Vecka 42 | Detta händer utöver Stockholm Open

Vad händer utöver Stockholm Open den här veckan? Här är en genomgång med svenskt intresse.

Resultat och lottningar till Stockholm Open här…

Damer

WTA Luxemburg
Johanna Larsson lottades mot femteseedade Katerina Siniakova. Larsson har 2-0 på henne i år och har två år i rad gått till kvartsfinal här. Larsson spelar också dubbel ihop med Kirsten Flipkens.

Med var också Cornelia Lister men hon och Eva Wacanno föll i måndagens match mot Amanmuradova/Yashina efter 11-13 i skiljeset.

$25,000 Hamamatsu, Japan
Marina Yudanov möter Anri Nagata.

$15,000 Sharm El Sheikh, Egypten 
Med Linnea Malmqvist.

Herrar

Turkiet F32
Med Dragos Madaras i 15000-dollars på grus.

Portugal F2
15000-dollars på hard. Jeppe Johansson-Holm kvalade in.

Brasilien F5
Christian Lindell i 15000-dollars på grus.

24 KOMMENTARER

 1. Rätt tuff lottning för Ström som är 1;a seedad i Spanien. Wendelken ev i kvarten och rumänen han möter slog han senast men har spelat bra.
  Hennemann fick väl en okej lottning ändå.

  • Hennemann slipper många hot som hamnade på andra halvan så det är bra (kunde ju fått Tubello i första t.ex.). Sen blir det ändå en utmaning.

   Kan ju hoppas att Ström får möta och slå svenskdödaren Wendelken, revenge!

 2. Inga större problem för Ström efter första set.

  Imponerad av 2004:an Johanna Bernhold i G4:an i Danmark som slog 368-rankad polska. Även om polskan inte är i form på sistone har hon bland annat slagit Kostenko i år så det var en mycket fin seger i Bernholds första ITF-turnering.

  Störst chans till svensk seger finns ändå på killsidan där de två toppseedade är svenskar.

  • Angående tävlingen i Spanien på tjejsidan verkar det finnas två stortalanger som båda endast är födda 2005. Sticker ut lite. En tjeck som slog ut andraseedade och en från Filippinerna.
   Känns efter ha följt juniortennisens resultat ett tag som att det är vanligare att yngre tjejer kan hävda sig mot äldre, jämfört med hos killarna.
   Finns många 03or på tjejsidan och nu några 04-05 or som slår ut “etablerade” 00-01 or inom topp 100, i dagens fall var Leonard topp 50.
   Eller finns det här på killsidan med? Vet dansken Rune är ett exempel, men generellt verkar det som sagt vara vanligare hso tjejerna. Frågar mig om det kanske handlar om att den fysiska delen inte har lika stor påverkan bland tjejerna?

   • Det är vanligare hos tjejerna, även bland seniorerna och om man ser rent historiskt. Ser du på topp 10 så är det en spelare över 30 år hos damerna och sju hos killarna.

    Fysiken har dock stor påverkan om man ser på spelare som Serena Williams, men de flesta tjejer har inte sådan exceptionell fysik så det bör vara enklare att hävda sig även för de som inte har det. Ser man på Cori Gauff så är hon väldigt stor och stark för sin ålder, vilket säkert är en stor anledning till att hon lyckas hävda sig så bra mot de äldre.

    Seger för Hennemann, hon tappade två gem den här gången (noll förra mötet mot tyskan). Semi i dubbel. Ström dock tyvärr ute i båda.

    Malmkvist har bra lottning för att gå långt i Egypten nu, hoppas hon utnyttjar det.

 3. Lindell easy win
  JoLa loss in 3…
  Madaras loss in 3
  Jeppe wins his 1st round!
  Yudanov wins 1st round!
  Malmqvist should Play today

  • Yudanov slår en topp 100-junior. Möter nu seedad spelare som har 8-18 i år, kanske kan gå? Andraseedade är borta också.

 4. Yudanov survived 1 MP in 2nd set! Great win in a Close match after 3hrs !

  She should have a new career high now! Around 560.

   • Hon hade 5-1 i tredje, var nära att tappa till 5-4… så tur att hon stängde den i tid. Nu blir det en spelare som gick till semi förra veckan, men som inte är topp 600. Vinner hon den blir det oseedat. Möjligheterna finns i alla fall.

    Malmqvist enkelt vidare till kvarten, Hennemann i kvarten.

  • Aha, brukar inte ens kolla de tävlingarna då svenskar normalt inte ställer upp i såna länder. Bra för att skaffa poäng, men motståndet där är sämre än i G4:an i Danmark t.ex.. Tre svenskar som har gått till kvarten i en G3:a utan att behöva möta topp 600-motstånd., säger en del. Den förstaseedade ukrainaren har nästan blivit topp 100 på att spela i länder som Togo och Dominikanska Republiken.

   Chahoud och Gustavsson seedningsenligt till semi i Danmark, och även Temirhanova efter segrar mot både Bernhold och Radenkovic. Dock verkar amerikanskan hon möter nu vara för duktig.

   Malmkvist till semi i dubbel, mycket bra läge att vinna titeln igen.

 5. Eliasson – förlust
  Carnello – förlust
  Rååd – förlust
  Temirhanova – förlust
  Gustavsson – förlust
  Chahoud – förlust
  ….fattas bara att Henneman också förlorat idag 🙁

  • … Malmqvist vinst! Lekande lätt också. Senast hon var i semi var för över ett år sedan, visserligen har hon spelat mest på högre nivåer under året.

   “fattas bara att Henneman också förlorat idag”

   Inte med den lottningen =). Trodde aldrig Dimitrova skulle förlora mot den oerfarna spanjorskan, Hennemann tappade ju bara ett gem sedan.

 6. Malmqvist förlorade en jämn match, synd =/

  Men Hennemann vann 6-2 6-1 i sin semi. Hon har imponerat i den här tävlingen, 8 spelade set och förutom ett som gick till tiebreak har hon inte tappat mer än två gem i något av de andra. I det som gick till tiebreak vände hon dessutom 5-6 0-40 till seger, mentalt starkt. Plus att det inte är lätt att gå till final två veckor i rad, dessutom i en turnering som varierar underlaget hela tiden.

  Nu inväntar vi lottningen i Djursholmkvalet.

  • Att hon är dansk 😉

   Hon har bara fått en topp 100-spelare på vägen till finalen, det är ovanligt i en GA. Men så vinner hon ju enkelt också. Hon är uppsatt på att spela stockholm ladies i slutet av månaden. Oorpana är också med, blir tuffare än denna veckas tävling för svenskorna.

   Som kvalet ser ut till Djursholm skulle jag tro att vi får 4-5 svenskor vidare till maindraw.

   • Tauson släppte bara 1 game i finalen mot nr 19 i Världen.
    Motståndaren har besegrat Minikoshi rankad 260.
    Otroligt imponerande att bara släppa 8 game i Grade A.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 43 | Två W15-tävlingar väntar i Stockholm

Ellen Allgurin gör comeback på den internationella scenen.

Vecka 42 | Fokus på Stockholm Open

Vad kan en formtoppad Mikael Ymer hitta på i Stockholm Open? Och hur är statusen på Elias Ymer efter skadeuppehållet?

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.