Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

108

Christian Samuelsson och Jonathan Mridha. De stod för den gångna veckans bästa resultat för svensk del.

Samuelsson tog sig till semifinal i M25 Falun, hans hittills bästa resultat. Där blev det förlust mot Martins Podzus efter tre set. Podzus vann sedan turneringen.

Mridha var nära att gå till final i M25 Jounieh i Libanon. Han hade 4-1 i avgörande set mot Maxime Chazal, men förlorade matchen efter ett jämnt tiebreak i skiljeset.

WTA Tianjin

Rebecca Peterson mot Venus Williams i första omgången. Matchen spelas måndag morgon svensk tid.

ATP Stockholm Open

Det spelas ett förkval 8-10 oktober där vinnaren får ett plats i det riktiga kvalet som inleds på söndag (13 oktober). ”Pim-Pim” Johansson är förstaseedad.

ATP Challenger Mouilleron le Captif, Frankrike

Mikael Ymer är tredjeseedad. Intressant är också att Elias Ymer drog sig ur som titelförsvarare och han hade 100 poäng att försvara här. Det blir ett jätteras på nästa ranking ner till runt 150.

M25 Claremont, USA

Med Mirjam Björklund som åttondeseedad.

M25 Santa Margherita Di Pula, Italien

Med Susanne Celik.

W25 Lagos, Nigeria

Med Fanny Östlund (åttondeseedad) och Anette Munozova.

M25 Rio de Janeiro, Brasilien

Med Christian Lindell som förstaseedad.

M15 Antalya

Med Jonathan Mridha och Gustav Hansson.

Fler lottningar uppdateras efterhand.

Föregående artikelVecka 40 | M25 Falun i fokus
Nästa artikelMikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

108 KOMMENTARER

 1. Lister var anmäld med Voracova i Linz men är inte med (Voracova spelar med Rosolska). Lister och Voracova är anmälda i Luxembourg nästa vecka också, hoppas dom spelar då. Annars är Lister inte anmäld till något på WTA eller ITF. Hoppas inte samarbetet med Voracova är i gungning…(eller att Lister är skadad)

  • Med tanke på att hon tänkt spela med Voracova och inte är med i dubbeln överhuvudtaget så lutar det med åt att hennes schema ändrats/skada. Om det är skada så skulle det inte kunna komma bättre lägligt än såhär med tanke på att säsongen praktiskt taget är över.

   Hon har verkligen haft en lång säsong som startade i december förra året, så får hoppas hon har en bra offseason och förbättrar sitt spel ännu mer och kan ta sig till nya höjder.

   (Skulle vara kul att se ett helsvenskt samarbete nästa år, kanske med Peterson eller Larsson? Tycker hon har mycket potential och skulle kunna ha mycket nytta över att samarbeta med exempelvis Larsson.)

   Håller tummarna för Rebecca, ingen enkel öppningsmatch men tycker hon har spelat bra senaste månaden speciellt så hon har alltid chans att vinna.

 2. Skulle vara kul och intressant att se hur några olika svenska toppspelare gör under ”off season”… Vilka tar en viktig viloperiod, tränar verkligen hårt och jobbar med sitt spel?

  Skall en CL besgämma sig för att ge singel en chans? Hög tid då att leverera i motionsspåret?

  • Eller kanske lite stepdans för att förbättra fotarbetet? Känns som att hon definitivt har kapacitet för 200-300 i singel, men då måste hon fokusera lite på det som fattas i singelspelet (uthållighet, fotarbete och variation i grundslagen. Hennes flacka, hårda slag funkar i dubbel men i singel behöver hon kunna variera med mer båge/topspin, mer slicar, vinklar osv.). Hon måste nog också spela några W15 för att skrapa ihop lite singelpoäng för att få större chans att spela WTA kval (och vinner man en W15a tjänar man nästan 25,000kr)

 3. Rebecca slår V Williams med 6-3 4-6 6-3. Många breaks i matchen men Rebecca var stabil som alltid! Kan möta femteseedade i nästa match.

   • Rebecca vann 8 (!) breaks genom matchen. Verkligen en annan nivå, Venus spelade inte dåligt heller. Rebecca spelade väldigt bra både offensivt och defensivt samtidigt som hon varierade spelet.

