Vecka 44 | Når Fanny Östlund längst igen?

Tennisen på den högsta nivå går verkligen in i slutspurten nu. WTA har kvar slutspelet i Shenzhen i Kina och i Paris spelas årets sista Masters.

Mikael Ymer fick chansen att kvala i Paris men förlorade efter tre jämna set det nordiska derbyt mot Casper Ruud.

Ymer fick den gångna veckan beskedet att han är kvalificerad för Next Gen ATP Finals i Milano. Det spelas i Round Robin-format 5-9 november i Milano, Italien.

ATP Challenger Charlottesville, USA

Carl Söderlund är med på wild card både i singel och dubbel. Han möter 381-rankade britten Ryan Peniston, som de två senaste säsongerna förbättrat sin ranking rejält.

Andreas Siljeström är med i dubbelturneringen även han.

ATP Challenger Guayaquil, Ecuador

Grusturnering med Christian Lindell, som möter 200-rankade Facundo Mena. Lindell har alltjämt haft svårt att räcka till på challengernivå.

W80 Tyler, USA

Med Johanna Larsson. Det är hennes tredje raka turnering i USA och de två föregående har tagit slut redan i första omgången. Det tycks inte finnas något slut på formsvackan.

W60 Toronto, Kanada

Med Mirjam Björklund som möter 403-rankade Emina Bektas i första rundan. Björklund har två kvartsfinaler på 25K-nivå i USA innan detta.

W15 Stockholm (Näsbypark)

De svenska hoppen är desamma som förra veckan. Fanny Östlund är i bra form och räcker långt i 15K-tävlingarna och var i final i Djursholm och vann också dubbelturneringen. Östlund slog Jacqueline Cabaj Awad i sin semifinal efter tre set och Ida Jarlskog i kvarten i raka set. Utöver dessa var också Sara Dahlström framme i kvartsfinalen.

M25 Monastir, Tunisien

Med Markus Eriksson och Filip Bergevi. Efter de fina challengerresultaten i juli och augusti blev det en klart sämre septembermånad för Eriksson, som nu gör sin andra 25K-turnering på raken i Monastir.

Artikeln uppdateras efterhand.

Senaste

ChatGPT

Leo Borg klättrar rejält på juniorrankingen

Måns Dahlberg, Leo Borg och Klara Milicevic är rankade på topp 100.

Peterson och Hennemann missar Fed Cup

Östlund och Lövqvist ersätter.

Vecka 5 | Här är de svenska inslagen i ITF-tävlingarna

Markus Eriksson föll i första omgången i challengern i Quimper

Krönika: Mikael Ymer är en vinnare och förebild

Ante Filip Tepic, tränare och skribent, om Ymers vecka i Melbourne.