Vecka 38 | Här spelar svenskarna

31

Här är veckans genomgång över var de svenska spelarna håller hus. Fler namn kan tillkomma efter kval.

Damer

WTA Seoul
Johanna Larsson i Sydkorea där hon var i kvartsfinal 2015 och 2016, men ifjol blev det förlust i första omgången. Larsson möter 122-rankade Alexandrova i första omgången och kan i en eventuell andra runda få möta förstaseedade Jelena Ostapenko. Larsson spelar också dubbel med Mona Barthel.

$25,000 Lissabon
Mirjam Björklund med via kval.

Ytterligare två var i kvalfinaler i 25000-dollars. Marina Yudanov (i Italien) och Cornelia Lister (USA).

$15,000 Kairo
Det blev semifinal i förra veckan i comebacken för Fanny Östlund.

$15,000 Monastir
Susanne Celik gör sin tredje vecka i Tunisien. En semifinal har det blivit hittills.

$15,000 Antalya
Jacqueline Cabaj Awad är förstaseedad. Spelare från RIG på plats. Smilla Kjaergaard, Rebecca Ehn och Emilia Roslund.

Herrar

Spanien F28 Futures
Fred Simonsson på grus i 25000-dollars.

Frankrike F18 Futures
Linus Frost får en direktplats efter förra veckans semifinal i Frankrike. Detta är dock en 15000+H. Klar för spel i Plaisir är också Christian Samuelsson, som klarade kvalet.

Storbritannien F5 Futures
Med Karl Friberg och Filip Bergevi i main draw på sin ranking, Sam Taylor via kval. 15000-dollars på hard.

 

Föregående artikelDavis Cup: Schweiz-Sverige 2-3
Nästa artikelSusanne Celik och Filip Bergevi tog finalplatser

31 KOMMENTARER

 1. Fattar ingenting. Var är Ymers? En perfekt vecka att spela ATP-kval eller en stor challenger när flera hundra personer är upptagna av Davis Cup. Tävlingsplanering någon?

 2. Tack för sammanställningen – ny vecka att följa. Synd dock att varken Ymers (som kommenterades ovan) eller någon av DC-svenskarna (förutom Bergevi) är anmälda någonstans. Följer med intresse kvalfinalerna i dag.

 3. Cabaj Awads turnering håller låg klass. De fick ge ut tre WC:s till seedade spelare för enligt startlistan hade de bara sju spelare med rankning. Hon har alla möjligheter att gå till final där, slapp Oprandi på sin halva.

  Björklund blir som alltid intressant att följa i Portugal. Östlund har förra veckans vinnare i andra omg. Celik fick en bra första lottning, sedan Bonic eventuellt.

  Synd på Lister som var nära att kvala in. Kanske kan hon gå in som LL? Nästa vecka är hon med i en 60k i USA och då tillkommer Julia Rosenqvist intressant nog.

  Julia Lövqvist hade maximal otur. Ställer upp i en G5:a och får möta förstaseedade Maniero som inte spelar på den nivån normalt och skulle kunna slå Hennemann på en bra dag. Ändå förlorar hon bara med 5-7 5-7, mycket bra gjort imo.

  Undrar var Milicevic håller hus, inte tävlat internationellt på snart tre månader. Och samma med Peterson, inte en tävling sedan US Open, medan Larsson spelat tre veckor på raken.

  • Rebecca Peterson strök sig i en 125k tävling som gick i andra veckan av US open… Hon strök sig för wta i Guangzhou, kanske pga inställda flyg dit i helgen och en tyfon som har gjort misär idag. Det var många som strök sig.

 4. Björklund får möta seedade och dubbelt så gamla (!) Greta Arn, 39 år. Dock har hon fortfarande gjort imponerande resultat i år trots åldern.

 5. Väldigt tung dag för svenskarna.
  Både Taylor och Friberg föll 7-6 i avgörande och Samuelsson med 7-5 trots 31 ess.
  Motståndaren hade en brekboll på hela matchen och tog vara på den.
  Tungt…

  • Samuelsson är en Gudabenådad servespecialist, på 4 matcher slog han 87 ess (+30 dubbelfel)!!!! Om han får till det bättre I servereturnerandet blir han livsfarlig mot vem som helst.

  • Samma reflektion som Nisse.

   Visserligen sköna segrar för Bergevi (singel) och Simonsson (dubbel) och klara segrar för Cabaj Awad (x2) och Östlund, men tunga förluster i de jämnaste matcherna.

   Några har kommenterat på det tidigare och jag ser ibland samma tendens i golfen att ex.vis britterna där är bättre på att scrambla ihop en seger när det är jämnt än svenskarna. Såg annorlunda ut i förra veckan vilket gladde mycket, liksom när vi svenskar spelar i lagsammanhang (såsom i Davis Cup).

 6. Larsson 3 gem mot Alexandrova som alltså är 122-rankad. Förlorade mot 200-rankade förrförra turneringen.

  I maj vann hon Nuremberg, men fram till dess hade det gått knackigt. Och efter Nuremberg har hon inte gått förbi andra omgången i någon turnering.

  Prognosen inför nästa år ser väl inte så jätteljus ut i nuläget.