 4. Undrar om hon också får pengar av förbundet att dricka champagne för efter sina framgångar? Troligtvis inte då tjejen är ett föredöme för Svensk Tennis och vet hur en elitidrottare skall uppföra sig. Heja Rebecca??

 5. Även om det om inte är betydande summor så är det ett galet dåligt taget beslut av både förbund och spelare. ”Här får ni 12.000 från förbundet att dricka sprit för”. Sedan väljer spelarna i direkt anslutning till landslagssamlingen att gå ”all in” på Spy Bar, och enligt säkra källor beställa sprit för närmare 40.000:- i förbundets namn. Hur kunde det ens ske? Vad tänkte spelarna och hur tänkte Christer Sjöö? Vilka signaler skickar detta till spelare, ledare, klubbar och partners? Antagligen tystas det ner som vanligt med en dålig förklaring, samt att taket inom tennisen är mycket lägre än i andra verksamheter. Ingen vågar säga vad man tycker och tänker och låter det bara passera.

  • Samma folk som säger ”Jaha, det är väl inget att bråka om” är samma personer som frågar sig varför förbundets sponsorintäkter är så låga.

   Jag säger inte att så är fallet här med 100% säkerhet, men i många andra fall odlas en kultur om att det är okej att spendera lite hur man vill och gärna på alkohol.

   • Lite av en side point, men bortsett från om det var rätt eller fel att spendera 12k på alkohol, undrar jag rent allmänt angående många spelares satsningar och attityd. Jag vet att jag drar slutsatser på ganska lösa grunder, men följer man svenska tennisspelare på instagram ser man ofta golfrundor, off season semestrar på dyra semesterorter, samt mycket ätande på restauranger osv. Samtidigt gråter de i tid och otid om hur dyrt det är att satsa på tennis och surar över att ingen satsar på dom när dom är rankade runt 1000.

    Tänker att om de la mindre pengar på Spy Bar, golfrundor, middagar ute och dyra utlandssemestrar så kanske de haft lite mer pengar till sina tennissatsningar… Och att förbundet ens tyckte att det vore lämpligt att betala för champagne visar heller inget gott exempel.

    Det finns uppenbara undantag, som tex Celik och säkert en hel del andra, men som utanförstående får man lätt intrycket att många svenska tennisspelare är brats som spelar så länge mamsen och papsen står för notan, och gärna ITF turneringar långt borta i varma länder snarare än ’tråkiga’ turneringar som man billigt kan ta sig till i närområdet typ Baltikum. Sett i det ljuset förvånar ’SpyBargate’ mig inte, och inte heller varför förbundet har svårt att få fler sponsorer eller god ekonomi.

    Ni som har mer insyn i tennis Sverige – är jag helt fel ute? Rätta mig gärna om jag har fel (vilket jag hoppas jag har)

 6. Lite språk- och förtydlighetsförmaningar.
  Att en spelare ”har kapacitet” för något enligt någons ögon är rent nonsens. Det är samma sak med det misshandlade ordet talang som inte betyder ett skit om du inte gör ngt med den. Spelstyrkan hos en spelare är förtäckt i mörker tills motsatsen är bevisad. Visst kan man se och ana att ngn har förutsättningar fysiskt och tekniskt att bli tex en bra tennisspelare men vad som finns mellan öronen är svårare att prognosticera. Och i det lägger jag tålighet att vara borta från familj, vänner och pojk/flickvänner. Att ta eget ansvar för mat, dryck, sömn, träning och uppladdning. Och att stå hemma i en hall en vanlig tisdagskväll och köra drillar och därefter säga att min spelare har en bra backhand betyder inte ett skit när den skall slås utomhus på 1800 m höjd i duggregn i ett matchtiebreak vid ställningen 8-8…

  Och nej, förbundet pröjsar inga segerpremier till några spelare på WTA-touren eller ATP-touren då de representerar sig själva där…

  • ”Visst kan man se och ana att ngn har förutsättningar fysiskt och tekniskt att bli tex en bra tennisspelare”

   Det är detta som kallas kapacitet. Kapacitet är inte samma sak som faktum. Det är synonymt med potential, anlag, potens.

   Talang är likaså inget annat än just talang. Det innebär inte att man definitivt blir bra i slutändan. Orden kan fortfarande användas, det är upp till läsaren att förstå innebörden.

