Vecka 33 | Rebecca Peterson klarade kvalet till Cincinnati

Här hittar du var de svenska spelarna är denna vecka

Vad händer i veckan? Det här är en kortare sammanfattning hur läget ser ut inför måndagen. Sidan uppdateras efterhand.

WTA Cincinnati (Premier 5)
Efter klara kvalvinster mot Schmiedlova och Putintseva kliver Rebecca Peterson in i huvudturneringen och möter 54-rankade Katerina Siniakova. Vinnaren möter i andra omgången antingen Elise Mertens eller Magdalena Rybarikova.

Marina Yudanov och Katerina Filip är med i kvalet till 25000-dollarsturneringen i Leipzig. Mirjam Björklund är i kvalfinal i en annan 25:a, Las Palmas.

ATP Challenger Cordenons, Italien
Två svenskar i måndagens kvalfinaler: Markus Eriksson möter 562-rankade Riccardo Bonadio och Jonathan Mridha möter 710-rankade Enzo Couacaud. Båda svenskarna förlorade men Eriksson får en ny chans som lucky loser.

Finland F3 Futures
Spelas på grus i Helsingfors. Med är Sam Taylor, Linus Frost, Fred Simonsson, Jonas Eriksson Ziverts, Karl Friberg och Christoffer Solberg.

Polen F7 Futures
Christian Lindell är med. 25000-dollars.

Germany F12 Futures
Med Filip Bergevi.

Romania F9 Futures
Dragos Madaras. 25000-dollars.

- Annons --

28 KOMMENTARER

 1. Det var den lottningen jag hoppades på på förhand, Siniakova är den sämst rankade som kom med direkt och hon har 1-1 mot henne. Sen är Mertens en av de lägst seedade. Finns ju bara bra spelare här men fanns värre lottningar imo.

  • Elias strök sig från Vancouver Challenger. Antar att magskadan som han hade när han lämnade wo i kvalet till Toronto ATP 1000 spökar fortfarande. Krya på honom.
   Dom andra har jag iallafall inte sett i nån entry list denna vecka.

 2. Ingen välspelad match för att uttrycka det milt (runt 80 unforced errors totalt tyckte jag de sa), men vinst och nytt personbästa, rank 59 just nu för Peterson.

  • Du är verkligen tennisintresserad Andreas som postar inlägg kl 04.40.
   Keep up the good work😃.
   Kul att Rebecca verkar ha etablerat sig på WTA-nivå, för nu i alla fall.

    • Intressant att se hur hon står upp mot Mertens, hon har ju bevisligen bevisat att hon rår på spelare runt topp topp 40 i världen det här året. Samtidigt har hon inte mött många motständare runt topp 20, så när hon tar sig vidare en bit i turneringarna får hon ju välbehvlig erfarenhet för vad som krävs mot de allra bästa. Skitkul att hon är på den här nivån nu!

     • Mertens är en av de spelare som har bästa defensiven nu och använder motståndarens fart. Det kommer bli oerhört tufft för Rebecca. Men också väldigt kul att vi får vara med om den här nivån på matcher. Härligt!

 3. I matchcenter står det att Jonathan Mridha förlorade mot A. Dubrivnyy. Det stämmer inte. I kvalet challenger cordenons mötte han först Hugo Grenier och Mridha vann med 6-4 6-2 i andra kvalomgången mötte han A. Dubrivnyy och mridha vann 1-6 2-6 efter det förlorade mridha mot E. Coua Audi med 6-4 6-3. Roligt att M. Eriksson fick LL.

 4. Björklund vann ännu en 25k-match. Lottningen ser relativt gynnsam ut, de som gick långt i förra veckans turnering är på andra halvan.

 5. Ja, synd med Mirjam, men det kommer fler chanser för henne. Hon ser ut att ha etablerat sig på den nivån nu. Och yes, Markus tog chansen och slog fjärdeseedade/195-rankade Serdarusic i Cordenons. Roligt med Rebecca!

 6. Fan… så nära att slå nr 14 i världen. Rutinen avgjorde i avgörande tiebreaket, där blev det inte många rätt. Men hon visar att hon håller topp 20 nivå och kommer tveklöst fortsätta klättra på rankningen.

  US Open skulle kunna bli intressant med det här spelet.

 7. Markus Eriksson fick bara ett gem med sig mot 367-rankade Mate Valkusz (0-6, 1-6) i challengern i Cordenons.

 8. Nu får vi heja på Lindell i 25:an i Polen (framme i kvarten), Friberg i Finland (i semi) och Björklund i dubbelfinal (mot förstaseedade) i 25:an i Spanien, samt kvalen i helgen så klart.

 9. Friberg enkelt vidare till final där han möter Finska jättetalangen Otto Virtanen.
  Kommer första titeln för Friberg?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste nytt