Vecka 43 | Första av två 15000-dollars i Stockholm

Lottningarna börjar att komma ut för kommande veckas tävlingar. Två ITF:er för damerna ska spelas och den första är igång med kvalet till Djursholm.

Herrar

ATP Challenger Brest
Med Elias Ymer i denna €106,000+H i Frankrike. Kommer att få möta en spelare från kvalet i första omgången.

Vietnam F4 Futures
25000-dollars med många svenskar på plats. Markus Eriksson, Karl Friberg och Filip Bergevi har plats i main draw hittills.

Brasilien F6 Futures
15000-dollars på grus med Christian Lindell.

Portugal F22 Futures
På hard court med Jeppe Johansson-Holm. 25000-dollars.

Damer

$25,000 Oslo
Cornelia Lister och Jacqueline Cabaj Awad var med i kvalet och både är vidare till huvudturneringen. Cabaj Awad möter Laura-Ioana Andrei och Lister ställs mot kvalspelaren Vlada Ekshibarova.

$15,000 Stockholm (Djursholm) 
887-rankade Anette Munozova är den bäst rankade svenska spelaren i startfältet. Kvalet inleddes på söndagen.

$15,000 Sharm El Sheikh
Med Linnea Malmqvist och Fanny Östlund.

30 KOMMENTARER

 1. “Cornelia Lister och Jacqueline Cabaj Awad var med i kvalet.”

  Båda inkvalade.

  Går som förväntat hittills i Djursholmkvalet. Med ett utropstecken för att Mitteregger slog fem år äldre Vilén, riktigt bra seger.

 2. Starka segrar av Mitteregger och Lövqvist.
  Verkar ha varit en tuff match mellan Milicevic och Mezan. Mezan spelar inte så mycket på juniortouren, men hävdade sig bra där senast närhon slog Richardson. Känns som hon absolut är bättre än sin ranking hon har där.
  Kul att få se main draw lottningen snart.

  • Ja grymt av båda. Mitteregger drar nytta av sin hemmahall och slår ut två fem år äldre svenskor som brukar lyckas rätt bra i sommar-/vintertourerna. För Lövqvists del så var det hennes mest meriterande internationella seger, Manilova är ju en bra junior. Gav upp i andra set dock, fick bara fem bollar. Såg samma resultat från ryskan i en annan match vid förlorat tiebrak.

   Sett till lottningen nu så blir det ju en ren junioruppställning + Munozova. Risk för att många åker snabbt, men samtidigt tycker jag nästan alla har en realistisk chans att vinna sina matcher. Blir även intressant att se hur Zaar/Viktorovitch klarar sig i dubbeln, de gjorde det ju bra senast.

 3. Östlund drog sig ur, suck. Skadad igen eller var hon inte återställd när hon åkte dit? Lister vidare som väntat, nu Piter som Björklund slog senast.

 4. G4:a i Finland också i veckan. Intressant att följa Borg och Dahlberg på killsidan och Bostrand, Ström och Strömqvist bland tjejerna.
  Rätt hyfsade startfält

  • Radenkovic är den med bäst lottning. Hon är ojämn men kan få till det när hon är i form, slog ju nästan 123-rankade Ryser i september.

   Hoppas Ström är helt skadefri nu, hon har brutit de senaste tre tävlingarna i Sverige och det kändes inte som hon var 100 % i G5:an i Kramfors heller.

 5. Alla svenska tjejerna vidare i Finland. Tilde Strömqvist tappade bara två gem mot Riga som som bäst var 59 på TE-rankningen i Tildes åldersklass. Men nu väntar en av de bästa i hennes åldersklass.

  Måns Dahlberg hade en rätt svår första omg men lyckades och belönas med en bra andra omg.

  • Blir intressant att se hur hon står mot henne. Tror Hennemann slog den tjejen i en final i Norge om ja inte minns fel. Verkar som Strömqvist om är från Sundsvall. Ett extra plus bara det även om jag sedan länge flytt ner till huvudstaden : )

   • Hon stod sig inte så bra, 0-6 0-6. Visst att Mutavdzic är bra, men känns som hon borde kunnat ta gem i alla fall. Hoppas hon skakar av sig det snabbt. Även Radenkovic borta mot en 2004, visserligen topp 20 på TE14 men ändå.

    Nåja, Borg, Dahlberg, Gustavsson, Bostrand i kvarten. Får hoppas Ström kan skrälla också.

    • Seger för Ström, bra gjort!

     Och Yasar är i kvartsfinal i Djursholm efter skadad motståndare. Då blir det svenskt i semi.

  • Extra starkt att han kunde komma igen efter att ha tappat 5-2 i andra set och sedan vinna tredje setet. Jeppe vann även idag (mot ett betydligt svagare motstånd på papperet).