   ”Spelstyrkan hos en spelare är förtäckt i mörker tills motsatsen är bevisad”

   Om detta vore sant så skulle man inte ha någon aning om vilka spelare som kan bli bra förrän de faktiskt blir bra.

   Men jag, och förmodligen de flesta tennisintresserade, anade för flera år sedan att just Peterson och M. Ymer skulle vara Sveriges bästa spelare idag. Det innebär inte att man visste det till 100 %, utan att sannolikheten var högre än för många andra spelare. Kapacitet i ett nötskal.

 7. Tennis.se är dock oss svaret skyldiga. Vad har Johanna gjort den senaste månaden istället för tävlat!?

  Hoppas hon laddat batterierna för en räcka bra resultat men samtidigt är det 300 poäng till topp 100 i singel vilket innebär att hon behöver ha jackpot i USA för att nå dit. Målet är ka sne att säkra en topp 150 plats och kvalmöjlighet i Melbourne och sen bygga från det?!

  • Förstår att hon inte bara vill satsa på dubbel, men att inte spela under hela asiatiska svängen och plocka värdefulla poäng som kan ta henne till OS i dubbeln är märkligt enligt mig om hon nu inte har varit skadad. Majoriteten av hennes poäng kommer tyvärr ha försvunnit när OS cutten görs och hon måste spela väldigt bra ända fram till franska öppna.

   Förhoppningsvis håller sig Rebecca kvar vid topp 50 strecket (om inte bättre) så att vi har chans att få med både singel och dubbel spel. Mixed är också möjligt med Lindstedt. Man ska aldrig säga aldrig till singelspel för Larsson i OS men det är en väldigt lång bit därifrån just nu…

  • That was a shame and unexpected following his form lately. Had been hoping to see him and Hansson in Stockholm next week, but guess that they were not invited to the pre-qualies.

 8. Johanna har 300 p till topp 100 och måste göra rent hus de närmsta veckorna för att till att börja med säkra kval i AO. tennis.se är oss också svaret skyldiga – vad har Johanna sysslat med den senaste månaden?

  Måste också reflektera över Sjöös budskap i nyhetsbrevet. Jag är nämligen starkt allergisk till ”sanningen” banbrist. Tar man bort de tre storstadsområdena gäller inte detta? Och framförallt sett till när den stora massan är ledig (barn), sommarlovet, saknas det ta mig tusan inga banor i Sverige. Vi spelar idag alldeles för lite tennis utomhus totalt sett – här finns den största potentialen.

  Sen fanns det ju en intressant utmanare till ITF-chefsskapet men….

 9. Peterson möter alltså en lovande kinesiska i nästa match, men det är en av två lucky losers som möttes och hon är runt 150-rankad så Peterson är favorit. Vid vinst blir det kanske Garcia som hon förlorade mot på gruset, men hardcourt är en annan femma. Förstaseedade är borta så det kanske kan bli en rolig tävling.

  Fanny Östlund fick en skön lottning i Nigeria. En spelare från DR Kongo som aldrig vunnit en match i main och sedan står det mellan två lågt rankade spelare. Hon har aldrig haft en enklare väg till kvartsfinal i en 25:a på pappret. Även i dubbeln är det bara nigerianskt motstånd fram till semi.

  • Trodde först det var samma kinesiska (Xiyu Wang) som slog Rebecca i kvalet till Toronto, men det är faktiskt en annan kinesiska vid namn Xinyu Wang som är född samma år och som är rankad en placering lägre. Intressant att se hur det går för Rebecca i denna turnering efter att hon slagit en så meriterad spelare. Håller tummarna för henne!

 10. Rebeccas motståndare var tvungen att bryta vid ställningen 7-5 3-2 (40-0). Inte säker på vad hon var skadad i.

 11. Lindstedt is speaking about his career ending
  could be his last Stockholm Open ever
  also he wants to try to continue until Bastad 2020

  • It’s sad to see him go, him winning Australian open a few years ago made me really open up my eyes for the doubles scene and today I enjoy it more than ever thanks to him.

   • Sweden had superb doubles before! Jarry, even Edberg, Aspelin! and others! Björkman one of the best ever! Jan Apell.

    • Indeed we had those amazing players, but most (if not all) of those players had already stopped playing when I started to follow tennis back in 2012.

