Vecka 32 | Eriksson och Ymer i kvalfinaler

Kom med och diskutera veckans händelser i tennisvärlden för svensk del!

Elias Ymer är skadad och kom aldrig till spel i kvalfinalen i Toronto. Däremot gick diverse kvalfinaler svensk väg.

Herrar

ATP Challenger Pullach, Tyskland (€127,000)
Mikael Ymer klarade kvalet och tappade inte något set. Det var heller inte den svåraste av lottningar där han ställdes mot 404-rankade Alexandre Muller i kvalfinalen. Ymer möter nu den två år yngre Rudolf Mölleker i första omgången. Tysken, som är född i Ukraina, är rankad 251. Mölleker var med i Båstadkvalet på wc. Han har förutom en challengertitel i år två vunna ATP-matcher mot Jan-Lennard Struff i Stuttgart och i Hamburg slog han David Ferrer. Det här blir en intressant match. Vinnaren möter antingen Jürgen Zopp eller Pedro Cachin i omgång 2.

ATP Challenger Portoroz, Slovenien (€64,000)
Markus Eriksson vann kvalfinalen över Christopher Heyman. Han är rankad 304 och den högst rankade spelare Eriksson besegrat i år. Svensken möter kroaten Viktor Galovic [230] i första omgången. Galovic, bekant från kvalet i Båstad (förlorade mot Bolelli), var i kvartsfinal i ATP-turneringen i Gstaad i juli. Vinnaren här möter antingen Salvatore Caruso eller Aslan Karatsev.

Finland F2 Futures
På grus i Hyvinge med fem svenskar i lottningen. Gustav Hansson, Karl Friberg och Jonathan Mridha är seedade. Christoffer Solberg och Sam Taylor är också med.

Belarus F1 Futures
I Minsk i Vitryssland på hardcourt. Niklas Johansson är med.

Damer

$25,000 Las Palmas
Mirjam Björklund via kval och lottades mot andraseedade Ulrikke Eikeri.

$25,000 Chiswick
Spelas i England på hard och Linnea Malmqvist klarade kvalet. Får nu möta en riktigt erfaren motståndare, Urszula Radwanska som idag är rankad 352.

$25,000 Warszawa
Marina Yudanov kvalade också in till en 25:a och får möta ett wild card utan ranking, Klaudia Wira.

- Annons --

22 KOMMENTARER

 1. Vilken fin seger av Björklund mot 268-rankade Eikeri. Visserligen hade norskan fyra raka förluster inför matchen, men 6-2 6-2 mot henne är riktigt bra. Tycker man ser en klar förändring sedan hon fick tränare.

  • ”….sedan hon fick en tränare”

   Sluta kommentera sånt du inte vet nåt om. Sluta dra slutsatser när du inte har någon koll.

   • Baserat på vad du skrivit tidigare, kan jag inte säga att jag är förvånad över att du inte förstår vad jag egentligen menar. Jag måste vara väldigt noggrann med vad jag skriver så att jag inte missar något ord, för då är du där direkt och tolkar det bokstavligt.

    Men så som du håller på är det meningslöst, du får leva med det. Finns ingen poäng i att svara på dina inlägg mer, du har bara för avsikt att skapa osämja ändå. Du har verkligen inte för avsikt att tillföra något till sidan i alla fall, vilket man kan tycka att du som tennistränare borde kunna göra. Men icke, bara gnäll hela tiden, suck.

 2. Linnea följde upp segern igår med hela 6-1 6-2 mot Armitano som vann 15k-turneringen hon själv var med i förrförra veckan. Och även Yudanov höll för favoritskapet och tog sig till main draw. Intressant fas nu med flera som går långt i 15k-turneringarna och börjar knacka på 25k-nivån.

  De sänder från England via ITF live så med lite tur går det att se Linneas match.

 3. Nu så, dagens axplock, som redan konstaterats av fler:
  – Yudanov och Malmqvist som kvalar in till 25K
  – Björklund kvalar in till 25K och slår andraseedade Eikeri i första omgången
  – Eriksson och M Ymer kvalar båda in till respektive challengerturnering
  – Friberg, Hansson, Solberg och Taylor (skönt, grattis) vinner i första omgången i Finland
  (bara Johansson som förlorade en jämn första match i Vitryssland, även om en ännu jämnare seger i dubbeln i liten mån kompenserar, och så E Ymer som inte kunde fortsätta)
  Lyckönskar till fortsättning, kör hårt!

 4. På Finlands future denna vecka står det jonathan friberg, är han bror till karl friberg? Eller är det jonathan mridha ni Menar?

  • Riktigt imponerande! Och att tappa 5-2 till 5-5 och ändå vinna. Måste vara väldigt länge sen som vi hade tre svenskor vidare från första omg. av tre olika 25k-tävlingar.

 5. Nej vad tråkigt, Linnea gav upp vid 5-6 i första set. Hon hade 3-0 och 4-1 i början av matchen =/. Grammatikopouluo spelade ju jämnt med Johanna Larsson för några månader sedan, tråkigt tråkigt. Vilken turnering hon gjorde ändå.

   • Jag hade bara koll på live score, så vet ej. Tyvärr livestreamades inte Linneas två matcher, de valde att visa andra matcher istället.

    Yudanov förlorade också precis och Björklund åkte ju innan, båda i tresetare. Yudanov 5-7 i tiebreak i andra set… och Björklund 4-6 i avgörande och tog fler bollar än motståndaren totalt. Alla tre kunde med lite mer flyt/marginaler ha gått vidare, istället blev det ingen. Men ger ju mersmak.

 6. Lill-Ymer slog Zopp och är klar för kvarten i 125-challengern! Starkt med fem raka segrar inklusive kvalet. Såg annars ut att gå åt pipan när han tappade 4-1 till 4-5 i första set och Zopp servade för setet, men starkt att vända på steken igen.

  • Starkt. Bättre servestatistik än vanligt. Kanske lite för lite förstaserve in men bra utdelning på andraserve och färre breakbollar mot sig.

 7. Hansson fortsätter vinna turneringar. Sverigefyra helt plötsligt när poängen väl har räknats in.

  Noterbart imo I junior-SM att 2003:orna Lövkvist och Milicevic möts i final av F16 trots att de är ett år unga. Lövkvist har slagit Bostrand och Petrovic som båda var med i lag-EM. Även Leo Borg är i final i P16 och var på vippen att möta Strömberg. 2003 fortsätter att framstå som en bra generation.

  Samtidigt har Hennemann tappat två gem på fyra matcher på vägen till final i F18…

  • Kul med en back-to-back-seger, inte så enkelt att ladda om!
   Mridha visade också gryende form och vann och i första omgången i Challengerkvalet i dag, liksom Eriksson. Får hoppas på två segrar till i kvalet för någon eller varför inte båda av dem.

   • Det är en fin egenskap, att inte vara nöjd efter en bra vecka och det är något av det svåraste som finns att vinna två veckor i rad.

    Visst, konkurrensen i Finland var inte knivskarp men Hansson kan inte göra så mycket mer än att vinna. I det läge han är i så gäller det att bättra på rankingen för att komma in i 25000-dollars och på sikt challengers.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste nytt