Vecka 30 | Elias Ymer i ATP Gstaad

Damer

WTA Moskva
Johanna Larsson mot femteseedade Aliaksandra Sasnovich i första omgången. Larsson har 2-0 i inbördes och de möttes senast förra året på grus i Madrid. Larsson förlorade mot Mandy Minella i Gstaad den gångna veckan, men i efterhand kan vi konstatera att Minella gick hela vägen till final. Det är tio månader sedan Minella födde en dotter.

Larsson spelar också dubbel är med Xenia Knoll förstaseedade.

$80,000 Prag
Cornelia Lister spelar kval och är med i dubbelturnering ihop med Nina Stojanovic.

$15,000 Tammerfors
Marina Yudanov enda svenska på plats i Finland i main draw. Kan få sällskap av Jacqueline Nylander Atelius som är i kvalfinal.

$15,000 Les Contamines-Montjoie
På hardcourt i Frankrike. Linnea Malmqvist möter förstaseedade Tess Sugnaux och Kajsa Rinaldo Persson möter åttondeseedade Lucie Wargnier.

$15,000 Sandefjord
Tre svenskor i main draw i Norge. På övre halvan Julia Rosenqvist som möter en lucky loser, Lene Mari Bolkesjø Hovda. På övre halvan finns också Susanne Celik som möter kvalspelaren Anastasia Shaulskaya från Ryssland. Sydney Berlin klarade kvalet och möter en annan kvalspelare i Raffaela Alhach från Mexiko.

Herrar

ATP Gstaad
Elias Ymer var sist in på rankingen i denna 250-turnering och han får möta Taro Daniel [89] i första omgången. Japanen vann sin första ATP-turnering tidigare i år, på grus, i Istanbul. Vinnaren här åker på spanskt motstånd i omgång 2, antingen Garcia-Lopez eller Carballes Baena.

ATP Challenger Tammerfors
Markus Eriksson i kvalfinal mot Ivan Gakhov. Övriga svenskar redan utslagna. Karl Friberg i första rundan och Gustav Hansson samt Jonathan Mridha i andra kvalomgången.

Vi hittar också Markus Eriksson och André Göransson i dubbellottningen.

Italy F20 Futures
Spelas på grus i Pontedera och är en 25000-dollars+H. Christian Lindell är andraseedad och börjar mot en kvalspelare. Det är Lindells femte tävling i Europa i sommar och hittills har det inte blivit någon rankingpoäng.

Lithuania F1 Futures
15000-dollars i Vilnius. Dragos Madaras är sjundeseedad och möter kvalspelaren Paul Jubb i första omgången. Christoffer Solberg klarade kvalet men fick förstaseedade Sergey Betov i första omgången.

USA F20 Futures
Carl Söderlund är med i kvalet.

- Annons --

16 KOMMENTARER

 1. Växeltittade på Johanna Larsson och Elias Ymer.

  Johannas match var snabbt över och hon blev fullständigt utklassad av Sasnovich i ett och ett halv set. Ingen rytm alls i spelet, Sasnovich avslutade snabbt alla dueller resolut. Larsson såg frustrerad ut och kastade racketen flera gånger. 1-6, 3-6.

  Inte mycket roligare att se Elias Ymer. Såg inte ut att ha någon riktig taktik över hur han skulle slå Taro Daniel. Mycket mitt i banan tills någon slog ut. Japanen inte mycket bättre, men vann de viktiga bollarna. 6-7, 5-7.

 2. Har Elias vunnit nån match sedan Söderling försvann?

  Solberg slog tydligen den förstaseedade i Litauen. Oväntat.

  Celik ligger under 2-4 0-30 i avgörande. Blir det ännu en förlust? När Peterson kom tillbaka så var hon typ bättre än innan och det tog inte lång tid innan hon vann turneringar på 25k-nivå. För Celik ser det mycket tyngre ut, visserligen har hon också haft ett ännu längre skadeuppehåll.