 12. Hansson tråcklar sig vidare efter tre set, Celik förlorar i andra omgången, Östlund vidare, Munozova inte.

  I förkvalturneringen till Stockholm Open noteras att Renard slår Friberg klart, det väntade jag mig inte även om Renard visat lovande form på sistone. Nu står det mellan Pim-Pim och Nordquist på övre halvan resp Yitbarek och Renard på nedre om de två kvalplatserna.

 13. hmm.Friberg is not really improving These last 2 seasons….
  Celik chanceless but a very very tough 2nd round for a 25K

 14. Rebeccas motståndare bröt ja, hon måste haft mindre känningar i så fall för jag såg inget direkt. Hon spelade väldigt bra/vågat och Rebecca var tvungen att hålla emot i flera gem och vann på att vara den stabilare av dem i första set. Hon hade säkert inte brutit matchen mot sämre motstånd, men vid 0-40 tänkte hon väl att det var kört. Annars kunde hon ha brutit Rebecca i första gemet i andra set.

  Nu i kvartsfinal ytterligare en Wang för Rebecca, vanligt namn i Kina tydligen.

  Perfekt första omg. för Björklund i USA. Closs har 0-4 i år, 6-22 totalt. Förlorar direkt på 15k-nivå. Bör rimligen bli överkörd.

  • Jämnare än jag trodde med tanke på motståndet men ja hon kanske är matchovan.

   Östlund till kvarten i Nigeria enligt plan. Nu väntar dock europeiskt motstånd.

 15. My misstake!
  Där ser man vad snabbt man glömmer och hur vissa saker bara försvinner ur medvetandet. Rebecca har en WTA-titel redan och fick en del uppmärksamhet runt det men nog hade det varit mer om Mikael Ymer tagit en ATP-titel? Den som lever får se och kanske Rebecca kan vinna en till i veckan…

  Vad säger ni om SO-förkvalet? SO gör som sagt som de vill men ett 16 ATP-kval är tufft och få svenskar har egentligen en chans där just nu. Synd att Mackan och tex Hansson mfl inte får chansen att slåss om kvalplatser, ständigt detta Stockholmsperspektiv…? Var mer attragerad av att bäste man i de svenska ITF-tävlingarna garanterades ett kval-wc.

  När ändå ämnet är uppe. Tycker Stockholm är lite av en gåta och tills motsatsen är bevisad kan man konstatera att väldigt få svenska proffs som lyckats bli etablerade på ATP touren har haft Stockholmsklubbar som klubbadress under hela sin juniortid. I synnerhet de stora välkända klubbarna som dominerar på JSM och i 15-års allsvenskor mm , ”misslyckas” i förhållande till resurser. Kanske en omställningstid innan KLTK akademi och stöd av GTG ger resultat men än så länge räknar vissa endast Henrik Holm som undantaget (stockholmsstorklubb) som bekräftar regeln men det är ett tag sen…Enqvist inledde i Farsta/Trollbäcken. Ymers hade sina 14 första avgörande och viktigsa år i Västergötland.

  • Yes, tough for Hansson against no. 1 seed and your fellow countryman. As a Swede, I was hoping for Hansson.

   Passed me by, but Mikael Ymer won his first match in the 2nd round yesterday against Vanni in three sets. Playing again today against Otte.

   • i know Otte personally as we live in the same City
    but Mikael should be favorized there, Oscar had some health issues over the year

    i spoke to Heller this summer, nice guy, also i was also for Hansson

    Renard with a WC is a real joke….and my question is where is Mackan Eriksson? Or Mridha?

    • Renard didn’t get a wc. He won it in pre-quallies.

     Question is if SO have more wc for quallies. Some junior and Mackan/Mridha/Hansson.

 16. Ett skämt att Renard får WC till kvalet. Finns ju noll chans att han ska nå ens challengernivån. Inte fel med ett förkval. Men spelarna där måste ju i så fall alla vara av tillräcklig klass. I detta kvalet var det ju uppenbart enbart Pim-Pim och Friberg som nådde upp till någon slags miniminivå. När sedan då Friberg är helt ur slag blir det ju direkt pinsamt i slutändan

  • Blir så om upptagningsområdet är enbart Stockholm.

   Missing out top juniors, as mentioned before like Chahoud or JHL (Ström probably still injured).

   Renard lost in Falun$25 to JHL with 64,62 for example.

   Are there anymore wc available?

