Vecka 29 | Flera svenskar gör comeback

Utöver ATP-turneringen i Båstad har vi Rebecca Peterson och Johanna Larsson i spel i WTA-turneringar i Bukarest och Gstaad. Dessutom hittar vi flera comebackande svenskar.

I genomgången här redovisas lottningarna i huvudturneringarna. Vi hoppas kunna fylla på med fler namn redan under måndagen.

Carl Söderlund har inte spelat någon ITF-turnering sedan november 2017 men är nu med och kvalar i Iowa City. Söderlund är idag rankad 1544 efter att ha varit 387 som bäst 2017.

Susanne Celik fortsätter sin comeback med kval i Pärnu i Estland. Och så hittar vi Kajsa Rinaldo Persson i lottningen i franska Dijon. Kajsa har varit borta i tio månader pga skada.

Herrar

ATP Båstad
Mikael Ymer mot Denis Istomin och Elias Ymer mot Thiago Monteiro. Dessutom svenskt i dubbelturneringen.

Estonia F1
15000-dollars. Karl Friberg, Dragos Madaras och Lucas Renard. Ytterligare ett par svenskar i kvalet.

Damer

WTA Gstaad
Johanna Larsson är faktiskt andraseedad i Schweiz. En turnering utan de bästa, men som håller en jämn kvalitet. Larsson möter ett wild card i första omgången, Leonie Küng. 17-åringen var i final i Wimbledon förra veckan och är rankad 417.

Larsson var i kvartsfinal ifjol i Gstaad mot Kiki Bertens. De båda vann dubbelturneringen. Bertens är inte med i år och Larssons nya partner är istället Eugenie Bouchard.

WTA Bukarest
Rebecca Peterson på nedre halvan och inleder mot Tamara Zidansek. Vid vinst där väntar förmodligen andraseedade Mihaela Buzarnescu. Turneringen har spelats fyra gånger och vid tre tillfällen har en rumänska fått lyfta trofén.

Cornelia Lister var med i kvalet, men förlorade i första omgången. Lister är med i dubbelturneringen och har vid sin sida Georgina Garica-Lopez [115]. De möter Dzalamidze/Soylu i första omgången.

$25,000+H Figueira Da Foz
Turnering i Portugal på hard. Jacqueline Cabaj Awad möter ett wild card, Ines Murta.

$15,000 Bryssel
Grusturnering i Belgien. Ida Jarlskog och Mirjam Björklund möts i första omgången.

15,000 Dijon
Turnering i Frankrike på hard. Kajsa Rinaldo Persson gör comeback här. Kajsa har fallit ned till plats 976 på rankingen efter långt skadeuppehåll och gör sin första ITF-turnering sedan hon var i Australien i september förra året. Hon möter fjärdeseedade Andrea Renee Villareal.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.