24. JCA valde en €5000 grästurnering istället för Ystad itf $25000. Undrar vad som avgjorde att hon valde en privat turnering som inte ger några wta poäng och mindre prispengar istället för en hemmaturnering med wta poäng och mer prispengar?

  • JCA är inget vidare på grus, kanske därför? Men man tycker ju att hon borde ta chansen när den ges, hade väl kommit in på en av de 5 ITF rankning reserverade platserna?

 25. Mycket bra tävling av Björklund trots knapp förlust idag.
  Vi pratar ju ofta om att svensk damtennis ligger före herrtennisen men stämmer det egentligen? Jag gjorde en lista för både herrar och damer där ATP-poängskalan som kommer att gälla från augusti appliceras och får fram följande för 2019:
  1) M Ymer 357p, 2) Peterson 306p, 3) E Ymer 196p, 4) Larsson 130p, 5) Björklund 66p,
  6) Eriksson 54p, 7) Lindell 42p, 8) Bergevi 18p, 9) Madaras 16p, 10) Mridha 15p, 11) Friberg 14p, 12) Yudanov 13p, 13) Henneman & Östlund 12p, 15) Yitbarek 11p.

  • Eftersom Björklund och Eriksson är ganska nära varandra poängmässigt och väl anses ungefär jämnbra enligt den statistiken då, så gjorde jag en annan kontroll: Hur många topp 500-spelare har Eriksson slagit jämfört med Björklund i år?

   Eriksson = 1 på 15 tävlingar
   Björklund = 16 på 13 tävlingar

   Björklund är 9 år yngre.

   Anser du t.ex. att M.Ymer är längre fram i karriären än Peterson för att han har 50 poäng mer enligt den skalan?

   • Enligt denna lista är Mikael bättre än Rebecca under 2019, det innebär att om de fortsätter med ungefär samma form så kommer Mikael att gå om Rebecca på rankingen vid årets slut.

    • “Enligt denna lista är Mikael bättre än Rebecca under 2019”

     Nåja, tagit fler poäng i alla fall. Men som jag ville belysa med min jämförelse mellan Björklund/Eriksson så känns det inte riktigt som en särskilt pålitlig lista att gå efter om man vill bedöma nuvarande eller framtida potential. Att Eriksson har fått nästan lika många poäng som Björklund i år är ju helt skevt då han inte har behövt eller kunnat besegra i närheten lika högt rankade motståndare.

     Som Henrik säger är det viss skillnad på att vara stabil mot topp 200-motstånd jämfört med att åka ut i andra omgången för att man möter Serena Williams eller andra topp 40-spelare turnering efter turnering. Imorgon väntar för övrigt 36-rankade Sasnovich, hon har inte fått något gratis i år med lottningarna tyvärr.

     • Ranking och poäng tar ju inte hänsyn till motståndarens ranking eller framtida potential. När det gäller framtida potential så är ju Larsson på väg ner, man kan då jämföra duon Ymer/Ymer mot Peterson/Björklund där alla fyra har en god framtida potential men Ymer/Ymer ligger före just nu.

  • Sorry, missade JCA, hon ska med. Lister har inte nått 10 poäng där jag drog gränsen.
   1) M Ymer 357p, 2) Peterson 306p, 3) E Ymer 196p, 4) Larsson 130p, 5) Björklund 66p,
   6) Eriksson 54p, 7) Lindell 42p, 8) Bergevi 18p, 9) Madaras 16p, 10) Mridha 15p, 11) Friberg & Cabaj-Awad 14p, 13) Yudanov 13p, 14) Henneman & Östlund 12p, 16) Yitbarek 11p.

 26. Intressant lista. Men faktum är att vi har/haft två tjejer som spelat WTA-tennis kontinuerligt, medan inga grabbar har platsat på ATP-touren. Vi har inte haft någon som varit given att få spela Grand Slams sen Söderling 2011 på herrsidan, medan vi alltid haft minst en som får göra det på damsidan. I övrigt blir det till att göra det till en subjektiv bedömning.

  Någon tror att Mikael Ymer är redo att slå topp 100-spelare på löpande band, vilket krävs om han ska bli runt 60-70 i världen. Inget fel att tro på det, men det är skillnad på att vara stadig mot spelare utanför topp 200 och detta. En gigantisk skillnad. Kanske går det, kanske inte?

  För mig är det mindre viktigt. Jag tycker det är intressant med spelare som gör allt för att nå sin maxpotential, vad den nu än må vara. Hos en del spelare ser jag vissa saker som begränsar dom.

  Klaffar allt, och då menar jag verkligen allt, så ser jag ett par stycken som faktiskt kan bli WTA-spelare och leva på sin tennis kommande 5-10 åren. Min egen subjektiva bedömning är att ingen på herrsidan kommer att göra samma bedrift. På sikt tror jag att klyftan mellan herr- och damtennisen kommer att vidgas. Framförallt för att de som kommer fram nu har en inställning vi inte sett tidigare. Det tror jag kommer smitta av sig.

 27. Själv tror jag att Mikael Ymer har störst potential om han får vara skadefri.
  Bröderna Ymer är ju ganska nära topp 100 och Atptouren.
  De svenska tjejerna är just nu ganska långt från topp 100 förutom Rebecca och Johanna.
  Tror att om Mikael Ymer får vara skadefri kommer han vara Sveriges högst rankade spelare inom 1 år.
  Kan inte se någon annan spelare nå topp 100 just nu.
  Hoppas jag har fel.

  • Ja, bra vändning. Sasnovich var i fjärde omgången av Wimbledon förra året. Men hon gick ner sig spelmässigt efter första set och missade mer och Rebecca tog chansen. Tredje set var inget snack.

 28. “man kan då jämföra duon Ymer/Ymer mot Peterson/Björklund där alla fyra har en god framtida potential men Ymer/Ymer ligger före just nu.”

  Ja det beror ju på hur man ser det. Är det mest värt att ha två runt 100-strecket, eller mest värt att ha en runt 50-strecket som slår toppspelare? Var det mest värt att ha Söderling i grandslamfinal och vem som nu var tvåa på den tiden långt utanför topp 100, eller Larsson/Arvidsson runt 50-strecket? Jag vet vad jag föredrar.

  Men Ymerbröderna har vi alltid sagt har potential. Det är under dem som det finns ett tomrum på herrsidan. Din lista ger sken av att herrarna har ett övertag, på grund av ett flertal över 25 år som länge har försökt slå igenom, men anledningen till att folk har sagt att det ser bättre ut på damsidan är för att de räknar in ålder och potential, inte bara statistik och aktuella poäng. Är en sponsor mer intresserad av Lindell eller Hennemann? Enligt listan Lindell, för han är ju bättre.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 43 | Två W15-tävlingar väntar i Stockholm

Ellen Allgurin gör comeback på den internationella scenen.

Vecka 42 | Fokus på Stockholm Open

Vad kan en formtoppad Mikael Ymer hitta på i Stockholm Open? Och hur är statusen på Elias Ymer efter skadeuppehållet?

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.