   • in a 250 ATP only Wildcards for qualies
    so no guys like Bergevi, Mridha, mackan, hansson will get anyone….

    wondering why the prequalies were so bad?

 17. Egentligen kan man aldrig kritisera ett WC. Arrangören har helt fritt att välja efter vad man vill åstadkomma eller vad man vill premiera.

  Vet inte om de har ngn jttalad policy med tävlingen. Kan tänkas att det finns ngn strof om att stötta stockholmstennisen.

  I det här läget gör man egentligen ingen en tjänst. Vi har få spelare i nivå att hävda sig i ATP-kval och i Stockholm finn ingen, eller så kanske Pim-Pim överraskar?

  • Det har ju skett en avgörande förändring sedan de gjorde om kvalen i både ATP och ATP-challenger. Tidigare kunde vi skicka alla svenskarna till Båstadkval och Stockholm Open-kval, nu går inte det längre. Därför har alla WC blivit betydligt mer betydelsefulla och om vi ska tänka på svensk tennis bästa kan man, enligt min mening, inte titta bara utifrån ett Stockholmsperspektiv när vi bara har 2 ATP-turneringar och inte en enda challenger på ett helt år.

 18. M.Ymer vinner igen. Nionde raka segern! Han hade 6-2 i tb i tredje set men släppte upp till 6-6. Vann två raka poäng sen o saken var klar. Lite svettigt.

  • Ja, låg under med 2-4 i avgörande set. Lyckas då bryta för bara andra gången i matchen och det blankt. Har sedan som du säger 6-2 i avgörande tiebreak efter bra energi hela vägen men slår dubbelfel till 6-6. Ligger illa till på nästa boll men lyckas passera Otte, som i sista bollen dessutom släpper en högt seglande boll från Ymer som går in. Matchen klar.

   Kul att höra från Christian att Otte är en trevlig kille och det var en trevlig match att se. Ren och snabb med bra energi från båda. Trött på italienskt motstånd (för Elias och Mackan). I know that is also part of the game, att psyka motståndaren, men tråkigt att se.

   Seger för Lindell till slut och det ser bra ut även i andra omgången för Mirjam. Revansch också för Hansson mot Heller och Altuna (förstaseedade) i par med Mridha i dubbeln.

   Utifrån förutsättningarna är Renard också förtjänt av WC-platsen. Han slog två av de tre bästa i kvalet, Friberg och Yitbarek, och vi får bortse från att det borde ha varit några till som kunde ha fått chansen i förkvalet. In och ha kul och övergläns oss Lucas!

  • Bäst av allt, värsta konkurrenten till Milanoslutspelet Humbert förlorade. Mikael har nu möjlighet att knappa in på Humberts försprång.

 19. Rebecca tar sin kvartsfinal till ett tredje set, än så länge 6-7 (5) 6-4. Vände underläge 0-2 30-40 till setvinst i andra set. Matchen har passerat 2 timmars märket och rebecca ser piggast ut på banan. Håller hon nere sina UE så borde hon vinna! Bäst på plan skulle jag säga

 20. Rebecca ser nästan alltid piggast ut på banan, hon är grymt vältränad.

  Riktigt välspelad match! Wang slog ut tiltelförsvararen Garcia utan problem, men Rebecca är en maskin. Vilken förebild hon är. Det var inget lätt förstaset att förlora och sedan ligga under nästa 0-3, många andra hade tappat lusten där. Hon blir bättre och bättre ju mer hon får spela på de här nivåerna. mer bekväm.

  Intressant utmaning för Björklund nu mot Lao.

  • Tänker just på hennes fysik ofta när hon spelar, man blir alltid lika förundrad över hur vältränad hon har blivit – riktigt imponerande! Känns som att hon var lite besviken över att hon förlorade första set och spelade lite för ivrigt inledningsvis av andra set, men hon spelar så otroligt bra både offensivt och defensivt. Gjorde 30+ vinnande slag med bara sin forehand.

   Kan möta sjätteseedade Putintseva (som tidigare i år slog världsettan Osaka) i nästa runda.

   • Jag tyckte matchen vände när pappa Mart sa åt henne att nollställa och försöka vinna varje boll, inget annat. Bra psykologisk effekt tydligen.

    Nu blir det Jabour. Det är en intressant match på så sätt att båda fick 50 000 dollar av WTA för att de var lovande unga spelare det året. Och nu möts de i semi i en WTA-turnering flera år senare.

