Vecka 31 | Ymer mot Karlovic i Los Cabos

5

Elias Ymer inleder hardcourtsäsongen i Mexico med spel i 250-turneringen i Los Cabos. Ymer lottades mot Ivo Karlovic.

ATP Los Cabos
Den kroatiske jätten Karlovic sjunker stadigt på rankingen är och nu rankad 117. På de tio senaste matcherna har han vunnit två. Ifjol åkte han ut i första omgången i Los Cabos, men 2016 vann han turneringen efter en ganska tacksam lottning.

Elias Ymer har sex raka förluster och gör nu sitt fjärde framträdande på ATP-touren i en 250-tävling. Han är ännu segerlös. I augusti ifjol spelade Ymer två challengers med framgång (vann i Cordenons och var i semi i Manerbio). 119 av de 510 rankingpoäng Ymer har idag kommer från de tävlingarna. Augusti blir viktig – upp eller ner eller status quo? Vinnaren här möter fjärdeseedade Adrian Mannarino.

Ymer är också med i dubbelturneringen med Bradley Mousley. Med är också Andreas Siljeström som spelar med Hans Hach Verdugo.

ATP Challenger Sopot
Jonathan Mridha och Karl Friberg i kvalet i Polen. Båda vann sina inledande matcher, men åkte på de bäst seedade i kvalet i nästa omgång. Mridha föll mot Maxime Janvier med 3-6, 2-6 och Friberg förlorade mot Renzo Olivo med 4-6, 6-7.

ATP Challenger Liberec
Från färsk titel i Finland till ny challenger i Tjeckien för dubbelparet Markus Eriksson och André Göransson.

Ireland F1 Futures
Carpet, utomhus, på Carrickmines Croquet and Lawn Tennis Club. Läser man vidare ser man att det blir spel på sju utomhusbanor på syntetiskt gräs. Inte så vanligt, och dessutom en 25000-dollars dit bara två spelare på topp 700 har tagit sig. Både Niklas Johansson och Lucas Renard tar plats i huvudlottningen.

Austria F5
15000-dollars på grus i Vogau. Jonathan Stenberg är med.

Finland F1
15000-dollars på grus i St Karins utanför Åbo. Gustav Hansson, Christoffer Solberg och Linus Frost är med. Sam Taylor kvalade in.

Damer

$15,000 Savitaipale
Sydney Berlin är med via kval.

$15,000 Dublin
Spelas på samma anläggning som futuretävlingen i Irland. Linnea Malmqvist är med.

Juniorer

Lag-EM spelas den här veckan. Artikel om det kommer senare.

Föregående artikelEM i Klosters – så gick det för svensk del
Nästa artikelBjörklund besegrade Cabaj Awad i Norrköping

5 KOMMENTARER

  1. Elias Ymer besegrade Ivo Karlovic med 6-4, 6-3. Ymer släppte bara ifrån sig nio poäng i egen serve under hela matchen och hade aldrig någon breakboll mot sig. Stadigt. Ymer mot Mannarino [4] i nästa omgång. Det blir en helt annan match.

    • Det är faktiskt inte särskilt vanligt att man bryter Karlovic i båda seten. Hans matcher innehåller oftast minst ett tiebreak.

  2. Kul ändå! Vinner Ymer ett par matcher till så är han på topp hundra-listan. Fast det lär ju bl svårt.

  3. Hade chansen att nå topp 100 för ngn månad sen men segrarna uteblev. Behöver nog semi i veckan för att nå målet. Svårt och sedan kan det dröja med ny chans. Många poäng att försvara i augusti!

  4. Har vi en framtida dubbelteam med Eriksson och Göransson? Såg deras kvartsfinal mot Safranek/Satral i Liberec. Det var mycket taktiksnack och några bollar vann dom genom att lura motståndarna med annorlunda uppställning vid egen serve. Såg onekligen intressant ut. Hoppas dom fortsätter att spela tillsammans. Dom har tillräckligt med ATP dubbelpoäng för att fortsätta spela Challenger huvudturneringar utan kval.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här