Vecka 26 | Kvalet till Wimbledon inleds

2

Kvalet till Wimbledon är väl det som kommer dra till sig mest uppmärksamhet. Som högt seedad i kvalet har Elias Ymer fått en bra lottning. Frågan är hur han kommer påverkas av att vara utan Söderlings stöd?

Det är samtidigt bara en challenger som spelas. Både Mikael Ymer och Christian Lindell var med i kvalet, men utan lycka.

Att Mikael Ymer bara fick tre gem med sig mot Daniel Masur är ingen rolig läsning. Tysken, som spelade elitserien med Fair Play i vintras med blandat resultat, åkte sedan ut mot 365-rankade Hugo Grenier så det var knappast en formtoppad motståndare som Ymer stöp mot.

Christian Lindell vann mot tredjeseedade Alejandro Gonzalez i sin första omgången.  Colombianen har dock ett par svaga månader bakom sig. I nästa omgång föll Lindell också mot en annan spelare från Colombia, 422-rankade Cristian Rodriguez.

Herrar

Wimbledon – kval

Elias Ymer var nära att komma in i huvudturneringen men får nu nöja sig med att vara fjärdeseedad i kvalet. Ymer gör sitt tredje kval till Wimbledon. 2015 tog han sig igenom kvalet, men ifjol åkte han i andra omgången. Här är spelarna han kan få möta:

Elias Ymer – Stefano Napolitano
Salvatore Caruso – Adrian Menendez-Marceiras

Attila Balazs – Duckhee Lee
Gregoire Barrere – Thiago Monteiro

23-årige Napolitano är rankad 249 och spelade nyligen kvalet till challengerturneringen i Ilkey på gräs. Det blev två matcher: vinst mot Köpfer och förlust mot Go Soeda. Italienaren har gjort ett kval tidigare till Wimbledon, 2017, och föll då direkt mot Vincent Millot.

I eventuell andra omgång antingen Caruso, som aldrig gjort något resultat på gräs eller den rutinerade spanjoren Menendez-Marceiras som däremot har en hel del erfarenhet på underlaget. Han kvalade in 2012. I år har han spelat tre challengers på gräs inför kvalet, men bara vunnit en match.

Det är ingen lottning som skrämmer, inte heller motståndet i eventuell kvalfinal.

Germany F5 Futures
15000-dollars på grus i Kamen. Markus Eriksson och Filip Bergevi är med.

Italy F16 Futures
15000-dollars på grus i Gaeta. Jonathan Mridha gör sin andra start efter skadeuppehållet och är femteseedad. Han inleder mot 1374-rankade Andrea Grazioso.

Sri Lanka F3 Futures
15000-dollars på grus. Niklas Johansson var i kvartsfinal på Guam förra veckan. Långresorna forsätter och nu har han lottats mot 658-rankade Michal Dembek.

Damer

$100,000+H Southsea, England
Turnering på gräs med 16-lottning bara. Johanna Larsson är med.

$25,000 Ystad
Lottningen finns här.

$15,000 Alkmaar, Nederländerna
Marina Yudanov är femteseedad och möter ett wild card, Annick Melgers.

$15,000 Guimaraes, Portugal
På hardcourt. Jacqueline Cabaj Awad och Linnea Malmqvist finns med.

Föregående artikel$25,000 Båstad – så här ser kvalet ut
Nästa artikelHär är svenskarna som nått minst kvartsfinal i Wimbledon

2 KOMMENTARER

  1. Lister och Peterson i dubbel kval (med olika dubbelpartners) idag! Tråkigt för Lister då hon tvingas kvala in istället för att komma med direkt, däremot roligt för Rebecca att få en chans att spela dubbel i Wimbledon!

  2. Varannandagspelaren Filip Bergevi slog till och släppte bara 3 game mot Sjisling.
    Blir det förlust mot sämre rankad som vanligt i nästa match?
    Mridha verkar skadad igen sedan han brutit sin match efter ett set.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här