 21. Renard tillhör den intressanta årgången 92 där flera ansågs lovande. Berta var juniorvärldsetta. Arvidsson blev bäst och landslagsspelare. Har följt Renard och alltid uppskattat hans slit och nog är han värd denna chans när han slår de som finns att slå i förkvalet?

  Han har aldrig vunnit en singeltitel på ITF-touren men fortsätter försöka och är den typiska viktiga ”måttståck” som någon var inne på här tidigare. Han spelar väl på sommar och vintertour och förlorar inte mot många svenska juniorer under ett år. Hur det skall gå i SO? ATP-kvalen är stentuffa men hur många minns att en spelare som Sekulic kvalade in i turneringen för ett par år sedan?

  • Emil is ill he posted yesterday or wednesday, he will not compete

   Östlund to the semis in Lagos, big success, also it is one of the easier 25Ks this year

   • OK, då måste WC gå till Elias om han kan spela.
    Har svårt att se någon annan. Kanske Berretini om han behöver jaga poäng eller Eriksson om Elias är skadad.

   • Östlunds största framgång hittills. Bhatia i semifinal i en 25:a känns ändå som en bra chans att gå till final.

 22. Lindell vann i Rio ITF andra matchen o spelar senare igen. 6-1 6-3 mot en argentinare.
  Spelar bra nu o det smäller fint emellanåt.

 23. Tionde raka för Mikael, han går som tåget just nu. På ett sätt kanske det vore bra om han förlorar i nästa så att han får några dagar att ladda upp inför Stockholm.

  • Nytt karriärsbästa på plats 47 om hon förlorar finalen, 44 om hon vinner. Skulle passera Johannas karriärsbästa (45).

  • Grymt kämpat! Vilken lirare tunisiskan är, sån känsla ser man sällan i damtennisen. 49 vinnare, men 54 unforced också. Rebeccas grit tog hem segern igen.

   • Håller verkligen med, när hennes spel stämde så hade Rebecca inte mycket att säga till om. Kändes lite jobbigt när hon hade breakboll mot sig vid 4-4, för att tunisiskan dominerade verkligen spelet och oavsett vad Rebecca gjorde så skulle hon störa rytmen och köra med riktigt fina vinklar som gjorde det tufft för Rebecca.

    9:onde raka vinsten för Rebecca på international nivån. Vilken asiensväng hon gör!

  • Om Markus är i Stockholm så borde det bli spel i kvalet. Cutten till kvalet är enligt http://www.tennisteen.it/entry-list/atp/23372-atp-entry-list-14-20-ottobre-2019.html på 220 och då har man redan plöjt bort en massa spelare. Kan inte finnas speciellt många mellan 220 och 280 som vill chansa för att få spela kval så borde räcka för Markus är min gissning. Till det har tennisteen inte strukit Elias Ymer från kvalet ännu. Enligt Stockholm Opens hemsida så är det klart att Elias får WC till huvudturneringen, vilket förstås varit givet hela tiden men man inväntat slutlig skadeinfo, så han kommer definitivt inte spela kvalet. Måste dock medge att jag har usel koll på var cutten brukar hamna och kan ju hända att det finns några mellan 220 och 280 som är i Stockholm för att spela dubbel och därför snor kvalplatsen.

 24. Lottningen för SO main draw är ute (inte kvalet än):

  Elias Ymer som fick sent WC möter kvalspelare.
  Mikael Ymer-Joao Sousa (Mikael jagar revansch efter förlust i DC ifjol).
  Casper Ruud-Filip Krajinovic.

 25. Kvallottningen till SO är ute:

  Markus Eriksson (som kom in som Alternate) – Tommy Paul
  Lucas Renard – Ernests Gulbis
  Simon Yitbarek – Gianluca Mager

  Pim-Pim drog sig ur med lårskada, se swetennis twitter.

 26. Det här stärker tesen att pim-pims liv är genomregisserat. Nu fick han perfekt genomslag i tom svt för att stärka sitt varumärke i en nonsensturnering men att våga kvala på riktigt behöver han inte och det finns bara nedsidor i den utmaningen…

 27. God afton,

  Efter att ha sett hela matchen mellan Mikael Ymer och Vesely så känner man glädje. Så enkelt är det bara. Vilket genombrott vi nu ser. Det ska bli oerhört intressant att se honom i Kungliga nästa vecka. Men först final i morgon, så klart.