   Även Filip Bergevi gör det bra den här veckan. Japanen han slog idag har en rätt vass bästa ranking. Möter en ung Nya Zeeländare i kvarten och vinner han det så får han ATP poäng för nästa års ranking. En match som jag tror Bergevi plockar hem. Ser faktiskt rentav ut att kunna vara enklare motstånd i en semifinal så rätt goda chanser att Bergevi tar sig till final.

   I Stockholm blir det garanterat semifinal efter att Melis Yasar tagit sig vidare till kvartsfinal mot Lisa Zaar som vann den helsvenska åttondelen mot Julita Sanér. Zaar har resultatmässigt kommit från ingenstans till rätt bra resultat på slutet. Ser ut att finnas rätt många intressanta svenskor som alltjämt är i tonåren (vilket dock för damtennis är en förhållandevis hög ålder att slå igenom i på högsta nivån men ändå).

   • “Zaar har resultatmässigt kommit från ingenstans till rätt bra resultat på slutet”

    Hon har “alltid” varit lovande, men har vart skadedrabbad under en längre tid. Hon vann JSM för 14-åringar när hon var 13 t.ex.

    Två svenskpar i semi i dubbel också.

    Angående ålder så tycker jag inte det är en hög ålder att man är årton och börjar spela på ITF på allvar. Det är ju då juniortiden naturligt tar slut. Visst att det finns många som når högt på rankningen tidigare, men alla har sitt eget tempo. Peterson började inte göra resultat förrän hon var 17-18 och spelade fortfarande juniortennis som 18-åring. Det intressanta är resultaten över tid, att slå igenom tidigt är inte så viktigt, man kan bli topp 100 ändå.

   • Grattis Johansson-Holm! Nu kommer det tuffa motståndet i kvartsfinalen, Go Jeppe! När det gäller Bergevi så möter han en kille i form som vann förra veckan och är favorit på bettingsidor. Om den matchen går bra ser Safiullin svår ut i en eventuell final, Go Filip!

 6. Jeppe Johansson-Holm i kvartsfinal i en 25000-dollars. Nu blir det en värdemätare i kvarten igen. 5-seedade Tiago Cacao slog enkelt Frederik Press i andra omgången.

  Press, då ringer en klocka. Det är tysken som utklassade både Markus Eriksson och Karl Friberg, två gånger om dessutom, i futuretävlingarna i Sverige på försommaren. Cacao har nästan enbart spelat turneringar i Portugal i år, ett land som har gått om futuretävlingar.

 7. Bergevi till semi efter 7-6 i avgörande.
  Inte ofta svenskarna vinner avgörande tiebreak.
  Härlig seger och vinner han nästa match så har han poäng i nästa års Tour.

 8. Tiffany William för Lisa Zaar i semi alltså. Svårt såklart men känns inte omöjligt i alla fall. Borg och Dahlberg i semi i Finland, bra av Borg att slå topp 300-spelare.

  • Tydligt att vietnamesen höjer sin nivå rejält på hemmaplan. Nu har svenskarna känt på förhållandena i en vecka och förutsättningar för en bättre andra vecka bör finnas.

   • Markus i final i dubbeln, go go. Så hoppas vi också på Bergevi med Lakat i nästa vecka.

    Verkligen fin vecka för Zaar. Skulle vara otroligt om de kunde komma från Djursholm med dubbeltiteln.

    Dubbelvecka, med singelglimtar på flera håll.

    • Otroligt är det väl kanske inte med tanke på att de pressade nästan 500-rankat par i Antalaya och var i final veckan innan. Motståndet är inte bättre här i Djursholm.. Men en fin seger hade det vart, dock är jag inte förvånad att de nått final.

     Leo Borg i final i Finland. Slagit några hyfsat bra spelare vad det ser ut. Inte långt ifrån att han fick möta Dahlberg,.

 9. Nu är kvalet till Stockholm Ladies lottat. Tror 5-6 svenskar går in i main. Synd att Lövqvist och Mitteregger är på samma.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Fler artiklar

Vecka 43 | Två W15-tävlingar väntar i Stockholm

Ellen Allgurin gör comeback på den internationella scenen.

Vecka 42 | Fokus på Stockholm Open

Vad kan en formtoppad Mikael Ymer hitta på i Stockholm Open? Och hur är statusen på Elias Ymer efter skadeuppehållet?

Rebecca Petersons succéturné i Asien – vann sin andra WTA-titel

Besegrade Heather Watson i finalen i Tianjin.

Mikael Ymer tog sin fjärde challengertiteln

Efter en segersvit på tolv raka matcher stod han som segrare i challengerturneringen i Mouilleron le Captif i Frankrike.

Vecka 41 | Peterson i WTA Tianjin

"Pim-Pim" spelar förkval till kvalet till Stockholm Open.