Vecka 39 | Peterson i Wuhan

En första uppdatering om av som händer veckan som kommer.

Damer

WTA Wuhan
Premier 5-turnering i Kina med 64-lottning. Rebecca Peterson klarade sig genom kvalet (Xin-Yun Han och Ying-Ying Duan) och slog sedan 54-rankade Timea Babos i första omgången med 6-7, 6-4, 4-1. Peterson möter nu andraseedade Caroline Wozniacki.

$60,000 Templeton
Hardcourt ute i Kalifornien. Cornelia Lister med i kvalet.

$25,000 Obidos
Spelas i Portugal. Mirjam Björklund och Linnea Malmqvist kommer mötas i kvalfinal.

$25,000 Clermont-Ferrand
Inomhusturnering i Frankrike. Marina Yudanov är med i kvalet.

$15,000 Melilla
Grusturnering i Spanien. Jacqueline Nylander Altelius har en plats i huvudturneringen.

$15,000 Antalya
På hard i Turkiet. Jacqueline Cabaj Awad och Julita Saner kommer in på ranking. Flera andra svenskor med i kvalet.

Herrar

ATP Challenger Orleans
Inomhus i Frankrike. Elias Ymer skulle ha mött Mats Moraing i första omgången, men tysken lämnade återbud och Ymer fick mycket lättare motstånd i Hugo Nys istället.

Sverige F4 Futures
25000-dollars som spelas i Good to Greats anläggning,  Catella Arena.

- Annons --

10 KOMMENTARER

 1. Hade missat att Rebecca spelar, suck. Rolig match mot Wozniacki nu då.

  Bra av Linnea att slå Ganz som vann en 15k i somras och var nära att slå Tauson i EM-kvarten för juniorer. Men synd att hon och Björklund möts nu.

  • Lister lekte hem första set och var ett upp i andra. I tredje hade hon 5-3 och 40-40. Jag gillar verkligen Lister, hennes attityd utanför banan, hennes aggressiva spel och fina dubbelspel. Men det tar på nerverna att följa henne – hon schabblar ofta bort överlägen och förlorar 4 av 5 jämna matcher. Känns som att hon (i kombination led förbättrat fotarbete) skulle behöva en coach som jobbade mer med hennes ’game plan’ och hur man håller fokus och spelplan uppe i alla lägen i matchen

 2. Lister har alltid haft ett och samma problem vilket inte hjälps av hennes fokus på dubbel under en lång period – hon saknar flås!
  Som tennisspelare måste du orka och jag tror det har gått lite troll i all ”tennisspeifik fys”. Det hon mfl skulle behöva är ett antal rejäla rundor i spåret, sen kryddat med intervaller samt gammal hederlig stationsträning som friskis & svettis kör! Känslan av att vara stark o uthållig är skön när man kommer in i tredje set…

 3. Vår bästa 2004 för tillfället, Tilde Strömqvist, gör det bra nere i Spanien där hon först vann tre relativt svåra kvalmatcher för att kvala in, och sedan slog 3-seedade och 549-rankade Garcia idag för att gå till kvarten. Det anmärkningsvärda är att Garcia är tre år äldre. Jag tror hon vinner nästa match också, sen blir det nog svårt.

  Angående Lister så lite otur med lottningen också. Först andraseedade som hon slog, sedan en som var i final i en 60k i sin senaste tävling. Och som vanligt blir det en jämn förlust som hon hade kunnat vinna. Hon är hela tiden “nära”, nån gång måste det komma ett genombrott.

 4. Oj, Johanna Bernhold slog Milicevic i Tabergsdalen Bravida Cup. Övertygande också med 6-1 i tredje.

  Kajsa RP har en rätt överkomlig lottning i Nigeria. Celik fick svårare, men kanske kan gå ändå. Synd ingen av dem fick nigeranskorna, finns en del enkla lottningar man kunde få där.

 5. Oj, missade helt att Lindstedt var i ATP-final i förra veckan. Dock denna gång uppsnappat av förbundet, bra. Tre starka segrar på väg till final, tyvärr ingen dubbeltitel denna gång!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Senaste nytt