  • Haller med. Förstår inte riktigt formkurvan. I US Open spelade hon tidvis jättebra, och spelade smart mot Kerber som hon nästan slog. For att sen förlora mot betydligt lagre rankade spelare. Vart tog formen vägen? Kanske lage att leta upp några stora ITF turneringar och förhoppningsvis vinna lite matcher, bygga självförtroende och ta viktiga WTA poäng innan säsongen tar slut?

  • That’s so Swedish somehow, esp Ehn’s match. Even if a Swedish player is up 5-0, 40-0 in a third set I’m still nervous they will somehow mess it up

 7. Okej, vad hände? Björklund har precis utjämnat till 1-1 i set (6-2) mot Greta Arn. Kommer ut efter toalettpausen och… blir manglad? 0-6, hon fick totalt fyra bollar? Arn började med 10 raka bollar och inför sista gemet stod det 20-2. Vad tog ungerskan i pausen egentligen?

  • Blev också smått chockad. Om något hände med Björklund (om hon mådde dåligt eller skadat sig) borde hon brutit matchen för att inte förvärra situationen. För inte kan väl ungerskan ha höjt sig så mycket i 3e…

 8. Suck.
  Även Frost föll med 5-7 i avgörande.
  Totalt 0-6 för svenskarna i tresetare i maindraw denna vecka.
  Bergevi tog en oväntad seger mot Vilardo.
  Dagens glädjeämne.

 9. Strong from Bergevi. Frost should ve had one match point at 5-4 ADV in 3rd, but service for opponent
  tough day at the office

 10. Gustav Hansson har dragit sig ur båda de svenska 25:orna.
  Någon som vet varför.
  Han spelar väldigt få tävlingar vilket är synd.

 11. Hmm, intressant att Celik slog Bonic. Bra gjort! Hon är så ojämn efter comebacken så man har ingen aning hur det ska gå i hennes matcher numera, men sakta men säkert börjar hon vinna mot bättre och bättre motståndare.

  Boualem i nästa match är dock klart överkomlig. 7 raka förluster mot mindre bra spelare innan hon vann ett par i förra veckan. Och förstaseedade Kolar lämnade W.O vilket öppnar upp det lite om hon går till semi.

  • Trots sin ojämna form och att hennes spel inte är på samma nivå som före skadorna ser man dock skillnaden mellan Celik och många andra svenska spelare: hon vinner 3 settare. Hon är helt enkelt mentalt starkare än manga av de andra spelarna, och ju fler matcher hon får efter comebacken desto mer kommer nog psyket att stärkas, och trenden att hon vinner jämna matcher kommer att fortsätta. Till svenska spelare som spelar fantastiskt på träning men förlorar matcher så fort det blir lite tight: watch and learn.

 12. Celik vinner kvartsfinalen överlägset – släppte bara 8 poäng (och inga gem) i första set :o) Jättebra med matcher och rankingpoäng på kontot. Ser att hon ska spela i Nigeria in 25k tävlingar om några veckor, ska bli intressant att hur hon står sig på den nivån (motståndet i Tunisien turneringarna är ju inte stenhårt så svårt egentligen att värdera hur bra formen är)

  • Framförallt bra servande verkar det som. 8/9 vinst i andraserven är ju väldigt högt. Bara en breakboll mot sig på hela matchen.

   Men Boualem är som sagt ingen bra värdemätare även om hon är seedad. Få se i semin, rumänskan har åkt räkmacka dit, men hon är också en bra junior och blir en bättre värdemätare. Tänkte också som du på de traditionella Nigeria-tävlingarna, hoppas de kan plocka några poäng där, man kan ha rejäl tur med lottningen.

   När det gäller JCA så kommer hon att åka till Egypten och spela en liknande lätt tävling som hon gör nu när de andra drar till Nigeria, fast ännu enklare. Andraseedade är rankad 924 och de har bara sju rankade uppsatta. Så hon kommer defintivt att fortsätta plocka poäng om hon inte blir skadad, fick den optimala lottningen i den här tävlingen också.

   Ser även att Viktorovitch, Berlin, Yasar och Zaar ska spela i Turkiet om två veckor. Dags för dem att lämna juniorerna nu, bra att få lite mer bredd/fler som tävlar.

   Såvida inte två tredjedelar drar till college då som med -98:orna…

 13. Cabaj is also in semis at Turkey. She Needs a lot…cause has many Points defend in autumn.
  Celik and Rinaldo are needing qualies for Nigeria. Together with Östlund all 3 will Play 2 tournaments there.

 14. Härligt med Bergevi i final!!! Nu möter han en het 16-åring som vann förra veckans tävling och således har 9 raka segermatcher.
  WC har delats ut i GTG’s tävling nästa vecka, de går till Mridha, Frost, Eriksson-Siverts och Ström.

 15. 6-2 6-1 till Celik! 36 % vann rumänskan bara i sin egen förstaserve. Vore grymt kul för henne med seger imorgon. Steg för steg blir hon bättre och bättre.

  JCA åkte däremot ut i raka set mot turkiskan Anil som Ida Jarlskog tappade tre gem mot i somras.

 16. Rebecca kvalade in till Wuhan.Möter Babos som är två platser högre, men har sämre form än Becca. Klat överkomligt. Vid eventuell vinst väntar Wozniacki, den skulle vara kul!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här