 28. Julia Lövqvist gick till semi i två 15k nyligen. Chanslös den här gången mot Sara Dahlström i vintertouren, 6-1 6-3. Sara möter nu Anna Leijon, medan Ellen har tappat tre gem på vägen till semi mot JCA.

  Leijon, Allgurin och Dahlström, tre spelare man önskar verkligen kunde/fick chansen att satsa på ITF-touren mer frekvent.

 29. Vettigt, kul och bra att Eriksson kom in i SO-kvalet men om han plötsligt var WC-aktuell efter PimPim-parodin är det lite bajsnödigt (nyzvenska) av arrangörerna (se GTG journal)?

  • Vill inte plocka ner förväntningarna men Mackans motståndare är i kanonform, har gjort sitt bästa år hittills och i USA ser man honom som topp-20 kandidat.

   • Oddsen är ju absolut att amerikanen kvalar in och har bra chans att vinna ett par matcher i MD minst, men om mackan har ännu en drömmatch som i Davis cup så är det inte helt omöjligt.

 30. Rebecca tar första set mot Watson med 6-4. Matchen spelas inomhus pga väder men publiken består mest av bollkallar 🙁

  • Och hon vinner sin andra titel på nästan en månad med 6-4 6-4 på en 1 timme och 37 minuter. Vilket avslut på denna säsongen hon har haft!

 31. Rebecka Peterson; Damernas motsvarighet till Nadal, med grym fysik och som kämpar järnet på varje boll oavsett ställning.
  Kanske dags för lite vila och återhämtning nu…

  • Hon har dragit sig ur Luxembourg nästa vecka su tror att säsongen är slut nu (om hon inte spelar ITF, vilket jag inte tror hon gör)

 32. Allgurin slår JCA i semin på vintertouren. En ganska bra värdemätare i comebacken. Hoppas Allgurin får WC till W15k turneringarna i Stockholm, och att hon sakta men säkert kan börja resan tillbaka till en hyfsad WTA ranking.

 33. Micke avväpnar Bourge relativt enkelt och snabbt idag, 6-1, 6-4, men orkar han verkligen ladda om för hemfärd till Stockholm och två matcher imorgon? Dubbel kl 12.00 och singel 16.00. Singelmatchen blir väl rimligtvis uppskjuten till på tisdag?

 34. Hur följs en svensk succévecka upp? Vecka 38. Vecka 41 kan man inte säga något annat än att det är en ny succévecka. Ny WTA-seger för Rebecca, ny turneringsseger för M. Ymer. Fanny Östlund med sitt bästa resultat hittills, semi i en 25:a, Björklund tillbaka i spel.

  Till det verkar Ellen Allgurin äntligen, äntligen vara på väg tillbaka på allvar efter en vintertourseger. Det känns som att succéveckorna avlöser varandra tätare nu, och framgångar är vanligare. Svensk tennis är på gång, med två ledande, unga och formstarka namn i spetsen för vardera könet.

  Synd att inramningen i Petersons final var så tråkig ja, bollkallar som publik, inget direkt segerjubel alls när hon vann. Men hon har nu tagit lika många WTA-titlar som Sofia och Johanna. Något säger mig att det kommer fler.

  • Jag läste en kommentar på youtube som konstaterade att det var så att ingen, förutom funktionärer m.m., fick ta sig in pga säkerhetsskäl. De som hade köpt biljetter fick tydligen sina pengar tillbaka. Osäker på om denna information är sann, men tvekar på att publiken skulle stannat i flera timmar för att se finalen ändå med tanke på hur tomt det har varit genom hela veckan.

   Rebecca har ”redan” tagit sig förbi Johannas karriärsbästa på 45 efter ungefär ett år på WTA touren. Kanske hon slår Arvidssons karriärsbästa på 29 nästa år? Får hon en bra start på året så skulle det inte förvåna mig om hon är seedad i Slamsen nästa år.

  • Ja, en härlig vecka. Dessutom Göransson/Verbeek som vara nära challengertiteln i Fairfield (10-12 i avgörande matchtiebreak), nu snabbt till Stockholm för Göransson, och Hansson/Mridha som vann dubbeltitel. Stort också för Renard att vara vidare till andra kvalomgången i SO.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här