  • Men Rebecca behövde väl inga komplicerade operationer heller? Sju månader och kunna hålla igång eller arton månader plus tre operationer och inte kunna träna alls, det är ju lite skillnad om man säger så.

   • Jag är inte insatt i hur deras träningsupplägg såg ut under rehabiliteringen, men enligt intervju har Celik tränat hårt sedan början av året, dvs minst ett halvår. Av den anledningen trodde jag hon skulle hålla en lite högre nivå från början, men det får ta sin tid. Det är en svår situation hon kommer ifrån helt klart.

 3. Yes! Celik vann precis sin match! Vande och vann mot en lagt rankad ung spelare. Vagen tillbaka verkar väldigt lang men skönt att hon iallafall har vunnit sin forsta man draw match sedan skadan och far åtminstone en match till. Med sina poäng från de svenska turneringarna och nu från denna borde hon också fa ranking igen.

  Lister har vunnit två kvalmatcher och ar nu i kvalfinal i 80k i Tjeckien. Visserligen segrar mot rankingmassigt samre motstånd men matcher vinner man pa banan, inte pa rankingen, sa bra gjort. Hoppas att det blir några vinster till sa att hon far lite flow i singelspelet också.

  • Skönt för Celik. Hade Lister inte vunnit den andra kvalmatchen så hade Björklund varit förbi henne och ny Sverigetrea på nästa rankning. Nu håller hon den positionen ett tag till i alla fall.

 4. Woohoo! Lister klar for main draw i Prag efter en imponerande seger mot bra motstånd i kvalfinalen. 5 WTA poang, drygt US$700 och förhoppningsvis en bra dos självförtroende. Keep it coming :O)

  • Snyggt! Och en klar vinst också.

   Jag hoppas ITF sänder matchen mot Stojanovic, de sänder ju vissa matcher i den turneringen via ITF Live och jag har inte sett så mycket av Lister.

   Även Berlin och Yudanov vidare. Yudanov – Oorpaana är en rätt intressant match om den blir av.

   Däremot åkte Madaras direkt efter sin turneringsseger =/. Och även Söderlund ute i kvalet.

 5. Jag såg på Listers match mot Stojanovic. Det var egentligen inte så mycket som skiljde dem åt och Lister verkar ha ett bra spel i grunden. Stojanovic var lite smartare, och bättre framme vid nät, medan Lister lite för ofta slog höga bollar som blev för korta och därmed kunde attackeras på.

  Precis som i förra matchen (då en dubbelmatch) jag såg med Lister så blev det en lång domardiskussion. Det var för mig omöjligt att se om bollen var ute med den upplösningen och kameran, men det tog säkert fem minuter innan spelet kom igång igen och Lister pratade både om fusk och försökte övertala sin motståndare (och dubbelpartner) att ge henne poängen, men det är ju domaren som dömer och det är sällan lyckat att lägga energi på sånt. Innan dess hade det ropats könsord vid något tillfälle också. Efter matchen tackade hon inte domaren. Sånt som måste slipas bort oavsett om domaren hade fel eller inte.

  Annars en bra dag med bland annat en finfin seger för KRP mot Wagnier och Sydney Berlins första kvartsfinalplats någonsin.

  • Oj! Har ledig sett Lister uppföra sig så förut. Inget vidare att bråka med sin dubbbelpartner heller… kanske var övertänd?

 6. Synd att de möts men kul ändå med Kajsa mot Linnea i kvartsfinal i Frankrike 🙂

  Bra av Linnea att slå Sugnaux framförallt. Någon som vet varför Julia Rosenkvist lämande WO innan sin match, sjuk?

  • Övertygande seger av Kajsa! Nu blir det Armitano som inte är dålig men som aldrig har nått ITF-final och som hon har slagit förut. Hoppas hon vinner, hade vart jättekul med till och med en turneringsseger så snart efter comebacken.

  • Lister vann dubbeln!!!!! 115 WTA poäng och ca US$2,200 i prispengar (plus US$700 från singelspelet). Bra vecka :o)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste nytt